fredag 11 maj 2018


Så många sköna vårblommor om slagit ut.
Pärlhyacinterna har slagit ut med sina blåa spiror det är egentligen fint med blåa vårblommor.
Nu när tiden är inne för Tussilagon och det finns flera av dem så är det så fint att ta in och sätta i en liten vas så får man se dem på nära håll.
På vårt torp hittade jag denna söta Scilla den hade kommit upp i vår lund som finns där hur den kommit dit är en gåta för jag har inte planterat någon just där men i bland så blir man glatt överraskad.Den ska jag flytta till ett annat ställe där jag vet var jag har den.
Nu har Blåsipporna börjat slå ut vad jag är glad över dem jag har dem under en rosenbuske där får den vara i fred.Nu brukar vi ha myror och de är duktiga på att dra i väg frön till något annan ställe har jag läst så det blir kanske Blåsippor på flera ställen och inte mig emot.
Vitsipporna är ett välkommet inslag i vår trädgård då den blommar för fullt just nu, tyvärr så växer den inte vild i vår fauna så desto gladare är jag att den växer i vår trädgård.
Däremot så har jag under vår resa ner till Göteborg sett dessa ljuva skönheter växa till och med i skogen.Dessa växte på en rastplats nere vid en sjö och de passar bra lite var stans där de slår rot.
.
De flesta rabatterna har blivit fria från snön så nu är tiden inne när man står mest böjd framåt för att se vad som kommer upp i rabatterna.De varma vindarna har gjort att vintern tagit farväl för denna gång och nu är det bara sommar och trevligt trädgårdsliv som gäller.
Det var allt från mig just nu jag önskar er alla en riktigt fin fortsättning på Maj.Gå gärna in på den här sidan http://tradgardsfagring.blogspot.se/
5 kommentarer:

 1. Så godt at du nesten er kvitt snøen. Her har vi nesten ikke hatt snø i vinter. Maurene er flinke til å spre frø, og jeg oppdaget nye blåveisplanter et het nytt sted i går. Og scilla dukker opp overalt...
  Ha en fin søndag/Eirin

  SvaraRadera
 2. Hej Margareta!
  Man ser på växterna som blommar hos dig nu, att våren är sen hos dig. Inte konstigt då ni har snö fortfarande. Vi har fortsatt varmt och soligt, regnet vi skulle få, blev bara till en liten skur.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvaraRadera
 3. Jag blir avundsjuk på dina bilder. Var tvungen att åka bort två veckor nu och om min trädgård varit där din är nu - ja då hade jag inte missat så mycket :)

  Tänk jag trodde vitsippan var vild och växte i skogar över hela landet. Där lärde jag mig något nytt. Det är en fröjd att gå ut i lövskogen i mattor av vitsippor...

  Ha det gott! CArina

  SvaraRadera
 4. Men du, visst är det en krokus och inte en scilla på bilden? De verkar ju dyka upp lite här och var, i alla fall i min trädgård.
  Vitsipporna är verkligen underbara, jag säger som Carina här ovan - en lövskog med vitsippsmattor ...

  SvaraRadera
 5. Wow !!! absolutely fantastic blog. I am very glad to have such useful information.

  ดูหนัง

  SvaraRadera