torsdag 18 april 2019


Påsken är här med värme
Värme har vi nu fått och det börjar visa sig i trädgården i form av Krokusar som börjar komma upp ur jorden och blomma så fint och mycket annat är på gång.
Den jättegamla påskbonaden i papper har fått komma upp på väggen igen och man blir lite glad när man ser på den. 
Vi har haft surströmmingskalas och fick då denna söta påskdekoration.

Strömmingen smakade underbart kan jag säga det är en av mina  favoriträtter.
Dottern är hemma och hon fick nu äta den smörgås som var glutenfri och som smakade precis som ett vanligt ljusugnsbakat bröd som är bakad i bagarstuga med vedeldad ugn.
Jag brukar ju baka ett tunnbröd men inget smakar som detta, roligt är det även att det börjar finnas så mycket i handeln  för matallergier överlag.
Koltrasten har börjat spela och han var förbi och hade med sig sin fru men detta är en gammal bild då de var svåra att fånga på bild.
Tranorna har även de anlänt det är mycket på gång en tid som denna.Det är även en hel del rovfåglar i farten som gör att fågelkvittret avtar då de blir rädda och oroliga över dess existens.
Man kan säga att som vanligt så är det en helt underbar tid när man ser framåt med tillförsikt.
Länkar som vanligt till  TrädgårdsFägring.

 
Ha det nu riktigt härlig och jag önskar Er alla en  riktigt  trevlig Påskhelg
 








4 kommentarer:

  1. GLAD PÅSK får man väl kanske börja med! Äntligen har värmen kommit och vi har suttit på altanen och ätit sillunch (fast ingen nubbe, vi gillar inte det). Ikväll ska vi fira vår 58:årsdag med att äta stekt abborrfilé med lök-och gräddsås. Mums! En av våra favoriträtter som vi inte ätit sen vi flyttade från Stockholm. Folk som får abborre här äter upp den själva. Vi fick beställa hem och det blev 6 stycken små ynkliga till det facila priset av 250:-! Men det är ju vår högtidsdag så.....och hade det varit oxfilé så hade man inte tyckt det var dyrt!!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bara att gratulera och att det blir en fin middag det är inte att ta miste på Abborre som är så gott men smakar det så kostar det

      Radera
  2. Hej Margareta!
    Vad härligt att både crocus och fåglarna hittat till dig. Nu har vi sommarvärme här, helt plötsligt från en dag till en annan.
    Önskar dig en riktigt Glad Påsk!
    /Marika

    SvaraRadera
  3. En påskbonad att dö för :) Härligt med din macka den ser läcker ut.

    Ha en fin Påsk! Carina

    SvaraRadera