torsdag 23 februari 2017



 Månadens bild
För min del den här gången så får det bli bilder.Den här första bilden visar hur en riktigt fin Februaridag kan vara så här såg det ut i Tisdags när jag var ut på min skogspromenad.Vi har ju fått mera snö så nu börjar det likna nåt för den här månaden ska ju vara mera vit än någonting annat.När solen skiner från en klarblå himmel då har åtminstone inte jag någonting att klaga över.
Efter en härlig promenad så kan man med fördel sätta sig ner och njuta av den underbart härliga solen och då kan man känna att det börjar värma och konstaterar att nu är vi på väg mot en underbar tid.Det var precis vad jag gjorde i Tisdags för övrigt den allra första gången för i år att man sätter sig ute en stund och riktar ansiktet mot solen
Veckan före så såg det ut så här då kunde man ju tro att våren var på väg och här hos oss är det egentligen alldeles för tidigt.
Månadens bild är temat för dagen i Blommig Fredag som jag har tolkat på mitt sätt, men gå gärna in på den här sidan  http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/ så får Ni ta del av andras fina tolkningar på dagens tema. 
Bästa dagen till Er alla och ha ett härligt veckoslut.





torsdag 16 februari 2017


Inte utan min.........


Trädgård är vad jag tänker på, för i nuläget så är det så att jag är väldigt glad i vår trädgård där jag får göra som jag vill och använda min kreativa sida.Här får jag mycket energi och njuter varje minut jag får tillbringa i den.
För att kunna utföra olika sysslor i trädgården så går det inte att göra utan bra redskap och dessa använder jag flitigt under tiden jag är i trädgården och botaniserar, inte utan dem skulle det bli svårt att genomföra olika projekt nu är inte spaden med även den används  och förstås skottkärran.

Olika Liljor som jag har planterat här är jag även väldigt förtjust i dem har jag på olika ställen och har upptäckt att de trivs otroligt bra under våra träd men den här som jag har fått av min svägerska den trivs alldeles utmärkt i den vanliga rabatten som har morgonsol och kvällssol.

Inte utan mina Klematis och den här har jag fått en planta av min granne Pia och den har nu vuxit till sig ordentligt och blommar så fint varje sommar med små vita stjärnor. Den har hjärtformade blad som är lite mörkare i tonen nästan mörkt vinröda i färgen vad den heter det vet jag inte men fin är den i alla fall.
Även fåglarna är jag glad över de som förgyller vårt liv rejält mycket med sin vackra sång  just nu så väntar jag på Koltrastens härliga vårsång.
Fjärilarna som kommer på visit de vill jag inte vara utan och där gäller det att tänka på vilka växter man planterar i trädgården för att de ska trivas och gärna kommer och hälsar på.Även Humlor och Bin är varmt välkomna de som gör att allting fortsätter år ut och år in att vilja blomma och även ge oss goda bär som Jordgubbar och Hallon samt Vinbär.
Och inte utan mina Rosor den här går jag och väntar på ska blomma åter förra sommaren fick jag vänta förgäves tur då att det finns fler i trädgården av andra Rossorter.Nu har den fått en ny plats där jag har sett att den trivs bra mycket bättre än på den förra så till sommaren så kanske det kommer att ske.
Och inte utan Träden vi själva planterat och vårt växthus
Äppelträdet vill jag inte vara utan det som ger oss både fägring och gott äppelmos.
Det här var min tolkning i den här veckans tema i Blommig Fredag  som var Inte utan min men gå gärna in på den här sidan http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/ där får Ni helt säkert ta del av andras tolkningar.

Jag önskar Er alla ett riktigt fint veckoslut .
 










tisdag 14 februari 2017




 Ett hjärtligt inslag
I dag har vi ju Alla hjärtans dag och då passar det fint att visa att i trädgården är man omgiven av hjärtan.Här har jag en gång gjort ett hjärta i betong som jag har har satt upp och som visar att den som vill titta in här är hjärtligt välkommen att hälsa på.
Funkior av alla de slag har oftast hjärtformade blad och som dessutom är så dekorativa den här Funkian har det också med inslag av en vit kant som gör den extra fin.Här tillsammans med en gammal torp växt som är en blå Toppklocka .de tycker jag verkligen klär varandra.
Praktbetonica även den har hjärtformade blad och den här har jag fått av min svägerska och jag gillar den på grund av dess vackra blommor men även bladen har gjort ett intryck på mig då den är även fin efter blomning.
Rosa Pionvallmo dessa små mini Pioner som gärna vill vara på många ställen då de gärna sprider ut sina frön om man inte är påpasslig och tar bort dess frökapslar.Nu är de ju så fina så det gör inte så mycket.

Rosenkalla som jag har inomhus den passar in i dagens sammanhang med sina hjärtformade röda blommor.

Jag avslutar med en liten vers som passar in på den hjärtfyllda dagen,  "Var glad alla dagar ty hjärtat ingen vinter har" och det är väl bra tur det .
Önskar Er alla en riktigt fin dag och tack för alla fina kommentarer i mitt förra inlägg.







torsdag 9 februari 2017

                                                                    I år ska jag........
I år ska jag ta itu med den här rabatten det var ett bra tag sedan vi åtgärdade den. Jag ska upp med allt som är i den och den ska få en uppfräschning i form a v ny jord och eventuellt så ska den bli några stenar större för det finns bra många växter som trivs i skuggan här bakom vårt hus.


