fredag 7 februari 2020


Sköna Februari Fredag

Jag har plockat fram mina fröer och inventerat vad jag har egentligen i mina lådor. Det har blivit ganska många fröer för hösten ägnar jag mig åt att plocka in fröer för många blommor vill man ha tillbaka till en annan sommar.
Jag har nyss köpt morotsfrön och gurkfrön för dem vill man ju även ha.
Tomatfröer har jag inte köpt några ännu men jag längtar till den tid jag får gå till växthuset och mysa och pyssla om  mina växter där inne.
Som Ni ser så dröjer det ett tag till innan jag kommer att se mina vårblommor i den här rabatten eller i vår trädgård överhuvudtaget.Vi ska nu först ha lite vårvinter något som är helt i sin ordning innan man kan börja med trädgårdspyssel.Då är det tur att man kan göra en hel del förarbete inomhus som att börja sätta lite fröer så småningom.


Jag har även börjat sätta om mina blommor för de behöver verkligen ny jord för att fortsätta och växa.Jag har det så praktiskt för jag är i vårt pannrum där har jag ett bord och där får jag stöka till det som jag vill där har jag även flera jordsäckar både inköpta och egen gjord jord.
I mitt kök blir jag fortfarande påmind om December för jag har några Amaryllisar som blommar för fullt den här har snart blommat färdigt.Den är så fin med sin rubinröda klockor.Det är så trevligt också att solen börjar titta in genom fönsterrutan de dagar solen är här.
Jag har även köpt en Begonia det blev en sådan i stället för Primula som jag för det mesta brukar köpa.Tänkte att den blommar kanske lite längre och den kan jag kanske även sätta ut i någon kruka till sommaren om jag har tur.
Mitt inlägg länkar jag som vanligt till  TrädgårdsFägring.

Jag önskar alla ett riktigt fint veckoslut vill även tacka för alla trevliga kommentarer som jag får ni ska veta att jag blir så glad över dem. 







6 kommentarer:

  1. Röda blommor lyser ju upp även nu och är jättefina oavsett om de påminner om jul eller inte... Det är underbart att ha ett bra ställe som ditt pannrum där man kan stå och plantera om, stöka med jord och så vidare.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  2. Visst finns det en hel del att pyssla med innan sådderna börjar på allvar, inte minst att plantera om. Jag ska ta itu med några lusiga pelargoner som jag dragit mig för i flera veckor. Tror jag slänger dem men allt runt måste också saneras.
    Jag planerar en utlottning av tomatfrö i början av mars om du vill vara med.
    Ha det gott
    /Anette

    SvaraRadera
  3. Februari är ju den månad man verkligen ar tid och lust att så och pyssla inne med sina växter. Jag ar planterat om mina pelargoner i alla fall. Oj så mycket snö, här är det barmark. Kram Pia

    SvaraRadera
  4. Hej Margareta!
    Ni har riktig vinter med härlig vit snö. Ser så fint ut. Jag har plockat fram mina fröer, men inte sått något ännu. Har en Amaryllis kvar med tre stora knoppar. De var riktigt fina i år.
    Ha det bra /Marika

    SvaraRadera
  5. Kan inte låta bli att längta lite efter snö när jag ser din bild. Jag älskar dagsmeja och det kommer vi nog inte att få uppleva här söderut i år ... om nu inte snön kommer i mars/april förstås.
    Och amaryllisar är vackra närhelst dom blommar! Din är jättefin!

    Ha en fin vecka!
    Anita

    SvaraRadera
  6. Visst är det fint med amaryllis! På min sista har har blommorna vissnat idag, så nu ska jag slänga löken. Jag orkar inte med att spara dom - och varje år vill jag ha nya sorter!!
    Här är det vårväder idag, så vi har spenderat ett par timmar i trädgården och beskurit några träd och några buskar. Sen tog jag bort det värsta skräpet i pallkragarna. Brukar låta det ligga kvar så länge som möjligt för att det ska skydda växten, men nu har växterna spirat så det är hög tid....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera