torsdag 19 juli 2018


Ännu mera sommar och blommor
Den underbara sommaren den fortsätter att leverera med sol och värme nu börjar man önska att det kom någon dag med regn både vi människor och allt levande materia behöver det.Jag hoppas även att de som drabbats av eldens fasor verkligen kommer att få rejält med regn man blir beklämd när man hör rapporterna om människor som måste lämna sina hem och vet inte om det står kvar när de kommer tillbaka.
Nu till vår trädgård där det mesta blommar just nu som dessa vackra Liljor och jag tycker att det är ganska fint med röda Liljor också dem har jag i en rabatt med en del annat som matchar dem.
Det är nästan ännu finare med vita Liljor de är så rena på något vis här vid vår entré så blommar Kungsliljan så mycket mera behöver man inte säga om den dess vita uppsyn väcker beundran.
Den här gula Aklejan blev en glad överraskning kan inte komma i håg att jag hade någon med den kulören men så fin den är.Vi får se om den inte ska få flytta till någon annan rabatt.Jag har nämligen en hel del förändringsarbete i vår trädgård som ska ske när vi kommer in i Augusti.
Den rosa Studentnejlika som jag hittade på trädgårdsträffen i Juni den blommar just nu och den är riktigt fin.Jag visste inte att den fanns i rosa den röda har jag och tycker den är fin .
Denna Morotsblomma som jag har fått veta att den heter den blommar så fint med den ljusrosa färgen och dessutom så passar den så bra med Höstsilveraxet som bakgrund.
I sommar blommar även denna Malva förra sommaren höll den på att försvinna men jag hittade rester av den då den hade fröat av sig och samlade ihop dem och nu får jag åter njuta av dess blommor. Jag börjar undra om den kan vara tvåårig.
Det tunna gräset med sina yviga borst ger en lätt och luftig höjd åt planteringen och jag tycker att det passar så bra under bågen.Vet inte vad det heter jag fick det av min svägerska för åtskilliga år sedan.

Jag avslutar med att länka till denna sida TrädgårdsFägring 
gå gärna in där så får Ni se flera fina trädgårds bilder.
Jag önskar alla en fortsatt fin sommarvecka.
















2 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Vackert hos dig, fina liljor, mina har snart blommat klart. Den rosa studentnejlikan är fin. Malva är en favorit, den fröar av sig, och kommer lite här och där, men det gör inget, den är fin. Vi får verkligen hoppas att de lyckas släcka alla bränderna.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  2. Malva har jag på flera ställen, utan att ha planterat den! Härär den mer eller mindre vild!!
    Jag vet inte om jag ska hålla med dig om att det är en underbar sommar. Ja, jo - om man gillar värme över 30 grader och en fruktansvärd torka, då är den naturligtvis det. Men som läget är just nu så är jag faktiskt ganska trött på det. För att inte tala om att trädgården är i ett enormt behov av vatten, ovanpå det är man lite rädd för det här med skogsbränder även här. Igår hade vi en brand en bit ifrån Klintehamn, men som tur var så fick dom duktiga brandsläckaren kontroll på den ganska omgående. Men det var ett område på 200 x 400 m som brann för fullt. Vi kände faktiskt röklukten ända hit trots att det är 1-1,5 mil härifrån. Och visst tänkar man på dom stackare som ser både sin mark och sina hus förstöras.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera