onsdag 1 februari 2023

En favorit i trädgården

Som är veckans tema och som jag tycker är rätt svårt för  det går nämligen inte att välja bara en .Då får jag börja med dessa små raringar som är Krokus dessa har funnits här hos mig i flera år nu och är lika efterlängtade varje vår.


 

Så småningom så dyker även dessa upp lika trogna varje försommar nämligen vitsipporna dem har jag minnen förknippade med då jag har fått dem av en bekant.

Rosenbräcka den är lika välkommen varje försommar när den kommer med sina fina blommor. Sedan när blomningen är över klipper jag bort det som har vissnat och kvar blir då en grön kudde som många brukar beundra.

 I vår trädgård finns även denna prydnads apel vid namn Rudolf som blommar med jättevackra blommor den är verkligen ett smycke i trädgården.På hösten har den även så fina små prydnadsäpplen som jag brukar plocka in och använda i olika dekorationer.


 Vår doftschersmin när den blommar som bäst då är den så här vacker och har en otroligt god doft som en parfym just då är doften nästan kvävande.Även den ett smycke i trädgården

 

De växter som har så här fint bladverk som jätterams har och som dessutom blommar är verkligen så tacksamma och kommer upp varje försommar och förblir lika fina hela sommaren lång det kan inte annat än bli favoriter.



Alla dessa vackra funcior som är så fina bara som de är eller tillsammans med det som blommar som här med en blå toppklocka.

Tillbaka till några blommor som är bland mina favoriter dit hör Bergnejlika som blommar varje sommar den är så fin då den även har ett grått bladverk.


 

Nävor har jag ett antal många har jag hittat på någon trädgårdsdag med vår trädgårdsförening den här är en sådan vet tyvärr inte namnet men den är verkligen läcker.



Är så glad över att jag hittade i en trädgårdsbutik förra sommaren en polkagrisros nu hoppas jag att den har överlevt vintern för den hör absolut till mina favoriter.

Jag gillar även malört här är det is malört och det blir så vackert med rosa Astilbe som jag även gillar.

Mina doftpioner som bara blir större och större för varje sommar och bjuder på ofantligt rik blomning vad jag gillar dem.

Bergnejlikan är verkligen en favorit så otroligt vacker i sin färg och som kommer troget varje sommar.


 


Liljor av olika slag har jag även som favoriter för det finns så många olika sorter och jag har ett antal olika just dessa har jag fått av en granne och som jag tycker är ett verkligt smycke.



Jag har inte så värst många vita blommor i trädgården men dessa vita asiatiska liljor köpte jag för någon sommar sedan och vitt lyser verkligen av sig där de står och är så otroligt vackra.

Rosor är för övrigt mina stora favoriter och jag har några olika sorter och bland dessa arter så finns nämligen Flammentanz som är så vackra med sin röda färg.


Det här är en av mina rabatter som varje sommar gläder mig med sina olika blommor.

 

Det här är en annan och den största av alla rabatter i vår trädgård som jag förändrar med olika blommor för en del klarar sig inte alltid och då får en ny blomma chansen att ta vid.

det här var ett litet ax block av mina favoriter i trädgården och jag kommer att även denna vecka att länka över till 


Jag avslutar med att önska alla ett fint veckoslut.














3 kommentarer:

  1. Jeg er så enig med deg, for det er vanskelig å velge bare en favoritt. Krokus er et vakkert vårtegn, og de lengter vi jo etter allerede nå. Du har så mye fint i hagen din, og du har mange vakre liljer.
    Ha det godt.

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Du har så många fina blommor och växter, flera finns också i min trädgård och är favoriter här.
    Krokus och vitsippor är så fina. Rosenbräcka eller Saxifraga som min farmor kallade dem, fanns i olika färger hos henne. Har försökt få dem att trivas hos mig, men inte lyckats. De är riktigt fina.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  3. Hej Margareta,
    Det var många fina favoriter du bjuder på och flera är favoriter här med. Måste bara säga att Rudolf är fantastisk och rabatterna med alla perenner likaså. Härliga bilder.

    Ha det gott! Ulrika

    SvaraRadera