måndag 13 december 2021

 Vinterträdgården

Som är veckans tema och så här uppe i norr där vi har både kallt och snö där ligger allting under den förstås och marken är vackert vit precis som det ska vara den här tiden på året.

Nu dröjer det ju inte särskilt länge bara drygt en vecka bort till dess att det börja vända och vi åter går mot ljusare tider igen.


 

En del växter har fått på sig en hätta av snö och är vackra även på vintern.

Snön ligger som ett skyddande täcke över rabatterna här har rosor och annat fått ett fint täcke och sparken den är bra att ha  när det behövs.

I den här rabatten kommer det att dröja tills dess det åter kommer upp påskliljor,löjtnantshjärta och diverse andra vackra blommor.Gissa om jag längtar tills dess att vi åter är där.

 Det är så vackert när snön ligger i träden och all övrig vegetation nu hoppas vi att den får ligga kvar över julen.

Vårt växthus är omgärdad av snö om ett antal månader så ska det tas i bruk igen vilket känns långt bort just nu men tiden den går ganska så fort fram har jag märkt.


 

I vinterträdgården så är det så trevligt med dessa besök av dessa små varelser som tar för sig av det som fallit ner på marken.

Dessa fåglar förstås vad skulle en trädgård vara utan dem och den här tiden så behövs det att vi ser till dem och ger dem mat.

Det här var min tolkning i veckans tema som är Vinterträdgården och jag länkar över till TrädgårdsFägring.

 



 

 


 
 




 


 


 



6 kommentarer:

  1. Så fine bilder fra din vinterhage. Hos deg er du vel garantert hvit jul uansett, og det er jo så hyggelig når det er hvit jul. Jeg vet ikke om det blir det her.
    Ha det godt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det,visst kommer vi att få en vit jul då vi har en hel del snö.Hoppas så klart att det även blir en vit jul för dig där du bor./Margareta

      Radera
  2. Hej Margareta!
    Oh så fint ni har det med ett härligt vinterlandskap. Ren vit snö, så mysigt. Har halkat iväg till klipperiet idag, det är rena rama isgatorna. Hade hoppats på att det skulle vara vitt och fint, vi får se, kanske det blir det igen.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,ja det är riktigt mycket av julkort här.Hoppas att snön kommer tillbaka till Er så att Ni får en vit jul det är något visst med det./Margareta

      Radera
  3. Vilka otroligt fina och stämningsfulla bilder från din trädgård. Där skulle jag gärna fira jul! Förstår att vintern kan kännas lång ibland men som du säger, så går tiden allt fortare känns det som och rätt vad det är år det barmark och vår igen.

    Allt gott! Ulrika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det,det kommer helt klart bli en vit jul och det känns bra.Så klart ska det bli härligt när det åter blir ljusare tider igen inom kort./Margareta

      Radera