onsdag 18 september 2019


En höstvardag

Den här tiden på året så blommar Snöbärs busken och jag plockar så klart in av den och sätter i vas det blir en så söt bukett.

Nu när många växter har  slutat blomma och gått till vila så är det så fint med Hasselört och dessa så fina gula Penningblad som inte behöver mer än vara precis som de är.
En av de växter som verkligen gör mig glad är den jag kallar för Mattram den har säkert något annat namn men den är så ren och fin i sin vita kulör och passar bra överallt.Den blommar jättefint fortfarande

Gula plommon hade vi turen att få av vår torp granne Valda och de kommer inte att bli särskilt gamla då de är jättegoda att äta.
Nu börjar vackra Fjärilar som Sorgmanteln är att mer och mer dra sig tillbaka de som vi har sett i sommar har varit rejält stora och man blir lika glad varje gång de kommer förbi.
På trappan står denna fina höstdekoration och den kommer nog att hålla sig fin ett bra tag till.
Murgröneviolen som jag fick i sommar av min väninna den har blommat hela sommaren ute på blomstertrappan men nu har den fått komma in i värmen.
Hösten innebär även att vissa fåglar flyttar något som jag kan tycka är lite vemodigt.När Tranorna flyttar så flyttar även Sädesärlan vad jag har hört så åker de snålskjuts på dem om nu det är sant vet jag inte.

När solen skiner och det är en härlig höstdag  så är den dagliga promenaden som jag gör här mycket mera angenäm och om man lyfter blicken och stannar till så kan man inta en vacker bild som även inger lugn och ro.


Det var allt från mig den här veckan och jag länkar över TrädgårdsFägring.

Inom kort har vi höstdagjämning och då blir det att göra klart höstbestyren i trädgården, för efter det vet man inte hur länge det blir innan dagarna blir kalla och en och annan snöflinga dansar ner från himlen.Nu hoppas jag på att dröjer förstås för nog hinner vi ha vinter allt.

                                                       Ha det nu riktigt bra tills vi hörs igen











3 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Vackert med gröna blad, hasselörten är fin. Gillar din tomte som sitter i hinken och önskar välkommen. Min trädgårdstomte får flytta in i växthuset till vintern. Du har en vacker skog att promenera i. I år känns det som att flyttfåglarna reste iväg tidigt.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  2. Hei Margareta.
    Fine høstbilder. Det er deilig å gå tur på denne tiden i klarvær eller regn. Og så kan en nyte det siste av blomstringen, og nyte høstfargene.
    Ha en fin helg/Eirin

    SvaraRadera
  3. Trots att det i år egentligen blev alldeles för tidigt med höstens ankomst så är det vackert ändå Alltså precis som du visar.....
    KRAM & trevlig helg/Susie

    SvaraRadera