onsdag 31 augusti 2016




 Sommaren säger farväl
Nu är den här sommaren över och Hösten tar vid men jag har redan börjat planera för nästa Vår igen.I dag var jag förbi vår blomsterbutik och då slog jag till och köpte Snödroppar. För tre år sedan så gjorde jag samma sak  men tyvärr så  lyckades jag inte med dem då för några Snödroppar kom aldrig upp.Den här gången ska de få en plats under vår Doftschersmin där kanske de trivs mycket bättre  man får ju inte ge sig.
Nu är alla Rönnar så vackra med sina röda bär och därför så har jag plockat in av dem för nog lyser de upp allt vår tillvaro med sin röda färg.Varje år när de har blommat över och det blidas bär så vet man att sommaren går mot sitt slut vilket kan kännas lite vemodigt för den är ju så otroligt intensiv.Så småningom kommer Sidensvansarna och tar för sig och blir nästan lite rusiga av de goda bären.
Jag har skördat våra Äpplen och i år blev det åtta kilo Äppelmos som är så gott till min havregrynsgröt som jag äter varje lunch våra Äpplen ger ett riktigt gott mos dessutom vilket det blir av Silva som Äppelträdet  heter.
Ute i trädgården så fladdrar de tysta förbi när man är där och ser till rabatterna dessa ljuva varelser som just Fjärilarna är.En dag när jag fångade den här Citronfjärilen så var det många av samma sort ute så då passade jag på att fånga några på bild det går lite lättare på sensommaren då de är lite mer tröga och inte lika fladdriga som de är på försommaren.
Jag är så glad över den här vackra Pelargonen som heter Appel blossom och som jag lyckades övervintra förra vintern nu ska jag ta hand om den och även övriga "pellisar" så man får njuta av dem även ett annat år.

I dag har vi haft en riktigt fin dag med härlig temperatur nätterna så är det minusgrader så just därför så har jag tagit in mina Pelargoner det som växer ute och som är sommarblommor får vara kvar tills dess att de fryser ner. Även om det kan vara lite trist att det redan är höst så gillar jag den ändå för det infinner sig lite lugn och ro och man får börja pyssla med annat som även de kan vara trevligt.

Ha det gott alla som tittar in här.
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar