onsdag 24 juni 2020


Så mycket som blommar just nu
Vi är just nu inne i en värmebölja vilket gör att växterna behöver mer vatten än annars och det är ju då tur att vi har trädgårdsvatten från en sjö som hela vårt kvarter får ta del av.

Dessa så underbara Allium har i år slagit ut det är jag så glad över förra sommaren så trodde jag att de hade gett upp därför så blir man extra glad över deras existens den här sommaren.
Hittade några knölar av den på en trädgårdsdag.
Staitway to heaven har aldrig varit så fin som den är just nu och full av blommor den är så otroligt vacker med sina vit/gröna blad.Det var ju just därför som jag köpte den för några år sedan hos en lokal trädgårdshandel.
Det är extra trevligt med lite färg i trädgården vilket denna Vallmo står för den lyser av sig på långt håll.Även den här hittade jag på en trädgårdsdag med vår förening
Bergrosen vid vägen vid vårt sommarhus den är fullproppad med Rosor och den har en underbar doft.Inte visste jag att den skulle vara så vacker när jag även hämtade hem den från en av våra trädgårdsdagar.
Vid vårt sommarhus så blommar Aklejor av olika slag och den här sitter i rabatten vid huset och blommar så fint

Porslinveronica är även fin i en kruka och just nu så blommar den så fint när den har blommat över ska den få sin plats på något annat ställe där solen skiner på den för den gillar att den lyser på den har jag sett där blir den som allra finast.Den fick jag en gång av en tidigare arbetskamrat tänker ofta på henne för hon finns inte med oss längre.
När Porslinveronica blommar mycket så kan man kosta på sig att plocka in av den och sätta i vas där blir den så otroligt fin även. 
Det växer Lupiner vid vägen vid vårt sommarhus som vår granne planterade för några år sedan och de har ju nu förökat sig och står och blommar så fint där.Visst invasiva är de men jag har i varje fall plockat in en bukett för hur det än är så tycker jag om dem ändå.

Det här var lite om hur det är här hos mig just nu jag njuter av sommaren även om det just nu ärlite för varmt för min smak men det blir svalare till veckan så man får se till att få i sig vätska och hålla sig i skuggan.
Det här inlägget länkar jag även denna vecka över till TrädgårdsFägring

Jag avslutar med att säga var rädda om varandra för det är en dag i morgon också och 
önskar alla en fortsatt bra sommarvecka






 
 
 
 
 

3 kommentarer:

  1. Ja, det er ekstra mye fin blomstring i sommer, og ekstra hyggelig å oppdage noe som du trodde var borte :) Jeg har også hatt noen slike oppdagelser. 'Stairway to Heaven' er virkelig flott. Ønsker deg alt godt!

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Det är så fint nu med allt som blommar. Är speciellt förtjust i din vackra Porslinsveronica.
    Jag gillar lupiner också, har en vit som blommat klart i min trädgård, de förädlade är inte lika invasiva, som de vilda. För en ständig kamp hos dottern och försöker begränsa dem. Men de är fina.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  3. Passar på och njuter även jag :) Växter från olika marknader är speciella och den orange vallmon kanske upplevs som trist - för mig är det barndom och jag blir glad.

    Jag kan inte komma ihåg somrar med så mycket sol och värme som de 3 senaste. Det finns baksidor javisst men ändå det är här och nu som gäller och kvällarna är ljuvliga. Havet är dryga 20 grader varmt.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera