torsdag 7 juni 2018


Juni blommor och Sveriges nationaldag
Sedan värmen upphört så har vi haft storm och nio grader varmt ingen temperatur man går i gång på precis .Det har blivit att plocka fram varmare kläder ännu en gång tur att det inte har varit minusgrader ändå.Jag tror att växterna gillar temperaturen för de växer på som om inget hänt kanske lite saktare ändå och slokar inte som de gjorde när det var varmt.På vårt torp så har
Smörbollar eller Trollius som de heter slagit ut i blom jag hade turen att få den av en granne förra sommaren.Här passar den så fint då den har skogen som bakgrund .

Även vår fantastiska Bergros blommar på vårt torp den har blivit ca två meter hög ett riktigt praktexemplar är den men den sitter på ett ställe där det en gång fanns en gödselstack troligen därför och i den rabatten behöver vi inte heller vattna då det var myrmark tidigare. Dillpionen har slagit ut den är en otroligt speciell Pion tycker jag med sina annorlunda blad jag hade turen att få den av min väninna.
Silverarv har jag haft i vår trädgård i många år och det är en otroligt tacksam växt fin är den när den blommar och vacker även efter då den gör sig bra med sin silvriga framtoning.Jag brukar plantera den även i krukor tillsammans med andra lite färggranna blommor det blir en fin effekt.Jag har sett att den har börjat komma tillbaka i våra blomsterbutiker igen.
Fänrikshjärtan och i det här fallet med vita blommar den blommar flitigt jag har även den som är rosa även den är jättefin en växt som verkar trivas på olika ställen tror inte den är särskilt kinkig var den sitter placerad.Jag har den både i skugga och där det är vandrande sol.
Vit Rosenskära har ett lite glesare  bladverk men är så klart fin speciellt när den blommar så här fint.

 Den vita Syrenen med sina underbart doftande blommor  blommar även just nu, i år är det väldigt kort tid mellan Hägg och Syren så det är en lite komprimerad tid av underbara dofter.
Under den här veckan så har vi även firat Sveriges nationaldag och då passar det väl bra med vita Syrener i vas.
Den vackra svenska flaggan vajar så här fint i vinden vi har själva ingen flaggstång men tur att grannen har och som flaggar en sådan här dag och det är så vackert.
Jag länkar till denna sida  TrädgårdsFägring 
gå gärna in på den sidan så får Ni ta del av andras bloggar.
Avslutar med att önska alla en trevlig helg. 


 
4 kommentarer:

 1. Hej Margareta!
  Så fint det blommar hos dig. Vi har också haft några svalare dagar med blåst men nu är värmen tillbaka igen. Silverarv har funnits hos mig i många år, fin både när den blommar och blommat klart.
  Ha en trevlig helg!
  Marika

  SvaraRadera
 2. Mye vakkert som blomstrer hos deg nå.
  Her er syrinene avblomstret, mens Trollius ikke har startet å blomstre enda.
  Ha en riktig fin helg/Eirin

  SvaraRadera
 3. Så mye fint! Både Trollius og Bergrose er så trivelige. Ingen kulde her ennå. Ha det godt!

  SvaraRadera
 4. Så mycket fina blommor visar du, men...det är en som jag faktiskt inte är nåt förtjust i. Det är dillpion! Vet inte varför, jag brukar gilla alla växter och speciellt dom med kraftig färg på blommorna. Underligt!? Hade en men gav bort den till en "behövande" väninna.
  KRAM/Susie

  SvaraRadera