torsdag 3 mars 2022

Trädgårdspyssel i början på Mars

 Maken har plogat upp vägen till vårt växthus det hör till så här i början på mars där inne var det 10 grader varmt och bara det gör att man börjar längta tills dess vi har det utanför också

I år har vi inte alls lika mycket snö som vi hade förra vintern nu är det mera lagom så den kommer nog att tina bort lite snabbare den här våren hoppas jag på.

Mina pelargonsticklingar har rotat sig i vatten och är nu planterade och min förhoppning är nu att de ska trivas och växa till sig och så småningom blomma.

Så här i början på mars så har jag även tittat över mina fröer och jag har en hel del trevligheter som jag ska så framöver.

Nu har jag även en hel del egna fröer som jag har sparat från förra sommaren eller från tidigare somrar dem har jag i pappersfilter och sparar dem i plast lådor som står i ett torrt skåp.


Dessa Astrar ska ju sås redan nu i mars så dem ska snart ner i jorden och få börja växa,den enkla astern har jag köpt nu i vinter så det ska bli kul att se hur den ser ut när den blommar den andra hade jag planterat förra sommaren och den var jättefin.

Jag har testat att sätta ett par fröer av popcorn och det var inga problem att få dem att gro och börja växa.Jag har en plan att sätta flera frön av popcorn för jag ska ha gräset på vår altan vid vårt sommarhus.

 Jag planterade några citrunkärnor för några år sedan och det har vuxit bra hoppas att det börjar blomma och att det sedan kan komma någon frukt det kan man ju önska.

Till sommaren ska den få vara i växthuset där fick det vara även förra sommaren

 Vi hade bjudit över våra vänner från Kåge på fika och då förärades vi med dessa så vackra Tulpaner och det hör verkligen våren till.De har nu stått i snart en vecka.




Som Ni ser så dröjer det ett tag till innan jag får börja böja mig ner över rabatterna här hos mig och kolla om det finns något liv, men jag är ju van så är det varje vårvinter. Som det är här uppe i zon 5 vi vet att när solen börjar stå ännu högre upp på himlen så går det av bara farten att snön försvinner. 

Det var min tolkning av veckans tema då vet <ni lite grann om hur jag har det här hos mig och jag gör som vanligt nämligen länkar över till


Nu när solen skiner och det är en fin dag så tar vi med oss fika maken och jag och åker till vårt sommarhus och sätter oss på vår altan lyssnar på fågelkvitter och njuter av att få bara vara annars blir det en härlig promenad efter skoterspår i skogen något som även det ger livskvalitet.

Jag avslutar med att önska Er alla en fin fortsättning på veckan.






10 kommentarer:

  1. Det er så vakkert med all snøen hos deg i skogen. Frø er morsomt å pusle med nå, og det begynner å bli tiden for å så de tidligste frøene. Jeg håper også på en tidlig vår, men det ligger fortsatt mye snø her også så det tar sin tid.
    God helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är fint med snön men jag börjar vara lite less på den.Nu får man fokusera på att sätta fröer inomhus och längta till dess att man får plantera ut i krukor./Margareta

      Radera
  2. Hej Margareta!
    Det är vackert med snön, men kan förstå att du börjar längta till våren. Nu känns det som den är nära. Vi har soligt och fint idag, men det var -7 grader på morgonen. En tulpanbukett känns härligt denhär tiden.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,Visst är det vackert och precis som det ska vara den här tiden men nu har man väldigt mycket trädgårdslängtan.Tur att det finns växter som man kan köpa och tulpaner är inte så dumt heller./Margareta

      Radera
  3. Det låter lugnt och skönt att sitta i solen och njuta av fika. Det är en av fördelarna med snö tänker jag - man är 'tvingad' att njuta av det som är.

    Fina fröer du har. Astrar har jag misslyckats med de sista åren så jag får nog ta och så på ett annat sätt. Har alltid upplevt de som lätta annars.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så härligt för det är inte så mycket annat man kan göra just nu.Nu ska jag börja vårsådderna med att så fröerna av Astrarna det känns ju så bra hoppas att de kommer upp lika bra som förra våren./Margareta

      Radera
  4. Vi har omtrent like mye snø ute, så vi får planlegge inne.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi bor nog på samma breddgrad tror jag men vi får bida tiden ann snart blir det även vår tid med vårbruket./Margareta

      Radera
  5. Spännande fröer! Inte h eller jag har haft så stort utbyte av mina asterfröer.... I år skall jag bara odla luktärter och solrosor (tror jag). Ha det bra du också.

    SvaraRadera
  6. Det är så trevligt när man lyckas med sina sådder det ger en viss tillfredsställelse.Jag kommer att göra som vanligt så en hel del väldigt många Tagetes.Tack detsamma/Margareta

    SvaraRadera