fredag 11 mars 2022

 I väntan på blommiga


Om en månad så kommer jag att köpa mig ett antal penseer de brukar ju vara först ut på grund av att de tål några minusgrader och dessa köpte jag för ett par år sedan och de var fina under en lång period.

Mina dahlia knölar sover än sin vintersömn och de ska även väckas så småningom men dem kan man inte ha för bråttom med för då blir det så kallade "vattenskott" jag har för mig att jag satte ner dem förra året i slutet av april.

Jag brukar ställa in dem i växthuset där de får vara lite varmare till ett tag.

Det här är ju ganska så ljuvligt när de blommar och man kan ta in några och njuta av dem inomhus.

Inte så långt fram i tiden så kommer vår vackra apel rudolf att blomma så här vackert,det är väl för underbart att det här har man framför sig att längta till.

Löjtnantshjärtan i blom är även inom en snar framtid och när jag sätter ut min fina trädgårdsängel då har tranor och andra sommarfåglar anlänt och då får man verkligen ta vara på tiden och njuta av hela sitt hjärta.


 De vackra vitsipporna väntar jag även på de har förökat sig och de har även spridit sig till andra grannar i deras trädgård åtminstone hos grannarna vid vårt sommarhus.Det tycker jag är väldigt trevligt när andra får ta del av det vackra utan att man gör någonting.

 

Förra året i April så kom mina snödroppar upp och det är ju inte alls så långt bort för när moder sol skiner så blir den varmare och varmare och då brukar det gå undan ute i trädgården.

Dessa hade jag turen att få av goda vänner i en grannby de hade dem vid husväggen .


De fick krokusar av mig för de hade inga sådana vårblommor.Det är trevligt när man kan byta växter med varandra det berikar ens liv på något sätt.

Förra försommaren så fick jag av en av mina grannar den här vackra doftliljan som jag har haft i en kruka inomhus under vintern och som jag ska plantera ut någonstans i trädgården eller kanske vid vårt sommarhus.

Dessa så söta vårblommor kom upp på ett ställe förra våren där jag hade glömt bort vart jag hade planterat dem men i år kommer jag att titta till dem lite extra nu när jag vet vart jag har dem.

Jag fick dem för flera år sedan av min väninna när jag var till henne och hjälpte henne trädgården.


 

Det här var lite grann om vad jag snart har ute i trädgården som blommar i dag har vi 7 plusgrader så våren har kommit och snön har rasat från taket med ett ordentligt brak fåglarna kvittrar lite mera nu just därför så tror jag på tanken om våren redan så här i mitten på mars.

Som vanligt så länkar jag över inlägget till TrädgårdsFägring

Jag avslutar med att önska Er alla ett fint avslut på veckan.

 









5 kommentarer:

  1. Ja, vi som har hage har utrolig mye å se frem i mot og glede oss til. Så vakre de stemorsblomstene var som du hadde i fjor. Hvite og blå blomster er så pene synes jeg også. Jeg kjøper de som regel i de fargene jeg også. Vi får håpe at snøen smelter snart.
    Ha det godt!

    SvaraRadera
  2. Du har så mycket fint att se fram emot. Och förväntan är en härlig känsla. Hoppas solen gör sitt jobb hos er och smälter snön.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  3. Hej Margareta!
    Visst är det en härlig tid vi har framför oss. Du har mycket fint att se fram emot. Blev speciellt förtjust i din fina Rudolf. Idag har vi haft runt 7 grader, var ute på både promenad och cykeltur mellan skidskyttet.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
  4. Jeg gleder meg til alle planene kan settes ut i livet. Til alt spirer og gror...

    SvaraRadera
  5. I takt med att snön smälter så växer förväntan på vad som ska komma och precis som du skriver dröjer det inte länge förrän vi är där. Så mycket att se fram emot och lite extra kul med växter som "har en historia".

    Ha det gott! Ulrika

    SvaraRadera