torsdag 16 juli 2020

                                                      Älskade blommor små
  
Det finns verkligen så många fina blommor att botanisera kring och som man gillar mer eller mindre. Dessa små raringar som jag inköpte under våren och som jag alltid vill ha i den här vita trälådan på ben som maken har snickrat i hop, dem gillar jag mycket både för dess skönhet och även för att de är köldtåliga så man kan ha dem ute tidigt på våren till sent till hösten
Jungfrunäva den har glatt mig i många år nu och så även denna sommar.Den är ljust rosa och så söt det är en Näva som är lågväxande.
Louise Bugnet är en Ros som jag köpte för många år sedan den blommar just nu och  jag tycker att den är så fin när den varje sommar kommer med sina vita blommor.Jag har mest i trädgården Rosor som blommar i rosa därför så är det extra roligt att den är en vit skönhet.
Just nu blommar även mina doftande Pioner och är det några blommor som jag är mycket förtjust i så är det Pioner och att de doftar gör ju saken inte sämre.De är ju även en växt som man kan ha riktigt länge i en trädgård.

Vår Doftschersmin  har även slagit ut i blom och den sprider sin doft vida omkring och blommar jättefint.Den har suttit här lika länge som huset för den fanns här redan då vi övertog huset för över 30 år sedan.
Vid vårt sommarhus så blommar den gula Dagliljan det är den daglilja som jag har lyckats bäst med jag har testat flera men dem har jag inte haft någon tur med.Den här har jag fått av min svägerska.
Det här har blivit en så lyckad komposition  särskilt nu när den brandgula Liljan har slagit ut och det härliga är att det är fåglarna som har sett till att Rosenplistret sitter vid stenen och jag tycker att den passar riktigt bra då stenen har ett så speciell färg.
Det var lite grann om hur det ser ut hos mig just nu och jag länkar över om vanligt till
TrädgårdsFägring
Vi har ett växlande väder men det har blivit något varmare och när solen kommer fram så njuter man av hela sitt hjärta.Dotter och måg är hemma några dagar till och vi gör små utflykter både till skogen och till något bra lunchställe eller bara är på vårt sommartorp och tar vara på tiden vi får vara tillsammans.
Ha det nu riktigt bra tills vi träffas på min sida igen.
 


 

 
 




3 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Penséerna är favoriter hos mig med, nu har de flesta blivit långa och rangliga, försökte klippa och se om de kommer igen. Louise Bugnét är en riktigt vacker ros, min har aldrig blommat så fint som i år. Din doftschersmin är så fin, otroligt stor och ståtlig. Härligt med pioner, men hos mig är de överblommade.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  2. Nog är det svårt att finna något som doftar så underbart som schersminen? Vilken lycka för dig att du har en så stor buske! Jag hade en som var ungefär sådär stor, men den var helt utan doft! Nu är den uppgrävd och slängd.
    Njut ordentligt av dina fina pioner och rosor, nu gäller det att samla på minnen!

    SvaraRadera
  3. Hei Margareta.
    Fantastisk flott duftschersmin!! Har aldri helt lykkes med den her, den får så mye lus at vi gir opp...
    Fine bilder fra hagen og fra torpet.
    Her er peonene avblomstret, men vi bor jo i et mye mildere strøk.
    Ha det godt/Eirin

    SvaraRadera