fredag 5 maj 2023

 Blommar hos mig just nu

Vi har haft ganska kyligt nu på senaste tiden men det bryr sig inte en del vårblommor om  de blommar ändå, som scillan till exempel denna lilla söta och så fina blomma med sin vackra färg.

Den här gula vår vivan som jag köpte för några vårar sedan och som jag har haft turen att få till att överleva och den har även förökat sig.I bland har man tur.

Pärlhyacinterna även de så vackra med sin blå färg och de har varit med en hel del vårar nu det är så trevligt att blommorna förgyller tillvaron  för oss varje vår.

Det här att varje sommar få gå ut i trädgården och plocka in en bukett det är ju det som man längtar till. Sedan är det ju även härligt med varma vindar något som man verkligen längtar till dessa dagar när det blåser kalla vindar och det bara är några plusgrader.

Lungörten är även den på gång den som jag har som en av mina favoriter och den har redan blommor på gång och när den har blommat ut så brukar jag klippa bort de blommor som har blommat klart då kommer bladen fram på nytt och är lite vackrare än före blomningen.

Det är kanske inte så konstigt med tanke på hur fin den är och passar så bra tillsammans med de flesta blommorna.

Det här var lite grann om vad som blommar här hos mig och mera fägring är på gång framöver.Jag gör som vanligt nämligen länkar över till.
 

Jag avslutar med att önska alla ett fint veckoslut.


 






3 kommentarer:

  1. Hei,

    Ja, de blå blomstene som kommer rundt om i hagen nå er så fine. Scilla og perleblomstene lyser så fin opp hos deg. Lungeurten er også så fin. De er jeg veldig glad i her også.
    Ha det godt!

    SvaraRadera
  2. Vårblomstene dekker jorden som små tepper. Sommerblomstene er liksom litt mer enkeltstående.

    SvaraRadera
  3. Hej Margareta!
    De första vårblommorna är både fina och efterlängtade. Fick en hel del Lungört av en granne förra året, och de är vackra både med och utan blommor.
    Ha en fin söndag /Marika

    SvaraRadera