onsdag 27 november 2019


Inför Advent

Tänk att vi på nytt hunnit fram till slutet på November som innebär att nu i helgen så inträder första advent. Nu kommer en tid med förberedelser av olika slag och det börjar med att jag far i väg och plockar Enris som jag alltid vill ha under den här högtiden. Den sätter jag i olika byttor och pryder med vackra virkade hjärtan.
Min gran av kottar får även den komma fram och fortfarande efter många år så fungerar belysningen på den.Jag får förstås alltid limma på fler kottar för de ramlar alltid loss en del under förvaringen och den dagen belysningen slutar fungera så kommer det inte bli någon ny för det var väldigt "trixit" att få dit den.

Den vita Hyacinten blommar och doftar precis som det ska göra den här tiden.Jag köper den vita sorten för den doftar minst.
Den fina tovade tomten som ser så levande ut har även kommit på plats.
Våra små bevingade vänner utanför fönstret har jag även tänkt på och satt upp några röda Äpplen som jag vet att de gillar.
Vi gör även advent på vårt torp det ser så trevligt ut när man passerar förbi och det syns att någon bryr sig om det här huset,
Jag avslutar med en vers som jag tycker passar 

"I slutet av mörka november ser du stjärnor i fönstren och stakar man tänt,
Hos så många i mörkret nu lyser ett ljus,för nu kommer den tiden advent"
 
Det här var lite om vad jag håller på med den här tiden på året och jag gör som vanligt länkar över till  TrädgårdsFägring

Gå gärna in där så får Ni ta del av andras inlägg.

  
Avslutar med att önska alla en härlig första advent.













4 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Advent är en härlig tid, att plocka fram saker som man haft ett tag trevligt. Gillar din kottegran, adventsljusstakarna är framplockade och den första amaryllisen har slagit ut. Vi har fått lite snö och världen blev ljusare.
    Ha en fin första Advent /Marika

    SvaraRadera
  2. Jag googlade Jenny och Curt Nyström igår och får fina bilder i huvet när jag ser ditt röda äpple, det gröna trädet och snön :) Advent är en underbar tid och att få ta fram gamla älskade saker är härligt.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  3. Det er så trivelig å pusle med juleforberedelser. Så fint kongletre! Fint å se lys i vinduene. God 1. advent!

    SvaraRadera
  4. Så fint du har adventspyntat! Du verkar precis som jag gilla att göra det - jag väntar nu på att sätta igång med luciapyntet och först därefter med det riktiga julpyntet..... *fniss*
    KRAM/Susie

    SvaraRadera