torsdag 27 april 2017





Arbetsinsatser
Förra året på försommaren så ägnade vi bra många timmars arbete nästan en hel dag faktiskt åt vårt jordgubbsland, som sedan gav ett bra resultat med  mycket Jordgubbar senare på sommaren. Det var kan man säga väl värt våra arbetsinsatser. 
Vårt växthus har krävt särskilt min makes arbetsinsatser två gånger  kan man säga.Första gången var när han satte upp det och andra gången när han fick göra en hel del av arbetet  igen beroende på en storm som slet isär husets plastskivor  och delarna hamnade lite överallt.Tur i oturen var att de höll och att vi hittade alla skivor som han sedan satte fast men då med Silikon sedan dess så har allt hållit ihop för stormarna som varit.
Arbetsinsatser krävdes det även när vi hade varit till en trädgårdsvisning och där sett att de hade en trevlig trädgårdsgång med skifferplattor.Vi skulle ju plocka bort våra på vår uteplats och i stället göra en altan och då krävdes det  goda arbetsinsatser att lägga en liknande gång och fick därmed användning av  dessa vackra skifferplattor på nytt som blev en trevlig ingång till vår trädgård.
Nu på försommaren så ska jag ta itu med den här rabatten jag ska gräva ur den och eventuellt göra den en aning större det kommer att krävas en del arbetsinsatser även här innan jag blir nöjd.Jag gillar att förändra men även se till att växterna mår bra och då behöver man ta upp dem och ge dem ny jord och lufta dess rötter.
Den här rabatten kräver varje sommar en arbetsinsats innan jag kommer att bli nöjd med den så även i sommar ska jag ta itu med den och förändra.
Veckans tema var Arbetsinsatseri Blommig fredag som jag har tolkat på mitt sätt men gå gärna in på den här sidan http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/ här får Ni se fler bidrag i dagens tema.

Ta hand om varandra i vårens tid och glöm inte bort att njuta av den härliga tiden vi befinner oss i. 







8 kommentarer:

  1. Det krävs en hel del arbetsinsatser för att få trädgården lite som man vill, ändå stretar naturen emot ibland. Det är roligt att planera och göra om och se till att växterna får det så bra man kan. Ha en fin helg. Carita

    SvaraRadera
  2. Visst är det roligt att få inspiration från andra och plötsligt inse att sådant man har kan användas på annat sätt. Trädgårdsgången blev väldigt fin.
    Önskar dig en skön helg.

    SvaraRadera
  3. Det var många härliga arbetsinsatser som gett fantastiskt resultat. Vilken snygg skiffergång och vilken snygg portal. Och visst är det väl skönt att det alltid finns arbetsinsatser att göra.

    Ha en skön helg!
    /Anita

    SvaraRadera
  4. Noe av det fine med å holde på med hage, er at man aldri blir ferdig :-)Det dukker stadig opp nye ideer. Lykke til med bedene.
    Ha en fin helg.
    Eirin

    SvaraRadera
  5. Hej Margareta!
    Det behövs lite jobb här och där, och man kommer alltid på något nytt. Gillar din gång med skifferplattorna, så snyggt. Hoppas vi får varmt och en härlig trädgårdshelg.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  6. Gångplattorna passar väldigt fint in. Allt som man vill förändra tar ofta längr tid att fundera ut än själva utförandet. För mig i alla fall.
    Jordgubbar vill man ju ha, skulle behöva en stor arbetsinsats i mitt land.
    Trevlig helg
    Anette

    SvaraRadera
  7. JA, visst lägger man ner en hel del arbetsinsatser i trädgården. Tur att trädgårdsarbete är så välgörande :-). