torsdag 14 januari 2021

                                           En helt vanlig  vardag i  Januari 2021

 


 
Vi har fått en meter snö på en och samma gång så just därför så har dagen i dag har mest bestått utav snöskottning både jag och maken har hjälps åt vi har aldrig fått så mycket snö någon gång åtminstone inte vad vi kan minnas.När vi fått bor snön så att den ligger i drivor så kan man känna sig nöjd.
Jag har varit förbi en blomsterbutik där vi inte var särskilt många något som är viktigt i dessa tider
i varje fall så inhandlade jag då denna fina krukväxt.
 
 I Januari så vill man gärna ha någonting nytt på fönsterbrädan för många växter har faktiskt dött under den mörka perioden.Nu har vi ju fått tillbaka ljuset och då brukar blommorna trivas med det precis som vi människor.
 
När jag nu lika var in i en blomsterbutik så blev det några till inköp bland annat den här just för att den hade så fina blad.Den ska få vara i den här korgen tills dess att jag köper en vårblomma som Primula som jag är så svag för men det blir längre fram. 
 Mitt Ödesträd blommar ännu den har blommat hela December det är så trevligt med det som vill blomma  den här tiden på året och som dessutom blommar länge . 
Den här växten minns jag inte när jag fick för jag har ett minne av att jag har fått en stickling av min väninna men det var mycket länge sedan.
Det här är några av mina Pelargoner för jag har över tio stycken och de mår alla bra ingen har än så länge dött och det gör mig glad förstås.
Jag brukar ju plantera en del i olika krukor de blir ju så fina tillsammans med andra sommarblommor.

I källaren i en röd bunke är mina Dahliaknölar  här sover de sin vintersömn under ett täcke av sand. Här brukar de må riktigt bra.

Till sommaren ska jag köpa dem en ny stor kruka och ge dem ordentligt med gödsel för de vill gärna ha en hel del då svarar de med att blomma så här fint. 
Nu när snöovädret är över så har vi fått 20 minusgrader och så här vackert  var det på himlen nu på förmiddagen.
I morgon ska det inte vara lika kallt då ska jag bege mig ut och njuta av vårt vackra vinterlandskap i dag håller jag mig inne och vilar min mörbultade kropp efter skottningen.

Det var lite om hur jag har det här hos mig  jag gör som vanligt länkar över till
 
Jag önskar Er alla som tittar in på min sida att ha det riktigt bra och ta hand om Er

 

 
 
 


  
 

 
 


4 kommentarer:

 1. Hej Margareta!
  Vi har fått det kallare också, har varit runt -5 men idag är det -17. Snön ligger kvar och är ren och fin, men vi har inte så stora mängder som ni. När julen är utstädad känns det kul att få lite nytt i fönstren. Jag försöker övervintra några pelargoner, men är inte så bra på det. Vi får se hur det går. Tror inte jag har sett ett ödesträd förut, var tvungen att googla. Så vackra blommor den har.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 2. Jisses vad med snö ni fick. ja det är härligt med ljuset som kommer tillbaka. Jag såg att det var lite inne med brokiga bladväxter så kanske det blir ett besök på en blomsterbutik. Ödesträd hade mamma när jag var liten, vi hjälptes åt att duscha den i badkaret minns jag. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Himlen är ju såå vacker men det jag reagerade på var snöhögen!! Visst gillar jag snö och vinter, men i måttliga mängder, haha.
  Visst vill man ha lite nytt i fönsterna nu när julblommor och adventsljusstakar har plockats bort. Tror du har ett Palettblad i korgen, samma som jag har i vårt sovrumsfönster. Tacksamma blommor som kan delas på så man får fler plantor.

  Fortsatt trevlig helg! /Birgitta

  SvaraRadera
 4. Det var mycket snö på en gång. Vi får ju sällan så mycket här men på 90-talet var det ett snöfall med drivande vind och jag fick kämpa för att få upp ytterdörren nästa dag och dörren fanns ovanför 7 trappsteg. Det tog tid att skotta...

  Härligt med nya krukväxter. Jag kikade på några häromdan men har dåligt med fönsterljus just nu så jag lät dem stå.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera