fredag 13 oktober 2017

 Höstpremiär
Det är temat i Blommig Fredag som börjar om igen en mycket trevlig premiär kan jag tycka.
Daggrosens röda nypon förknippar jag absolut med hösten det är ju då som dessa vackra frökapslar blir på denna vackra buske.En buske som har så många fina egenskaper.
Hösten innebär även för vår del att vi åker i väg till skogen för att hämta Enris. Det brukar bli en trevlig tripp till min barndoms skog där det finns hur mycket som helst att plocka och jag behöver inte fråga någon heller om lov.
På vårt härliga torp så har det blivit en otroligt vacker matta av gyllene löv som ska tas omhand och den här hösten så har det regnat hur mycket som helst så i år är det en tung arbetsuppgift.Det är alltid bättre att ta hand om dem på hösten då blir våren betydligt mindre jobbig och det ser dessutom mer prydligt ut för dem som ska resa förbi stället.
Sidensvansarna de har haft otroligt mycket att äta i höst för det har varit gott om   Rönnbär den här gången.Den här bilden är från förra hösten i vår har jag inte haft möjlighet att få fina bilder på dem då de har haft för mycket att göra med att få i sig av godsakerna och ännu så hänger det kvar mat åt dem.

Även dessa vackra men ack så giftiga Flugsvampar kommer upp på höstkanten den här hösten har det även varit gott om svamp av alla de slag för dem som gillar att plocka dem.
Kärleksörten plockar jag alltid in av då hösten kommer för det är då först som den blommar.

Det var allt för mig den här gången men gå gärna in på den här sidan http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/     så kommer Ni att hitta fler trevliga höstbilder. 

Önskar alla en riktigt fin helg


7 kommentarer:

 1. Har du sidensvansar redan nu! Till mig kommer de alltid precis före en köldknäpp. När jag ser dem vet jag att det ska komma snö, så hur mycket jag än gillar fåglarna är jag inte helt glad över att de kommer.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Min rönn har fällt sina bär, synd för de lyser upp så fint.
  Trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Nyper er flotte blikkfang, og mye annet fint som du har "fanget"! Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att du hänger på Blommig Fredag :-)
  Jättehärliga höstbilder
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Härligt att ha en massa löv att berika planteringarna med. Jo jag tillhör de där konstiga som uppskatter dem. Härliga nypon och visst är det skönt att ha sin egna skog att plocka ris i.

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera
 6. Så herlige høstbilder. Det er vakkert når løvet ligger på bakken om høsten. Trivelig å sanke saker fra skogen også. Ha en fin høst. Hilsen fra Liv

  SvaraRadera
 7. Härliga höstbilder. I år har det funnit väldigt mycket svamp och fina ex av flugsvampar. Dom är ju vackra att se på. HA det fint. Carita

  SvaraRadera