I år ska jag även plantera den här vackra Dahlian som jag fått knölar av min väninna men i år så ska jag även plantera en vit Dahlia för jag fick under hösten knölar av min ena svägerska det ska bli så roligt att få sätta i gång.
Hängstarr som det här gräset heter det har jag planterat både hemma och vid vårt torp.I år ska jag plantera en planta av det i en eldkorg som jag hade turen att få i vårt julklappsspel jag tror att det ska pryda sin plats där och den ska jag ställa under en av våra Pilar.
I år ska jag även plantera frön som jag har av vit Luktärt förra året fick krukan med plantan vara uppe i en av Pilarna men till sommaren ska jag plantera den i en ampel jag tror att den gör sig ännu bättre där.
Den här vackra vinröda Vallmon ska jag även plantera till sommaren för den har en given plats i trädgården.

Det här att hänga en ampel i träden på tomten är även det någonting som jag kommer att fortsätta att göra. Det tipset fick jag på en trädgårdsresa, tänk vad mycket bra tips man kan få på dessa trädgårdsresor och trädgårdsvandringar. Jag ser fram emot vart resan går det här året jag vet att det blir i Augusti.
Även i år ska jag plantera frön av denna vackra Rosenskära det är en av mina absoluta favoriter.
I år ska jag köpa mig vita Petunior och en Jordreva och de ska planteras precis så här som på bilden för det är så fint.


Så här har jag tolkat dagens tema i Blommig Fredag som var I år ska jag
Nu önskar jag alla en riktigt fin dag och gå gärna in på den här sidan http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/ där får Ni ta del av fler trevliga tolkningar .








måndag 6 februari 2017





Sköna Måndag

Då var det åter Måndag veckorna det går framåt i rask takt nu är vi dessutom inne i Februari. I dag så var maken och jag ut på en härlig promenad och vi gick skoterspåret för där är det minst halkigt vi har en mulen dag med endast fem minusgrader alldeles lagom temperatur.I år så är det inga problem att ta sig till vårt växthus, i  vanliga fall så brukar vi behöva skotta upp en väg till vårt växthus men i år så är det så lite snö så det är alls inga problem att gå dit, man brukar även ha problem med att få upp dörren men ur led är tiden, inte i år.
Förra året så fick vi ta till motorkraft för då såg det ut så här  vi fick nämligen rejält med snö i Januari och det är ju så här det ska se ut när vi har vinter enligt mig.

När det är litet snö så går det alldeles utmärkt bra att hitta Blåbärsris för det ligger uppe i dagen så det är bara att plocka in, något som jag inte är sen att göra.Det har till och med börjat slå ut och det ger mig vårkänslor.
Under helgen så var jag ut och knipsade av några kvistar från vår vita Syren vi får väl se om jag lyckas med att åtminstone få det till att bli några gröna blad i riset det skulle vara trevligt.



Den här vackra krukan med vackert innehåll fick vi för ett tag sedan då vi hade middagsbjudning.Nu har jag planterat dem i varsin  kruka och gett dem kompostjord för jag tar alltid in en säck av egen jord och planterar om min krukväxter med den.Jag har sett hur bra blommorna mår av den jorden.Jag har inte ohyra sedan jag började med det men jag ger dem även lite nässelvatten det brukar jag ge dem efter nyår en gång i veckan och även det bidrar till att blommorna mår bra.
Det var allt från min hörna för den här gången.

Jag önskar alla en riktigt fin måndag




 




fredag 3 februari 2017




 Om jag fick börja om från början
När vi flyttade hit för snart 29 år sedan så fanns det här en  trädgård som var ritad av en trädgårdsmästare och i den ingick en del buskar däribland Doftschersmin buskar som fortfarande står kvar, en Björk som stod i ena hörnet av tomten och som vi var tvungen att ta bort under tidens gång .Det fanns även en Gran som fortfarande står framför vårt hus det fanns tre rabatter ett jordgubbsland och ett litet trädgårdsland och även ett Äppelträd.
Om jag skulle få börja om från början så skulle det se ut som det gör i dag för vi har förändrat trädgården en hel del under tidens gång sedan vi flyttade hit men det har fått gå i en lagom takt och vi är nöjda i dag med trädgårdens utseende.


Den här rabatten kom till när vi plockade bort den häck av Hansarosor som var planterad den var fin när den blommade men övrig tid på året så var den inte så vacker häcken byttes ut mot Rönn.Nu har vi en rabatt här som verkligen är ett smycke på sommaren när det blommar som bäst.

De Pilträd som vi har planterade har vi själva dragit upp från kvistar och de har blivit rejält stora så för några år sedan så klippte vi ner dem och nu kommer de att bli fina på nytt.Ett inköp av ett växthus har det även blivit och det inköpet har jag aldrig ångrat.
 Där den  här Rosen blommar har vi anlagt en rabatt för att där var gräsmattan gul varje sommar nu är det vackert där under hela säsongen.På bilden kan man även se planteringar vi har gjort bak vårt hus.
I en av rabatterna har jag växter som klarar skugga för där har vi endast morgonsol.
Vid vår altan så porlar det så fint på sommaren från den här springvattenstenen idén fick vi på en resa till Småland här framför uteplatsen som då bestod av skifferplattor där växte det buskar som vi har flyttat.
Det här var mina tolkningar på dagens tema i Blommig Fredag men gå gärna in på den här sidan  http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/ så får Ni ser tolkningar i dagens tema.

Jag önskar alla en riktigt fin dag.