tisdag 13 september 2016


                                                Brittsommar blommor
I dag ska det bli uppemot 18 grader varmt inte konstigt då att blommorna i trädgården gärna vill vara med ett tag till så nog har vi Brittsommar alltid.Tusenskönan kan vara en så kallad ogräsblomma men hur det än är så är det en växt som jag så gärna har i vår trädgård.Jag brukar ha dem i min så kallade barnkammare i trädgårdslandet och hämtar där när jag behöver dem på något ställe och på försommaren så fick den komma i rabatten under vårt Äppelträd.Nu står den här och blommar och det har den gjort  hela sommaren nu när blomningen är över på många andra växter så är den tacksam att ha.
En annan som man inte gärna vill vara utan är ju den här Nävan som jag har haft med i ett tidigare inslag jag klippte ner den  och nu bjuder den oss på underbar blomning åter, så otroligt tacksam inte alls konstigt att man gillar dessa skönheter.Jag tycker den har en helt underbar färg man blir påmind om försommarens midsommarblomster när man ser den.
Den vita Trolldruvan den vill man även ha i trädgården för den är så fin på försommaren så blommar den med vita bollar och på sensommaren så kommer dessa vackra pärlor visserligen giftiga men ändå. När den får stå fritt så blir den som en liten buske.
Funcian med sina vackra blad har även den har blivit en favorit för de blir bara finare och finare för varje år som går  den här gillar jag verkligen den har så otroligt vackra blad.Det är även bra att ha en del vackra bladverk i trädgården för de tillför så mycket och är en kontrast mot det övriga.
I Maj månad när det var mors dag så köpte jag mig en present för jag brukar bjuda mig själv på en blomma vid just mors dag. Det här året så blev det en Magnolia som heter "Susan" den har rosa blommor nu blir det till att ta hand om den se till att den får det lite ombonat under den kalla vintern. för den har vuxit riktigt bra under sommaren. Kan säga att man var lite orolig i början på sommaren för då såg det ut som den absolut inte ville vara med, men den tog sig som tur var.Just den här ska klara vår zon som är 5 i varje fall så är det spännande och jag kommer helst säkert att skriva om den ett annat år hur det har gått med den.

Med detta så får jag önska alla en riktigt fin Brittsommar Tisdag











1 kommentar:

  1. Jag gillar din funkia, jättesnygg. Vit trolldruva har vi också, väldigt dekorativ tycker jag. Ha det fint. Carita

    SvaraRadera