fredag 25 maj 2018


En rekord varm Maj månad
Jag har aldrig tidigare varit med om att vi har haft så varmt i Maj som  27 grader och det gör att allt i stort sett exploderar ute i vår natur och i våra trädgårdar. Det är verkligen en härlig tid vi är inne i just nu och det vackra vädret fortsätter det gör ju förstås att man njuter av tiden lite extra av allt som slår ut i trädgården och ute i vår natur.Det kommer dofter från skogen då där blommar Hägg just nu.
I vår trädgård så blommar Vårkragen  och den har jag haft på samma ställe i alla år den passar så bra där den står och den lyser av sig med sina gula blommar mot den röda husväggen.
Jag gillar att plocka in av den fägring som är utanför husknuten och just nu så har jag plockat in av Vårkragen.Den är så fin i den vackra te koppen med fat som jag fick med mig hem från min resa till dotter och måg.
Kungsängs liljorna dem blir man inte besviken  på de är så fina  jag tycker de är otroligt häftiga med sina rutiga klockor jag fascineras av att en blomma kan vara just rutig.
 Nu så blommar en Påsklilja i trädgården den bryr sig inte om att påsken är slut för länge sedan visste inte att jag hade planterat en sådan men den har kanske följt med en annan växt som jag hämtade på en trädgårdsdag. Det är det som jag tycker är så spännande med växter man får från någon annan då kan det följa med någonting annat spännande också. 
Tulpaner i blom dem blir man ju glad över i år är det bara några stycken förra sommaren var det fler men så är det med Tulpaner jag får vara nöjd med att det kommer några alls. 
Vårt Äppelträd blommar för fullt just nu  och de var hit under veckan och beskar det  och då de klipper bort en hel så är det så att man alltid är orolig över att de har tagit bort så det inte kommer att blomma särskilt mycket men de vet precis vad man gör .Nu blommar det för fullt och det finns en hel del pollinerare så förhoppningsvis så blir det en hel del Äpplen i år.
Jag gör som vanligt att jag länkar till den här adressen TrädgårdsFägring  och  önskar alla en riktigt fin fortsättning på Maj



  





4 kommentarer:

  1. Trivelig å ta inn blomster i en kopp :)
    God helg til deg!

    SvaraRadera
  2. Så fint du har det och visst är det toppen med sommar värmen.
    Fina Vårkragen! Hade den i min förra trädgård och saknar den:)
    Ha det fint!

    SvaraRadera
  3. Fin vårkrage. Tror jeg må få meg en igjen, har alltid hatt det i tidligere hager.
    Ruteliljer er en takknemlig plante. Her har den spredd seg ganske kraftig, og der den står er det fint.
    Nyt sommeren/våren/Eirin

    SvaraRadera
  4. Visst är det härligt med sol och värme och allt som blommar men det skulle behövas en del regn också, det börjar bli väldigt torrt. Ha det fint. Carita

    SvaraRadera