lördag 13 augusti 2016




 Vår trevliga trädgårdsresa 2016
Den 6 Augusti så var det åter dax att bege sig på den årliga trädgårdsresan den här gången gick färden mot Umeå och vi reste först till Sävar där vi fick besöka den första trädgården.En trädgård som bestod av vackra Liljor som de på bilden (tyvärr lite suddig) men även en del barrväxter en mysig trädgård att vandra i.Där intog vi även vårt fika som vi hade med oss själva vi hade åskan som mullrade i bakgrunden men dagen bjöd oss på tur med vädret så det kom i stort sett regn bara under resans gång medan vi var i bussen.
Sedan åkte vi vidare och kom till en trädgård i Täfteå som jag har besökt tidigare på någon trädgårdsresa. I den här trädgården så finns det barrväxte och även r "Roddisar" som mannen i huset kallar Rhododenron   för han är extra intresserad av just de växterna.  Frun i huset håller sig till Perenner och  det är ju tur för vi som gillar blommor att det  även finns en del av dem  i denna fina  trädgård.
En trädgård som man kan hitta på you tube 
där skriver man bara trädgård så kan man se en film om den här fina trädgården i Täfteå.Tyvärr så hade vintern gått hårt åt deras växter så den var kanske inte lika fin i deras ögon som den brukar vara.
När vi hade intagit en god lunch  i Anumark på restaurang Hotell Entré Norr så reste vi vidare till en handelsträdgård  i Teg som heter Hansskogs Plantskola  och där köpte jag denna vackra Violruta.(bilden har jag hämtat på nätet). Jag har länge tänkt köpa en sådan för den är så vacker så nu har jag den i vår trädgård och hoppas att den ska göra mig lycklig i många somrar.


Den sista trädgården på vår resa blev i Bureå och till en helt fantastisk trädgård med både fontäner broar och massor med fina intryck .Man kan säga att det var en otroligt påkostad trädgård som är både stor och är i suteräng med mycket stenplattor som var snyggt lagda och fina planteringar.Även här hade vi tur med vädret för innan vi kom hade det regnat 30 mm.
Så fint med blåa blommor den här fanns även i Bureås trädgård.Sammanfattningsvis så kan man säga att det var som vanligt en trevlig resa där jag tror att alla trivdes  och var nöjda när vi klev av Lestanders buss som ännu en gång tagit oss säkert fram på en trevlig trädgårdsresa.

Önskar alla en trevlig fortsättning på helgen









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar