måndag 30 november 2009

I går var det ju första advent och vi tände ljus och spelade lite julmusik den rätta känslan hade svårt för att infinna sig möjligen berodde det på att marken lyser grön utanför fönstret. Vi gick ut på en lång skogspromenad luften var ordentligt krispig för det var 10 grader kallt så det var riktigt härligt. Tomteljusstakarna som är på bilden är från mitt barndomshem, de är gjorda i trä och varje jul så stod dom på arbetsbänken i vårat kök. När jag blev ägare av dem så hade målarfärgen flagnat men jag målade dem på nytt och lackade dem så nu är dom som nya.De är förstås dom allra finaste ljusstakar jag har och börjar vara mera än 60 år gamla så jag vårdar dem med kärlek. Ha nu en bra kväll alla

fredag 27 november 2009

Denna bild är egentligen ett julkort som jag har ramat in, motivet är så rart så jag har därför sparat kortet för att göra något av det och här är resultatet.Jag brukar spara dom bästa julkorten och en del är ganska stora och det är ibland inte julmotiv på dem och då kan man använda dem till annat.
Nu har min semestervecka snart passerat det har varit en bra vecka vi har hunnit med att köpa julklappar och i går kväll hade vi middagsbjudning.
Jag hade därför julpyntat lite grann och satt upp julgardinerna och det uppskattades vill jag lova.
I dag har jag varit till tandläkaren och det känns bra nu behöver jag inte dit på ett bra tag .
Det är inte det roligaste jag gör blev i min barndom ordentligt skrämd av en tandläkare som inte visade någon som helst hänsyn och det har satt sina spår.
Ha nu en trevlig afton alla som tittar in.

tisdag 24 november 2009

Alla mina Sankt Paula blommar för fullt, den här färgen har jag bara en av men jag kommer att göra flera av den.Det är ju så enkelt man bara tar ett blad och stoppar ner i jorden så kommer det ett nytt exemplar.Jag ger mina växter näring en gång i veckan så det är kanske just därför dom blommar och förgyller min vardag så bra. I veckan så har jag tagit ut semester och det är så skönt jag har varit ute i skogen på långa promenader och bara njutit då vädret faktiskt har varit riktigt bra med sol, så då måste man passa på.I morgon så blir det en resa till staan och göra några inköp vi ska ha middagsgäster på Torsdagskväll det är min mans före detta arbetskamrater som kommer på besök. I dag har jag varit ute och plockat in mossa och tallkvistar det är helt otroligt att det inte ligger någon snö utan det är precis som det vore i början på Oktober. Ha en bra kväll.

fredag 20 november 2009

Tänk att det är återigen slutet på veckan och vi närmar oss åter en ny helg.Jag går fortfarande och väntar på några minusgrader och snö igen hoppas att den kommer till veckan så man får rätt känsla när advent kommer nästa helg. Veckan har varit lugn det har inte inträffat några större händelser mer än att jag har haft nöjet att ha mitt juntajäng hemma hos mig detta var på Onsdagskväll.Det är ju alltid trevligt vi har på nytt börjat handarbeta igen och en del gör julklappar så fliten är på hög nivå.Vi avhandlar även världsliga problem och har även bra lösningar och ideer på det mesta. Det var någon som hade inhandlat saffran och hade betalat ett högt pris för detta gyllene pulver det lär bero på att när man skulle skörda dessa blommor (krokusar) så hade det varit väldigt kallt så skörden frös inne och därav priset. I helgen fyller jag år och jag kan verkligen se att det måste ha hänt något med vårat klimat.När jag var i 10-års åldern och det var för åtskilliga år sedan då var man ute och åkte skidor i djup snö och det var även ganska kallt,och hur är det nu jo det har regnat som bara den och det är dis och dimma som gäller. Förresten en rolig sak har hänt idag och det är att min väninna har grattat mig på radion och önskat en låt det blev "leende guldbruna ögon " med Vikingarna . Ha en bra kväll alla får jag önska er.

lördag 14 november 2009

I veckan så såg jag ett tv-program som hette sommarpratarna, det var med en man som heter Nisse Simonson bl a och som har arbetat i 40 år som kirurg.Honom lyssnade jag på sommaren 2008 när han hade sitt sommarprogram och jag blev mycket förtjust i honom för han talade om mycket intressanta saker som till exempel vikten av att bli bekräftad .Han hade även tankar kring om man kan tänka sig frisk och allt är ju av intresse . I dag så gick jag in på Sveriges Radios sida i arkivet och lyssnade på honom igen och det var lika underhållande den här gången. Nu till något annat, i min gröna ungdom på 60-talet så köpte våran familj enTv ochvi var dom första i våran by med omnejd som hade Tv.Nu hör det till saken att varje Lördagkväll så gick 10-tusen kronors frågan som underhållining på Lördagskvällarna.Det kom folk från alla håll och kanter och en kväll hade min mamma bjudit 25 personer på fika.Vi hade inte stolar till alla utan folk fick sitta på golvet men det var inga problem för som Ni vet finns det hjärterum osv. Det är roligt att tänka sig tillbaka på hur det var förr innan vi hade TV då träffades folk på ett annat sätt.Jag kommer i håg att det var populärt i våran bekanskapskrets att varje Lördagkväll träffas och spela ett spel som heter "Korrong"dom vuxna delades upp i lag och vi barn sprang mellan rummen och kikade på vem som det gick bäst för och hejade på dom olika lagen. Ja nu vet Ni lite om vad jag har haft för mig i dag och i min gröna ungdom. Ha en trevlig Lördagkväll alla som tittar in.

onsdag 11 november 2009

Har arbetat i två dagar och i går var vi till Medlefors folkhögskola och tillbringade hela dagen där med att arbeta med våran "Värdegrund.Naturligtvis så åt vi en god lunch och även fikade gott i en mycket trivsam miljö.Vi kom fram till många bra förslag på hur vi ska gå vidare i vår verksamhet och få det att fungera ännu bättre. I dag har jag varit ledig och varit och hälsat på min väninna i Kåge där jag blev bjuden på lunch med kaffe och kaka till efterrätt.Det är alltid trevligt att träffas och prata bort en stund jag hade plockat till henne en växt som heter "Lummer" som jag plockat i min barndoms skog.Min väninna är konstnärlig och duktig på att göra olika arrangemang där hon kan använda detta och jag kan även knycka lite ideer när jag hälsar på henne för oftast så tryter min fantasi. I morgon så är jag även ledig då blir det att städa bort här hemma och troligen träffa min granne för att gå ut på en skogspromenad och sedan ska jag bjuda henne på fika. Ha en bra kväll.

lördag 7 november 2009

Naturen har verkligen tagit på sig sina vita vackra vinterkläder.Tyvärr så är det ganska måddigt ute så bilar och vi människor får se sig för så man inte halkar omkull, men vad gör det då det blir mycket ljusare.I går kväll var jag på en fest på mitt arbete det bjöds på god mat jag åt lax med potatisgratäng med en god fisksås med räkor i samt sallad och ett gott bröd därtill , till efterrätt var det kladdkaka med vispgrädde . Vi lekte en rolig lek där vi satt vid bordet trädde plastpåsar på huvudet, satte papptallrikar på våra öron, två sockerbitar i munnen och snapsglas på ögonen och sjöng att vi hade det roligt.Gissa om det blev uppsluppen stämning och många skratt för alla såg lika löjliga ut. Vi sjöng även som brukligt är och hade en riktigt trevlig kväll. Ha en bra Lördag alla Ni som tittar in här hos mig.

tisdag 3 november 2009

I dag har jag arbetat och har även varit till optikern för att prova in nya terminalglasögon jag var i stort behov av nya då min syn har blivit försämrad.Jag kommer även att byta glas i mina ordinarie glasögon det blir en julklapp till mig själv i år. I går på min lediga dag så var vi till vårat smultronställe och "röjde"vi har tänkt göra det länge men nu blev det av, det är inte färdigt än vi ska fortsätta i morgon.Alla prylar som vi inte är i behov av ska vi lämna in till någon organisation eller också blir det loppisprylar. Vädret har varit grått och trist, November är min värsta månad då den är så mörk.Tur är att snart så är vi i December med alla ljusen på hösten så är det min favoritmånad Jultokig som jag är. Ha en trevlig kväll