torsdag 20 juni 2024

 Midsommarveckan 2024

Då har vi redan hunnit fram till midsommarveckan och ute i våra trädgårdar blommar det för fullt som denna vackra Trollius eller smörbollar som lyser så gul och grann.Den har jag fått av en granne och den planterade jag här i trädgården vid vårt sommarhus.

Vi har haft hemma dotter och måg under helgen och vi har haft ett härligt veckoslut när de har varit till oss längre fram så ska vi till dem men först måste de börja med sin semester och även göra en resa till Öland efter det så blir det vår tur att hälsa på.

Nu när jag har fått tillbaka krafterna så har maken och jag hjälpts åt och målat vårat uthus och det blev verkligen så fint där det nu kommer det att vara fint här ett bra tag framåt.

I år så har Rönnen vid vår infart verkligen varit helt vit av blommor så till hösten så kommer den nog att vara röd av bär kan jag tänka mig.Förra året så lyste blommorna helt med sin frånvaro och naturligtvis så blev det s¨ledes inga bär heller.

I år så blommar vår bergros vid vårt sommarhus otroligt mycket den är så tacksam och pryder sin plats här i rabatten.


 

Jag har även plockat in av lupinerna som växer vid dikesrenen i närheten av vårt sommarhus de är ju så vackra och när de ska slängas så blir det med sopbilen.Nu ska jag bara njuta av dess fägring en stund.

Kattfötter har jag också plockat det hör till den här tiden då de växer vid vägens ren vid vårt sommarhus.

Hansarosen har nu börjat slå ut en så otroligt tacksam ros som är både vacker och doftar.

Det blommar av både allium och rosenpioner   här i den större rabatten som vi har i trädgården båda så fina.

Jag har plockat mig en midsommarbukett och den håller sig bäst så här utanför vårt hus.Jag avslutar även med att önska alla en glad midsommar.

2 kommentarer:

  1. Hei! Ja, tiden går utrolig fort om sommeren. Det er fint med midtsommer, og det er så mye vakkert som blomstrer i din hage nå. Hansarosen er så fin og dufter så godt. Ønsker deg en god midtsommer!

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Det låter bra att höra att du mår bättre. Det är riktigt roligt att måla och så blir det så fint. Det var länge sedan jag såg och plockade kattfot. Riktigt fint med både rönn och rosor som blommar fint.
    Ha en trevlig Midsommar /Marika

    SvaraRadera