lördag 23 september 2017





 Lite gott och blandat
Den röda Alunroten som jag inköpte på försommaren den blommar och är så fin även om hösten har kommit.Den hör till dessa växter som har ett vackert bladverk som man faller för och att den har söta rosa blommor gör alls inget.
Den här Kornellen råkade jag se en kvist av i närheten av den stora kompost i skogen som finns i nära där vi bor och jag tog hand om den för vackra kvistar går man inte bara förbi så där och är de i närheten av en kompost i skogen så får den följa med hem.Jag har planterat den vid vårt utedass på vårt torp för jag tänkte förstås att det skulle bli en fin färgkomposition mot den röda väggen och det blev det förstås.
Det här gräset hittade jag förra försommaren när jag var på en trädgårdsdag med vår förening jag vet inte vad det heter men den har skimrande ax ett riktigt bra fynd.Jag tror att det skulle bli jättefint enbart i en kruka faktiskt det kanske blir att plantera det så nästa sommar..
Lite bling bling kan man ju ha i trädgården så här uppsatt i ett träd så blir det ganska så fint helt vanliga kristaller.De ska få sitta uppe hela året är min tanke.
Till sist så bjuder jag på ett mycket lätt recept på en god vaniljsås som jag gjorde till en efterrätt jag hade förra helgen efter vår middag.

1 ägg,2 matskedar socker och 1 tesked vaniljsocker som man vispar till en pösig massa sedan vispar man 2 dl grädde till lagom konsistens den blandar man sedan tillsammans med  sockerblandningen.

Denna kan serveras både till bär eller till olika efterrättspajer eller olika mjuka kakor om man så vill. 

I dag har vi en mulen dag men i går visade sig solen och den är så efterlängtad för vi har fått så mycket regn den senaste perioden från den 18 Augusti fram till nu så har det fallit ca 155 mm regn.I morgon blir det en dag på vårt torp där ska jag plocka bort sommarblommor i krukor och göra lite vinter för då ska solen skina har de lovat något som jag ser fram emot.

Önskar alla en riktigt fin helg






2 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Den mörka alunroten är fin, och höstens röda färger är helt fantastiska.
    Ha en fin helg /Marika

    SvaraRadera
  2. Alunrot kommer spesielt fint med fargene om høsten, men er jo også fin hele året:-)
    Hyggelig at du fant en fin plass til kornellen.
    Ha en fortsatt fin søndag/Eirin

    SvaraRadera