torsdag 13 februari 2020


Ett hjärtligt inslag

  I dag Fredag så har vi ju alla hjärtans dag och då tänkte jag att ett inslägg om hjärtan kunde vara på sin plats.I trädgården är man omgiven av hjärtan det finns nämligen så otroligt många växter med hjärtformade blad.
Praktbetonica har jag i trädgården som blommar på försommaren med sina lila blommor när den blommat över så har den sina vackra hjärtformade blad som pryder i rabatten även efter blomning..
Funcia tillsammans med Pärlemorfjärma så fina tillsammans.

Jordreva är en så dekorativ perenn jag försöker att bevara den under vintern med att gräva ner den i vårt trädgårdsland och är så glad alla vårar jag ser att den klarat sig.Den har så dekorativa hjärtformade blad  med vit kant och är så fin med andra blommor i en samplantering.

Gulplister är en annan vacker perenn växt med sina vackra hjärtblad den brukar jag ofta ha hängande i en ampet under ett träd där gör den sig bra men men den passar även bra att ha i en kruka.

Den söta Vallmopionen är en växt även den med hjärtan i sig och som kan dyka upp lite här och var.För om man låter Vallmon stå kvar efter blomning så vill den gärna låta visa att den vill vara kvar då den sprider ut sina frön.Bara för att den är fin så vill jag inte ha den överallt.När den kom upp bland dessa Liljor så passade den så otroligt bra och då blir man ju glad .
Min vackra Lungört den som jag gärna planterar på många ställen då den är så otroligt  vacker med sina brokiga hjärtformade blad.Det är när den blommat ut som de vackra bladen kommer och om den får vara på en plats som bara har morgonsol så blir den som finast.
Mina pelargoner som jag för övrigt har plockat fram från vinterförvaringen i källaren mår alldeles utmärkt och jag har förhoppningen om att en del av dem ska bli så här fin och dess form på bladen behöver jag inte säga något om för de hör så klart in i det här inlägget.  
Krasse  är så fin när den blommar jag brukar inte alltid sätta frön på dem men har i tanken att göra det till sommaren.Det här exemplaret hade jag fått av en väninna.
Prickklocka den har jag både vit och rosa den är en favorit även den har hjärtformade blad.

Min fina Kärleksört som trivs så bra på sin plats och som jag fick av en granne den har inte bara vackra blommor utan även hjärtformade blad. 
Temynta får även den vara med på ett hörn den är ju så dekorativ och röd och grann är den också





 
På vår sommaridyl lså har jag ett betonghjärta som inte riktigt blev som jag ville när jag höll på med gjutning av dessa men den blir så fin så här med en kruka med en gul Tagetes i.
Hos mig räcker det inte med hjärtan i form av blad så därför har jag gjutit ett hjärta och satt upp så man ska känna sig välkommen när man träder in i vår trädgård.
Så klart så länkar jag över inlägget till TrädgårdsFägring
även den här veckan.Jag avslutar med att önska alla ett fint veckoslut och ha det så bra. 






















4 kommentarer:

  1. Å vilket fint tema du skapade :) Och visst har väldigt många vackra och hjärtformade blad. I hostakataloger har man anammat det och en del hostar har hjärtformade blad enligt beskrivningen...

    Ha en fin alla hjärtans dag! Kram, Carina

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Så många fina växter med hjärtformade blad. Ett riktigt, Alla hjärtans dag, inlägg. Härlig vallmo, har så många frön, som jag skall försöka komma ihåg att slänga ut i rabatterna.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  3. Trevligt tema och många fina växter. Den silvriga lungörten fastnade jag lite extra för.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
  4. Visserligen är alla hjärtans dag över men ditt hjärteinlägg går att njuta av när som helst. Så fint med alla hjärteformer i trädgården. Och jag tycker gjutningen med krukan med tagetes ser fin ut.

    Önskar dig en fortsatt fin vecka!
    Anita

    SvaraRadera