torsdag 14 maj 2020


En härlig tid just nu 

Vi har isiga vårvindar och man får fortfarande ha på sig varma kläder men ute i naturen så fortskrider våren som vid vårt sommarhus där Häggen börjar utvecklas.
Nu längtar jag efter dess blomning som sprider en ljuvlig doft,
när man är hemma i trädgården så  brukar man känna doften till och med från skogen där de blommar.
Nedanför vårt köksfönster så blommar för fullt Vitsipporna ett underbart vårtecken.
Även om vi bara har åtta grader varmt men en sol som strålar så har jag börjat så smått med trädgårdsbestyren. 
Här vid vårt sommarhus så har jag planterat i en av de vackra blå krukorna  som jag har fått av min väninna Ingrid. Jag tycker de är så fina och bryr mig inte om att de inte är så inne just nu med den färgen men jag tycker att växterna gör sig så bra i dem och gillar den blå färgen.
Här har jag planterat ett Gulplister jag brukar ha dem i potatislandet under vintern och där mår de bra. När de under våren får komma ner i någon kruka så blir de så fina.
Den här Primulan  John Mo har även börjat slå ut så smått man blir glad varje vår den blommar och jag har den planterad lite här och där just för att den är så otroligt tacksam och blommar under en lång tid.
Humlorna den här tiden de behöver verkligen få i sig näring för att de ska kunna överleva och kunna göra sitt arbete
Då är de så bra att vi har Sälgen som blommar just nu och här surrar det och det är så härligt att höra .
I den här söta fågelholken där brukar det alltid varje sommar vara hyresgäster vi får se vem som flyttar in här den här sommaren.
Det är trevligt att ha dessa fåglar i trädgården Sädesärlan den har sitt bo under tegelplattorna på huset och de brukar inte byta ställe utan bor på ungefär samma ställe varje sommar. 
Det var allt från mitt hörn av världen och jag gör som vanligt
länkar över till TrädgårdsFägring

Jag får önska alla ett riktigt fint veckoslut. 












2 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Ert sommarhus ser så mysigt ut, förstår att ni trivs där. Har en hel del småfåglar i trädgården men sädesärlan har jag inte sett ännu.
    Ha en fin helg /Marika

    SvaraRadera
  2. Minsann inte varmare här även om vitsippornas tid är förbi sen en månad och häggen just blommat över. Norröver tar ni allt på en gång och hinner snart ikapp oss längre ner. Nu väntar jag på syrenen som nog slår ut i veckan.
    Håller med om att blått gör sig bra till mycket växtlighet. Själv serverar jag gärna sallader på blå fat. Det blir effektfullt.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera