onsdag 6 november 2019

En vanlig dag i November

Ute ligger snön som ett vitt vintertäcke över vår natur och vi har haft lite kyligare temperaturer men med rätt kläder och dubbat på fötterna så går det alldeles utmärkt att ta sin dagliga promenad.Så här såg det ut  en dag när jag promenerade hem från vårt torp.Det var nio grader kallt och solsken en mycket härlig dag med andra ord.
I våras testade jag att först lägga en mangokärna i ett glas vatten och om jag minns rätt så plockade jag ut kärnan ur höljet och la den i vatten ett par dagar, sedan la jag den i en kruka jord jag lade även jord över kärnan och lade lite plast över med lufthål. När jag sedan började använda växthuset fick den stå där hela sommaren och nu har den vuxit upp till en fin planta.
I bland så får man fint besök utanför köksfönstret då Kurre ekorre kommer på besök och intar lite godbitar och han är så välkommen.
I vårt kök så får man tända ljusbollarna lite tidigare för varje dag den här tiden på året de passar verkligen så bra här i hörnet för här behövs en ljuspunkt.

Bredvid mina ljusbollar har jag en paradhanddukshylla och på den sitter denna över hundra år gamla paradhandduk.Den satt i köket hos min farfar och farmor och som Ni säkert förstår så är det så många minnen förknippade med den.
De bodde ju i samma hus som vår familj men en trappa upp så dit gick jag mest varje dag och hälsade på och när jag satt i deras gungstol och gungade så tittade jag alltid på denna.

Jag virkade en liten mössa på varje ljusklot jag tyckte att det blev ett varmare sken på det viset.Mönstret hittade jag på nätet.

Nu står det en Amaryllis som ska blomma vit på fönsterbrädan jag köpte den förra veckan så nu går jag i väntans tider kan man säga.


Då vet Ni lite grann vad som händer i min värld just nu men jag gör som vanligt och länkar över till 

Önskar alla som tittar in här en riktigt fin fortsättning på Novemberveckan. 













3 kommentarer:

  1. Jag känner att tiden har rusat iväg och det känns inte som november. Men får en aha och glädjekick av din soliga snöbild. Det ser jag framemot.

    Härlig berättelse om paradhandduken och jag anar ett väldigt fint och gammalt mönster som jag inte sett tidigare.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    En härlig promenad med sol och snö. Vi fick lite snöslask igår, men det blev inte kvar. Trevligt besök av ekorren, har bara sett den skutta över grannens tomt. Fint med ljusbollarna och paradhandduken. Speciellt att ha något kvar från tidigare generationer. Tittade till mina amaryllislökar och några har vuxit sig stora, så i år kommer de nog att blomma till advent.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  3. Det var jättefint med ljusbollarna med mössor! Jag tog hem fyra olika amaryllisar, 2 har jag börjat se lite liv i - dom andra verkar helt döda och torra. Ska bli spännande att se om dom kommer upp över huvud taget! Förra året tog jag 4 av 2 sorter och dom grönskade och blommade precis till jul.
    KRAM/Susie

    SvaraRadera