onsdag 11 juli 2018                                            Pioner bland annat
Sommaren den fortsätter att leverera i form av sol värme och blommor.Nu är tiden inne när Pionerna börjat slå ut i blom och de doftar så ljuvligt önskar att jag kunde bevara den doften i en burk och plocka fram den när vintern är kall utanför.
Annat som även slagit ut och blommar för fullt med mycket doft är Doftschersminen den är så här fin på vårt torp dess doft känner man lång väg,

Den här enkla Rosen som egentligen är en New Down från början men har väl övergått till den ros som den en gång ympades på så är det i bland tyvärr men jag gillar även denna.
En del andra godbitar som börjat blomma är dessa vita Prickklockor alla vill inte ha dem i trädgården men jag vill och tycker de är så fina.Här har det även smugit sig in några rosa dem ska jag ta reda på och plantera någon annan stans .
Den vanliga Toppklockan som min farmor och farfar planterade i den trädgård de hade i mitt barndomshem de blommar nu i vår trädgård och jag gillar den verkligen. 
Daggrosen den som alltid är vacker oavsett om den blommar eller inte men just nu så är busken full av blommor och sedan kommer de vackra avlånga nyponen.
Jag gillar att plantera olika blad med olika strukturer det blir så effektfullt i en rabatt tillsammans med det som blommar.Vitmalört som har silvriga blad blir så vackert den kan man ha på flera ställen
Detta var mina bidrag för denna gång men nästa vecka så blir det säkert fler olika blomster för nu är det verkligen högsäsong.Jag avslutar med att länka till denna sida  TrädgårdsFägring
där är det några till som visar upp vackra blommor.
Ha det riktigt gott och fortsätt att njuta av vår underbara sommar.
  


5 kommentarer:

 1. Så godt at du kan nyte peonene nå:-)
  Her er de avblomstret for tre fire uker siden, det samme med skjærsmin.
  Nyt all blomstringen ! Vi har hatt 30-32 grader noen dager nå, og orker ikke gjøre stort annet enn å vanne i hagen.
  Ha det godt/Eirin

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Härligt med både pioner och schersmin, här har de blommat över, men nu är det liljornas tur. Toppklockan är jag så glad för, trodde den hade försvunnit, men den finns kvar, köpte en vit som också ser ut att trivas. Minns dem som du från Farmors trädgård.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 3. Visst är det fantastiskt fint just - om det bara kunde komma lite regn också så skulle lyckan vara total!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 4. Tänk jag gillade också rosen som blev istället :) Har förstått att moderna 'New Dawn' ympas på ett underlag så de är inte lika friska och bra som för typ 15 år sedan.

  Visst är det spännande att leka med olika blad och bladnyanser :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 5. Fantastisk blomstring i varmen! God søndag :)

  SvaraRadera