tisdag 17 januari 2023

 Fröer som lockarDe fröer som lockar mig varje vår är ju tagetes utan tvekan för när de blommar så blir det en riktig färgprakt på vår altan särskilt dessa.Jag har naturligtvis tagit reda på dess fröer under hösten.

Förra våren så köpte jag fröer till denna så fina aster,och den blommade så fint vid sommarhusets rabatt på höstkanten.Vi får se om jag sätter fröer i år igen tror jag har kvar några fröer av den.

Vinröd pionvallmo är även den en växt med fina blommor och fröer av den försöker jag att spara.

Rosa pionvallmo här tillsammans med vackra  liljorna Lollipop tackar man inte nej till verkligen så jättefina.Pionvallmo kan gärna titta upp ur jorden på många ställen men det gör alls ingenting.


Zinnia så klart en mycket kär blomma som jag har fått som favorit på senare år och vill inte vara utan den.

Det här är ju en trevlig syn när krukan är full av vackra sommarblommor som man har drivit upp själv.

Så klart vill man ju även denna sommar ha gula tagetes som är så fin tillsammans med gula penningblad.


 

Den vackra malvan som jag frösår varje försommar vill man ju inte vara utan utan den kommer att finnas med även denna säsong.


Ringblommor är så fina under den tall som den står planterad i och frön av dem har även där fått stå kvar några men jag har även tagit reda på ett antal för dem vill jag även ha vid vårt sommarhus.


Rosenskära i olika färger kommer jag även att så de hör ju till våra vanligaste sommarblommor.

Det här är en liten bråkdel av fröer som jag har i min frösamling och det blir ju inte bara blommor utan även en och annan tomat och gurka förstås.

Det här var mitt inlägg i veckans tema "Fröer som lockar" jag länkar över till TrädgårdsFägring i vanlig ordning.

Avslutar med att önska alla ett fint veckoslut.

5 kommentarer:

 1. Hej Margareta!
  Så mycket fint, Malvan är jag mycket förtjust i, har sått en liknande och den kommer troget upp varje år. Vallmon har en fin mörk färg. I år kanske jag också får vallmo då jag strösslade ut frön i rabatten. Så jag har redan börjat med sådderna. Jag skall prova astrar för första gången i år. Vi har mycket att se fram emot.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 2. Din fylte rosa pionvalmue er veldig fin både i form og farge. Cosmos har jeg ikke hatt på flere år, men i år skal jeg så dem. Zinnia sådde jeg i fjor, men jeg sådde de alt for sent. De er så fine de du viser.
  Ha det godt.

  SvaraRadera
 3. Hej Margareta,

  Så många fina blommor du planerar att så. Visst är det så att man får favoriter som man inte vill vara utan, som har sin plats och som man vet kommer blomma fint och som man därför gärna sår år efter år. Rosenskära och vallmo finns bland mina medan jag kämpar med att få zinnia och ringblomma att trivas. Lycka till med sådderna.

  Ha det gott! Ulrika

  SvaraRadera
 4. Vackra allihop och visst är sommarblommor tacksamma att odla. Jag har skaffat frö av tagetes och ringblommor för att ha plantor bland min kål. Det lär förvirra kålfjärilen så att den inte förstår att det växer kål där.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 5. Zinnia är min favorit, men den finns aldrig att köpa i annat än orange och brunt - som inte är mina favoriter ihop. Nu när jag inte kan så nåt själv så får jag nöja mig med det som finns i handelsträdgårdarna!
  Pionvallmo har jag (PERENN) och har också haft Lollipop men liljor går inte här, fick miljoner baggar som åt upp allt.....annars var det ju mycket vackert!
  KRAM-SUSIE

  SvaraRadera