måndag 9 oktober 2017



 En mix av höstbilder
Nu har den äntligen slagit ut den alldeles egna självsådda Solrosen. Här framför rabatten och under vår tall framför huset brukar vi sätta upp vårt fågelhus och även hänga upp ett rör att ha frön i och då har det fallit ner ett frö som har grott.Det är en liten lycka i sig att den nu har slagit ut.
Höstfloxen blommar för fullt just nu och nog är det trevligt med sent blommande växter i trädgården som lyser upp den gråa dagen.Vi har ju haft regn en hel vecka och mer är på gång och då är det trevligt att man får se vackra flox när man tittar ut genom rutan.
Den här burken full av torkade Trattkantareller kom maken hem med då han hade varit till vårt torp och där träffat vår granne som är så otroligt givmild och som älskar plocka svamp och i höst har hon hittat en del.Under sommaren så får vi både grönsaker och även bär så vi blir otroligt bortskämda. Nu är det så att vi har i gengäld gett dem en älgstek och lite älgfärs för man kan ju inte bara ta emot utan även ge det känns alltid bättre för en själv för det är ju trots allt  saligare giva än taga.
När jag var ut på en promenad i dag så gick jag förbi vår granne och där var det så här fint i år är deras Lönn gyllengul förra hösten så hade den lite röda toner men vackert är det hur som helst med höstens varma kulörer. 
Det var allt från min del av världen i dag har vi haft hyfsat väder och då njuter man ju lite extra jag önskar alla en riktigt fin fortsättning på veckan



 

 
 

2 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Fina överraskningar fåglarna bjuder på, alltid lika kul att hitta solrosor. Vi har haft regn flera dagar nu, men idag skiner solen igen.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera