torsdag 20 augusti 2020

                                                  Sensommarblommor i rosa och rött

Vi har nu kommit till slutet av sommaren då vi har högsommarvärme och det är så njutbart att ännu ett tag få  känna sommarkänsla.
Ute i trädgården så är det så mycket som blommar fortfarande och det är verkligen så härligt.Som den här Blodtoppen som blommar med sina röda toppar och är så fin mot Ismalörten.
 Under vintern så har den Kärleksört som blommar med rosa blommor helt dött ut det verkade som att rötterna hade ruttnat troligen av isbildning.
Däremot så har denna röda Kärleksört klarat förra vintern och det gör mig så glad så nu försöker jag att plocka in av den och sätta den i vatten för att få rötter och sedan plantera den på flera ställen där jag vill ha den. 
Plymastilben tycker jag är en så härlig växt med sina kraftiga rosa spiror den köpte jag på en trädgårdsvisning som jag var på för flera år sedan.
Sedan så gillar jag att det är en hel del blommor som kommer lite senare på sommaren då får man njuta av sensommaren och tidiga hösten ett litet tag till.
 
Denna Purpurmejram är en ny växt som jag inköpte av min lokala trädgårdsbutik under våren och den är verkligen så mysig och har så vacker färg.Insekterna gillar den även.
Visst lyser den röda Studentnejlikan vackert och passar verkligen tillsammans med Praktlysing.

 Den så otroligt vackra Liljan som jag har fått av min granne den har nu slagit ut den påminner om krolliljan till utseendet tyvärr så vet jag inte vad den heter men det gör inte så mycket.
Den manliga rosen William blommar hela sommaren lång vilken otroligt fin Ros visserligen så kommer den med rotskott som jag tampas med men det kan jag ta då den är så tacksam.
Sist i min kavalkad av blommor för den här gången är den rosa Veronican även den så fin. 
Det var lite grann om vad som blommar just nu i trädgården och som säkert kommer att förgylla min tillvaro ett tag till och när de har blommat över så blir det säkert andra saker som tar vid precis som det är med hösten.
Jag kommer även denna vecka att länka över till  TrädgårdsFägring
 
 
Jag avslutar med att önska Er alla ett fint veckoslut.
 
 
 



5 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Så fint med rött. Min blodtopp svävar över allt annat i rabatten, det gillar jag. Din lilja är så vacker, det ser ut som en krollilja. Kärleksört är en växt som jag börjat gilla mer och mer. Det blev några nya i år, de trivs i min rabatt bakom huset, så då fyller jag på. Vi har fått lite regn en natt, men det skulle få komma lite till.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  2. Blodtoppen är ju en superfavorit! Ursnygg, bra i buketter och går till och med att torka. Jag har köpt två sorter till i sommar som väntar på sin plats.
    Fantastisk färg på liljan. Måste hålla utkik efter liknande. Det börjar ju bli dags att tänka på lökinköpen.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
  3. Hei Margareta.
    Sensommeren er en deilig tid i hagen, og det er godt å ha tid til å nyte!
    Falt for rosen William, men tror ikke jeg våger meg på rotskuddene...
    Flott med alle rødfargene nå:-)
    Ha en fin dag/Eirin

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Om du undrar varför jag tog bort inlägget så kom jag på att jag skrivit inlägget till fel person - eller fel inlägg till rätt person. Hur man nu vill se det.....
    Både blodtopp och rödbladig kärleksört har jag haft - och gillade - men dom har försvunnit mer eller mindre vid dom rensningar som Rolle gjort. Han har inte förmågan att se vad som är perenner och vad som är ogräs - och jag tänker absolut inte påpekade det (om han inte frågar först) för då kanske han slutar att vara så duktig. Han sköter ju numera hela trädgården själv.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera