fredag 18 november 2022

 Inför advent

Temat i veckan tilltalar mig på ett mycket bra sätt då det är min favorithögtid den kommer när det är som mest mörkt utanför och då passar det så bra att få ta fram dessa härliga adventssaker som många av dem bär på ett fint minne dessutom.

Den här belysta kotte granen gjorde jag för massor med år sedan jag minns att det var inte det lättaste så jag är så glad varje år den kommer fram och den fortfarande lyser.Den dagen den inte gör det längre så är dess tid förbi.

Den söta kotte flickan köpte jag i vår butik här i byn som just då hade loppissaker de sålde.

På samma byrå så ställer jag alltid en kruka med en liten gran i jag tycker det blir en fin prydnad i all sin enkelhet.

Dessa julgardiner sätter jag förstås upp allt vill man ju ha på plats precis som vanligt så länge man kan.


 

Den här krukan står alltid på samma fönsterbräda varje advent den är ett arvegods från mina föräldrar då de fick en julgrupp i den av någon en jul för länge sedan.

Jag tycker att krukan är så jättefin och den söta tomten har även följt med någon dekoration någon gång.

Den här julgruppen har jag gjort själv då jag var till en av våra blomsterbutiker och köpte då en hyacint och en taklök

.Snart kommer det att vara en ljuvlig doft i rummet.


 


Min röda amaryllis som jag köpte för två veckor sedan har nu slagit ut och ger mig ögonfröjd ett tag framåt.
 


Vi har även varit till vårt sommarhus och gjort advent även där som vi alltid gör och det lyser så fint i fönstret när det skymmer.

I bland när det varit rejält kallt så bildas det is rosor på fönstret och det är så vackert när solen tittar in.

De urgamla trätomtarna från min barndom  måste alltid stå på samma plats i köksfönstret.

Det blir enris i olika krukor med röda virkade hjärtan som är så enkelt och fint och förstås röda ljus.Den lilla tavlan med domherrar har jag en gång i tiden sytt och måste ju vara med förstås.


 

Ute i trädgården just nu i november så ser det ut så här vi har ju haft minus 10 grader vilket gör allt så krispigt och vackert.Trädgården har nu gått in i sin vintervila.

Likaså är det så vackert ute i naturen när maken och jag är ute och promenerar så måste man bara plocka fram telefonen och föreviga det fina.Det blir spännande att se när det kommer en vit snö som lägger sig som en vacker vit filt på det hela det blir nog inte så särskilt länge innan det sker.

Jag avslutar med att länka över till TrädgårdsFägring om Ni vill ta del av andras inlägg i ämnet så kan Ni gå in på sidan.

Jag avslutar med att önska alla ett fint avslut på veckan.
.
3 kommentarer:

 1. Ja, det passer jo godt å pynte inne nå i denne mørke tiden av året. Blomster og lys gir en hyggelig stemning inne nå før jul. Flott julegruppe som du har laget, og vakker amaryllis.
  God helg!

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Advent är en härlig tid. Vi har provtänt utebelysningen så det lyser fint när det är dags Visst finns det många saker man vill plocka fram både till advent och Jul som hängt med ett tag. Du har fina dekorationer.
  Vi har det lite kallare nu, men inte lika kallt som hos dig. Vi fick lite grann snö igår, men det försvann, ganska snabbt.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Hej Margareta!
  Advent är en väldigt skön period och du har kommit igång med uppstarten. Jag har inte gjort något ännu men i morgon ska jag ut i skogen och plocka lite av varje.
  Dina gamla trätomtar blir jag väldigt avundsjuk på. Precis den typ av julsaker jag gillar!

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera