söndag 29 april 2012



Sommaren håller på att anlända
med tanke på att Sädesärlan har anlänt som är en verklig sommarfågel så tycker jag att man kan säga att nu har vintern släppt sitt grepp och vi har nu börjat ta det härliga klivet in i sommaren.Här på bilden så blommar den vackra Vivan  och  vit pense som nu sitter i planteringen som jag har gjort vid vår entré. Nu på morgonen när vi intog vår frukost så flög det tranor över vårt hus, gräsmattan håller på att bli grön på sina ställen och man kan gå ut sätta sig på trappan i solen med sin kaffekopp och bara vara i nuet så mycket som möjligt.I dag är det Valborgsmässoafton en afton då vi inte brukar göra något särskilt utan bara ta vara på den ljusa vårkvällen på bästa möjliga sätt.
Ha en riktigt bra dag och ta vara på Er

fredag 27 april 2012


Knäa och vacker Klematis
Dessa växter fanns att beskåda på vår trädgårdsresa förra sommaren till Malå vi fick se en hel del vackra trädgårdar.Tyvärr var vädergudarna inte med oss denna trevliga dag men vi hade ju paraplyet med i bagaget så det gick bra ändå och ett glatt humör vilket man kommer ganska långt med.Knäa är en växt som jag skulle önska att jag hade den är ju så graciös i sitt växtsätt och skir,för att inte tala om den vackra Klematis som här växer i spaljen den tar det inte ont att titta på.I dag har vi en mulen dag men regnet som har kommit har verkligen gjort ett bra jobb med snön nu börjar man se på riktigt att vi är på rätt väg.
Ha en fortsatt bra dag

torsdag 26 april 2012



Sommarplantering
Tiden är ännu inte inne för att plantera perenner i kruka åtminstone inte här upp i norr men man kan ju bli lite grann inspirerad när man får se hur andra har gjort.Krukan på stenen stod hos min väninna för några år sedan.
Nu i eftermiddag så regnar det ordentligt som de hade sagt och denna gång så är det ett välkommet regn vi behöver det  så väl för att få hjälp med  att få bort snön.Tur att jag hann ut på min promenad innan det började regna ordentligt .I går kväll hade vi junta träff något som alltid är trevligt vi träffas inte så ofta då det är några som  har varierande arbetstider men det är desto trevligare när vi möts.Ha en bra eftermiddag

onsdag 25 april 2012


Mina nya vårtecken
det börjar komma fram fler och fler vårtecken  som ni ser och i dag så flödar solen över oss och vi har en riktigt skön temperatur utomhus.I takt med att solen kommer och det blir varmare så kommer all den snö som vi har att försvinna mycket fortare och den behöver verkligen visa sig oftare för det är ordentliga mängder med snö som ska bort innan man får ta fram arbetsredskapet räfsan.Det ska verkligen bli roligt när vi kommer så långt men i dag så ska jag ta vara på den sol som äntligen lyser på oss.
Ha en riktigt bra dag

tisdag 24 april 2012

Ståtlig växt och andra i miniatyr
Kransveronica heter den ståtliga växten på bilden en växt att rekommendera den var ju årets perenn för några år sedan och då köpte jag den vilket jag inte har ångrat.Växterna som jag har planterat under Pilträdet på bilden är olika stenpartiväxter då det måste vara växter med små rötter för att fungera bra.Jag har en Taklök men även Rosenplister och olika Timjan även Backnejlika och Fetknopp planterade i den.
Dessa båda rabatter har tinat fram så jag går nu bara och hoppas på ett härligt väder som gör att övriga rabatter ska göra detsamma jag ligger redan i startgropen.
I dag har vi åter en mulen dag med lite regn men jag gör som grodan nämligen lever på hoppet.
Ha en bra eftermiddag

måndag 23 april 2012

Våra trädgårdsprydnader
nu börjar det närma sig att plocka ut igen dessa prydnader det brukar jag göra i slutet på Maj eller i början på Juni.Båda två har jag beställt i en katalog och de är gjorda i ungefär samma material och har varit med ganska många år nu.Ängeln är en kopia av en liknande som finns i sten i någon jättefin trädgård i utlandet och när jag fick se den i en trädgårdstidning så blev jag så förtjust.Jag hade väl aldrig kunnat tro att jag skulle få tag på en liknande fast i miniatyr och av annat material så i bland så har man flyt.
Just nu så försöker solen lysa genom molnen det känns som vi håller på att få ett något varmare väder och det har jag verkligen längtat efter.
Ha en härlig eftermiddag

söndag 22 april 2012

Sommardröm
nu blir det inte så länge innan drömmen blir sann när vi åter sitter under vår Pil och pustar över sommarvärmen och lyssnar på "Sommar"i radion och intar nykokt kaffe med dopp.Visst låter det härligt?Det dröjer inte så värst många veckor förrän jag får bege mig hit och städa bort vintern och och ta in sommaren på nytt.I dag var solen hit på visit en kort stund på förmiddagen
men det dröjde inte så länge förrän det blev mulet igen och vi som hade tänkt åka till detta mysiga ställe för att inta solen och koka vårt kaffe och ha en härlig dag.Nu blev det i stället att bege oss ut på promenad men även det var trevligt då vi träffade flera glada människor som gjorde som vi.
Ha nu en bra eftermiddag

lördag 21 april 2012

Förförisk röd Ros
ibland har man turen på sin sida som nu i dag på förmiddagen när vi var en sväng till stan och jag var in på Blomsterlandet.Där hade dom rosor i kruka för femton kronor det är ju som hittat för en entusiast som jag.Det fanns även rosa varianter men jag har ju så många av den färgen i trädgården så därför fick det bli en röd för jag ska ju med tiden plantera ut den så klart.
Det blev även inköp av några vårblommor som jag ska sätta ute i kruka.Till veckan så ser det ut som om det kanske ska bli lite varmare vilket jag verkligen välkomnar.
I dag är det ordentligt blött ute då det snöar det är ett riktigt vårslask.
Ha en härlig dag

fredag 20 april 2012

Krans och vårkorg
det man inte har ute får man ha inne för ännu så blommar det ju inte så värst mycket i rabatterna och då måste man göra något för att pigga upp sig och då fick det bli lite vit blomning i en korg.Kransen har jag gjort av humle och kottar och sedan fick även den bli vit det gör sig så bra mot den mörka dörren.
I dag fick det bli en timmes promenad i skogen i det härliga vårvädret även om inte solen vill lysa i dag så är det ändå riktigt skönt.
Ha nu en trevlig eftermiddag

onsdag 18 april 2012

Försommarblommor
det kan man väl titta på nu när vintern inte vill släppa sitt grepp och sommaren tro det eller ej faktiskt är inom räckhåll.Förgätmigej och den väna Linnean så otroligt söta och efterlängtade blommor,Linnean har ju även varit avbildad på en del porslin även där gör den sig bra.
I dag har vi ett fantastiskt väder även om natten har var ordentligt kall, i morse var det minus 11 grader men vår vän solen den kommer att göra sig bra i dag och värma oss igen och ta bort den vita varan som vi åter har fått.
Ha en riktigt bra dag alla som tittar in här

tisdag 17 april 2012

Blommande inomhusväxter
Min Saintpaula har åter börjat blomma och jag har flera som bär på knoppar så det kommer att bli en hel symfoni av vackra blommor. Ödesträdet har inte blommat på väldigt många år och man blir ju så glad över att det nu har blommor.Kanhända så är det nässelvattnet som jag har gett den under vintern vilket gör att blommorna håller sig friska på ett annat sätt.Jag brukar ta reda på en liten bunke att ha inomhus av denna underbara näring.
Vädret är inte så mycket att hurra för det har snöat sedan i går kväll och det bara fortsätter det förs en kamp mellan Kung vinter och gumman Tö men hon kommer att vinna det vet jag med säkerhet.Dottern kommer hem från USA i dag efter en tids semester det blir en stor kontrast för henne från ett varmare klimat till detta.
Ha en bra dag
Välkomna gäster
är ju dessa två varelser när de kommer och jag har redan sett en pytteliten fjäril och den hade nog kommit ut alldeles för tidigt med tanke på det väderomslag vi har haft.Man blir lika glad över dessa som när vårens fåglar anländer de talar om för oss att det stundar nya härliga tider.
Rosenpionen vars nektar humlan tar för sig av den blommar ju på försommaren och är så vacker, nu har jag flyttat på den och hoppas verkligen att den har överlevt jag håller tummarna för det.
I dag gör solen sina tappra försök tyvärr så blir det nog inte så värst länge men man får vara glad för den lilla stund den den visar sig.
Ha en riktigt bra dag

måndag 16 april 2012

Daggrosen i olika skepnader
vårtecknet i dag får bli bilder på den vackra Daggrosen som den ser ut just nu och som den ser ut på sommaren.Den är så vacker i sin enkelhet för när den blommat ut så har den ändå fägring kvar i form av vackra blad.I dag har vi även haft en vacker vårdag med sol så nu har helgens snö tinat bort.Jag har haft trevligt telefonsamtal från en arbetskamrat och sedan har jag varit bortbjuden på kaffe och vi kunde i dag sitta ute och fika i solens sken och lyssna på fågelsång.
Så det har med andra ord varit en trivsam dag.
Ha en bra eftermiddag

söndag 15 april 2012

Nyanser av vitt och grönt
man kunde ju tro att det var ett aprilskämt i går kväll när det började både blåsa och snöa rejält, men det är ju en månad då allt kan hända det är ju bara att inse fakta.Det känns som man blivit "snuvad på konfekten" en smula.
Men i varje fall häromdagen när min vän solen var på besök så kunde jag inte motstå att föreviga det gröna gräset som kommit mellan skifferplattorna och den gröna Hasselörten då blir man så glad över det lilla.
I vart fall så kommer solen den har redan visat sig och då försvinner det vita snabbt och tar då åter med sig det som legat där först och då kommer åter våren tillbaka.
Ha en riktigt skön dag

lördag 14 april 2012

Årets första vårblomma och kvistigt värre
det är något visst med att årets första vårblomma har slagit ut och flera är på gång dessutom.Det kommer att bli en hel del att göra framöver men för en trädgårds tok som jag så känns det bara bra att få göra fint.Pilarna har verkligen haft en kämpig vinter och dessutom så har hackspetten varit på dem också då det säkert finns godsaker i stammen så det blir troligen att ta fram sågen och såga till dem lite.Nu är det ju ett tåligt släkte så de brukar bara bli vackrare med beskärning.
Jag ska fortsätta och njuta av mina vårblommor till Er alla säger jag ha en riktig bra dag

fredag 13 april 2012

Vår och sommarbild
nu har rabatten med det fågelbad som jag gjorde av cement för några år sedan tinat fram den har varit helt övertäckt med snö.Fågelbadet står ju på den avsågade björken som stod där förut och jag har sett att fåglarna gärna dricker ur det men till sommaren ska jag göra det lite djupare man klickar bara på mera cement på kanten.Och nog är det en härlig bild när man ser hur det ser ut på sommaren.
Nu blir man så inspirerad varje vecka när TV visar flera trädgårdsprogram till exempel Trädgårdsonsdag på kanal 2 och Trädgårdstoppen i kanal 8 på söndags kvällen.Där kan man få en hel del tips och idéer samtidigt får man lära sig en del hur man ska ta hand om trädgården på bästa sätt.
I dag har vi en blå himmel med sol det känns bra att vi åter har fått tillbaka våren.
Ha det som allra bäst


onsdag 11 april 2012

Mys belysning och evighetsblommor
dessa rosor köpte jag för ett tag sedan det är så klart att riktiga hade varit mycket bättre men nu när man inte har några i rabatten ännu att ta in av så får dessa duga.Jag behöver inte så mycket för att bli nöjd nämligen.Nu har vi ju haft lite grått väder ett par dagar så i morse så kändes det helt rätt att tända ett värmeljus och mysa en stund.Det har börjat att töa ordentligt så nu äntligen tror jag att våren är på gång igen och jag har knoppar på vårblommor i rabatten så nu finns det hopp.
Ha en trevlig eftermiddag




måndag 9 april 2012

Vackra krukväxter
som Judas strumpeband och den fina begonian med de prickiga bladen och som med tiden kommer med rosa blommor.Jag har fått ett blomskott av min svägerska då jag tycker den är så dekorativ och hennes har blivit så stor så den når en bra bit upp på väggen då den står i en kruka på golvet.
Tuppen som står i fönstret ska i dag tillsammans med andra påsk saker åka ner i en låda och inte få komma fram förrän nästa vår igen.
I dag har vi ett trist väder då det snöar men jag ska efter det jag städat bort bege mig ut, det är nog härligt i alla fall.
Ha en härlig dag alla som tittar in på min sida

söndag 8 april 2012

Vår både ute och inne
utanför fönstret så ser solen till att plocka fram mina rabatter och här på bild har den lyckats ta fram den som jag har Taklök och andra mysiga växter i. I dag måste jag ta itu med att omskola dessa plantor de har kommit otroligt fort i plugg plantboxen det är vackra tagetes som ska få komma till en något större kruka.
Dagen har börjat bra solen lyser än så länge jag hoppas att det fortsätter så hela dagen.I går hade vi ju festligheter och dessutom så försvann solen så det blev inte att vara ute så mycket ska ta igen det i dag i stället.
Ha en fortsatt bra dag

lördag 7 april 2012

Födelsedagsbukett
i dag för 25 år sedan så föddes vår dotter Izabelle så blommorna på bordet är till henne.Även då var det fint väder som det är i dag, solen sken in genom fönstret och det var en hel del snö utanför.Tänk vad åren går fort vart har dessa år tagit vägen men trots allt så hinner det hända mycket under tiden och mest viktigt är det att våra barn har det bra och att det går bra för dem.I kväll blir det surströmming tillsammans med kära släkten då det är en favoriträtt och vi är flera som gillar den rätten för övrigt, sedan blir det förstås tårta till efterrätt.
Så i dag blir det en festlig dag men jag tror nog att man ska även hinna med att gå ut i det vackra vårvädret ändå.
Ha en riktigt bra dag

fredag 6 april 2012

Fina Påskblommor med fin färg
de vackra gula tulpanerna vid husväggen fotade jag hos min väninna för några år sedan då var det så här fint i hennes rabatt den våren.Jag går och väntar på att mina röda tulpaner vid vår husvägg ska sätta fart och det kommer de att göra för jag har sett att de är på gång bara den kalla nordanvinden släpper sitt grepp någon gång.I dag har vi åter en fin dag med sol och vi ska förstås ta vara på den som vanligt det blir att åka i väg till vårt smultronställe och sitta vid solskensväggen.
Ha en riktigt bra påsklördag
En fin lååångfredag
i dag får vi åter fylla vår svarta ryggsäck med fika och påsen med kaffe och fara i väg till vårt "blåkulla" då vädret är helt perfekt.Solen flödar från en blå himmel visserligen är det minusgrader än så länge men det blir helt säkert plusgrader längre fram på dagen.Ryggsäcken har varit med ett tag och varit fylld med åtskilligt fika och i bland även mat.Den är för övrigt gjord av en gammal skinnrock, en händig man från Malå har en gång i tiden sytt om den.
Som Ni ser så har våren kommit en bit på väg och solen har ordentligt varma strålar så den gör att vintern nu måste dra sig tillbaka och tacka för sig.
Skönt är att denna dag i nutid har blivit betydligt skönare än den var när jag var barn då alla skulle hålla sig i stillhet det är ju hur svårt som helst när man är barn Ha nu en riktigt härlig dag

onsdag 4 april 2012

Söta vide kissar och fjädrar
Vide kissarna hittade jag häromdagen vid vägkanten när jag promenerade hem från vårt sommarställe.De gör sig så bra i glasvasen som jag nyss fick i gåva jag har inte satt dem i vatten för då håller de sig bättre.Färgglada fjädrar det hör verkligen påsken till och är en lång och rolig tradition här har jag satt dem i korgen vid vår infart. I dag på morgonen hade vi 15 minusgrader nog sveper den kalla nordanvinden in allt men nu tror jag att den har nått sin kulmen.I går var det en helt underbar dag i solen då det var vindstilla. Ha en skön vårdag

tisdag 3 april 2012

Naturen håller på att vakna
ur sin vinterdvala även om det fortfarande är kallt om nätterna och även på morgonen.Sälgen har satt knoppar snart kommer det att surra ordentligt uppe i trädkronan av hungriga insekter när den slår ut.Bäcken har öppnat sig och porlar så härligt det är bara att ta för sig av alla intryck som kommer upp.I går när jag promenerade hem från vårt sommarställe så var det verkligen April väder det var både sol och snö nästan samtidigt.I dag får vi troligen en jättefin vårvinterdag då solen står högt på himlen jag kommer i vanlig ordning att ta vara på den Ni vet fånga dagen något som jag gör varje dag.
Ha en fin vårvinterdag

måndag 2 april 2012

Viol ruta och New Dawn
dessa vackra blomsterbilder tröstar jag mig med nu när våren har tagit lite ledigt, i morse hade vi åter 10 minusgrader men man ska ha lite tålamod för i dag verkar det som att solen kan värma oss igen med lite tur. Violrutan med sitt graciösa växtsätt har jag satt på många ställen, denna har jag haft turen att få av min före detta arbetskamrat Carin vi har genom åren bytt växter med varandra på försommaren. Den röda Stjärnflockan har jag en gång köpt och den är ju så otroligt tacksam även rosen har jag själv inhandlat.Förra sommaren så var rosen inte så här vacker den blommade bara med enkla blommor, det är inte säkert att den trivs där jag har den nu vi får väl se om jag måste flytta på den.
Mina Tagetes plantor har kommit upp jag tror vartenda ett av fröna har rotat sig det ser ut så, i boxen som jag sätter dem i så går det med en rasande fart.
Ha en alla tiders bra dag alla som hälsar på

söndag 1 april 2012

Påskpynt
jag har redan haft Påsk en hel vecka redan det är alltid lika roligt varje år att få ta fram dessa saker de har ju så vackra färger och man blir så glatt påmind om härliga tider.Äggen i korgen dom gjorde jag i fjol av betong och har målat dem vita och nog tycker jag att de ser ut som riktiga, skillnaden är bara att de inte går sönder.Den stora ståtliga tuppen har jag en gång beställt i en katalog jag föll som en fura för hans skönhet. I dag så lyser solen in genom fönstret och lockar mig att gå ut vilket jag kommer att göra längre fram i dag.Hoppas att den lyser hela dagen för den är lite ovaraktig i morse var det åter över 10 minusgrader. Vi vänder även blad i almanackan och börjar på en ny månad med nya möjligheter dessutom så är det en dag man får ha öron och ögon öppna så man inte blir lurad. Ha det nu som allra bäst