torsdag 21 juni 2018


Så mycket som blommar i midsommartid
Nu börjar det vara en hel del som blommar dessutom så har vi fått regn och då kommer det i gång lite extra för inget går ändå upp emot vatten som kommer från himlen det är allra bäst.
Lupiner det kan inte hjälpas men jag tycker de är så vackra och dem har jag i vår trädgård och just nu så blommar de så fint i denna vackra blå nyans.
Pärlemorfjärma även den har denna vackra färg det här är en blomma som har en skir framtoning och jag är så förtjust i den.Den ser lite bräcklig ut där den står och den är så söt.
Nu  blommar även denna  så lysande växten som är en Törel ett blått klot son matchar höjer presentationen en smula.

Gult Penningblad gillar jag nästan ännu mera än det som har gröna blad och gula blommor.Det gula gör sig så otroligt fint tillsammans med kombinerande växter som här tillsammans med Skuggbräcka och vacker Funcia.
Violer måste få vara med på ett hörn dem kan man aldrig få för mycket av.Dessa hittade jag när jag var ute i trädgården och rensade ogräs och de var så otroligt söta med sina fina färger.
Den söta Silkesnävan har mer blommor nu än tidigare  somrar. Nävor är överhuvudtaget  favoriter det finns så många olika sorter och alla är fina på olika sätt höga som låga och de blommar oftast under en lång tid.
Den här blomman blommar som en Rölleka jag hämtade den på en trädgårdsdag och jag vet inte vad den heter men den blev jag nyfiken på då dess blad är så speciella. 


Nu har vi ju redan hunnit till midsommarveckan och vi har samma rutiner som vi har haft de senaste åren att vi firar den  tillsammans med goda vänner i grannens stuga det brukar alltid bli bra.Några sommarblommor är fint så här i en tillbringare.
Jag avslutar med att länka till den här sidan TrädgårdsFägring   och önskar alla en riktigt fin midsommar.
 







3 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Jag gillar också Lupiner, håller man efter dem så de inte tar över, är de riktigt fina. Har haft en röd som blommade i år, har också en ljusgul och vit men de vill inte blomma. Nävor är fina, och din är riktigt söt. Den vita liknar morotsblomman, men bladen är inte alls lika. Den är fin. Det har regnat hela dagen, först bara lite duggregn, men mer och mer. Så nu är nog trädgården inte lika torr.
    Ha en riktigt fin Midsommar!
    Marika

    SvaraRadera
  2. Lupiner är otroligt vackra och finns i ett otal färgkombinationer - och det gillar man ju alltid. Men...för 10 år sen fick jag tag på röda, och då menar jag julröda, som var otroligt vackra. Tyvärr levde dom endast några år och sen dess har jag inte hittat dom igen. Dom som säljs som röda är rosenröda, inte alls det jag är ute efter!
    Hoppas helgen varit riktigt trevlig!!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  3. Vakre farger og lys i en midtsommerhage!
    God søndag til deg

    SvaraRadera