fredag 18 maj 2018


En härlig vecka har det varit
Under vår resa  till Göteborg så ville jag förstås vara på visit till Botaniska trädgården och  där blommade  den här vackra Magnolian ,jag har bara sett dessa skönhet på bild men nu fick jag på riktigt se på denna vackra skapelse.Där fanns så mycket fint att titta på och även inne i stan så blommade flera vackra träd.
 Då det var 27 grader varmt den här dagen så blev det inte att vandra igenom hela trädgården för vi hade även varit i slottsskogen innan och man orkar inte hur mycket som helst i en sådan värme.Det kommer helt säkert bli fler gånger som vi bilar ner dit och då under Maj månad just då vårt land slår ut i blom och naturligtvis så ska jag besöka dessa två ställen fler gånger.Dotter och måg bor nära båda dessa ställen så man kan promenera dit.
När vi kom hem igen så möter oss en snöfri trädgård och även på vårt torp så var den borta verkligen underbart.Där blommar denna skönhet just nu vet inte vad den heter för jag fick den av vår torp granne förra våren men söt är den.
Den brokbladiga Lungörten som jag gillar så mycket att den får vara på flera ställen i trädgården den har blivit så här fin.
Häggen på vårt torp har även den slagit ut och den doftar verkligen underbart
 


Så härligt att äntligen få komma igång med detta så trevliga som trädgård innebär det har blivit många timmar med att städa bort och under lövhögarna hitta många växter som är på gång.
Någonting som hör den här perioden till är att städa på vårt torp både ute och inne och nu är jobbet gjort så nu kan man bara åka dit och känna lugnet.

För att ta del av andras vårblommor och göromål i trädgården så gå gärna in på denna sida http://tradgardsfagring.blogspot.se

Avslutar med att önska alla en trevlig helg och ta Er tid att njuta av tiden som nu är





5 kommentarer:

  1. Botanisk hage i Gøteborg er virkelig verd et besøk på denne tiden. Magnoliaen var vakker. Synd det var så varmt at dere ikke fikk med dere hele.
    Så godt at dere har ordnet både ute og inne på torpet. Da er det bare å nyte sommeren:-)Eirin

    SvaraRadera
  2. Ser mysigt ut vid ert torp.Skönt att ha en liten oas att koppla av vid.
    Trevlig Pingst.

    SvaraRadera
  3. Hej Margareta!
    Låter som ett trevligt besök, och tur du fick se Magnolian i blom. Torpet ser ut som en riktig oas, förstår att ni njuter där.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  4. Rett tid for å besøke botaniske hager med Magnolia!
    Men fye fint i hjemmehagen også :)

    SvaraRadera
  5. Roligt att ni fick besökt båda :) Jag är bortskämd med att ha de inom pendelavstånd. Men med släkt i området kan du följa trädgården under fler säsonger.

    Skönt att våren kommit upp till er också och snön smält.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera