söndag 21 maj 2023

 Mera vårtecken i min trädgård

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade på min sida beroende på att jag har varit ordentligt sjuk och legat inlagd på intensiven på Skellefteå lasarett.Under denna vecka som jag har varit sjuk så fick vi värme och sol som gjorde att all vinter försvann och i stället fick vi vår och försommar.

Så underbart är det då att få bli utskriven och tillbaka för att få vara friskförklarad och komma tillbaka till en underbar försommar.

Ute i trädgården så har det hänt otroligt mycket mina vårblommor löser nu av sig i ett kör vilket är så underbart.

Den här vackra blå skönheten till exempel har slagit ut ordentligt och är jättefin.


Även den här gula vårvivan har slagit ut ännu en som jag har köpt under någon vår och fått till att överleva ute i trädgården.

John moo den levererar även denna vår så otroligt tacksam den är.


 

Denna perenna växt som heter Fänrikshjärta det är en växt som verkligen levererar hela sommaren och börjar blomma tidigt och ger glädje hela säsongen.Man kan inte annat än vara tacksam.

Nu när jag sitter i en stol i solen på vårt sommarställe och myser och ser mig omkring då är det bara skira gröna färger som omger mig.Det doftar även underbart för jag sitter vid en hägg som blommar.

Naturligtvis så har jag även plockat in lite dofter och har i en vas på bordet i vår glasveranda man måste ju passa på när det finns att plocka in.

Nu under min rehabilitering till att bli frisk igen och få till mina salter i kroppen som var orsaken till att jag blev svårt sjuk då passar det så bra att sitta ner med en stickning.Jag ska göra en kortärmad jumper i  som jag tror ska bli riktigt fin när den är klar.Jag stickar i garnet Elise ett bomulls garn som är så trevligt att arbeta med.

Under våren köpte jag några packar penséér som var inte särskilt fina när jag köpte dem men nu är de otroligt vackra och gläder mig när jag kom hem från lasarettet med rik blomning och är så otroligt fina.

Då vet ni lite grann om hur jag har det nu när sommaren står för dörren jag njuter i fulla dag och är så otroligt tacksam över att få finnas till i denna så underbara sommarvärld.

Avslutar med att önska alla en fin vecka.Jag länkar över till
4 kommentarer:

 1. Det var trist å lese at du har vært så syk at du har vært innlagt på sykehus. Jeg håper at du blir helt frisk. Så mye fint som blomstrer i hagen din nå. Primula John Moe som den kalles her er utrolig takknemmelig plante å ha ja. Den blomstrer så fint hvert år. God bedring!

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att det var härligt att komma hem till en blommande vårträdgård efter att ha varit så sjuk att du behövt vara på sjukhus. Det låter som om du bara ska ta det lugnt och njuta av allt det fina så att du snabbt blir bra igen.

  Allt gott! Ulrika

  SvaraRadera
 3. Det låter skönt att få komma hem till en solig och vårvarm trädgård med blomning. Tur att allt gått bra och att sätta sig med en stickning medan du blir bättre låter klokt.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 4. Hej Margareta!
  Hoppas att du mår bättre nu och tillfrisknar helt. Det viktigaste är att ha en god hälsa och att må bra. Krya på dig.
  Hälsningar Marika

  SvaraRadera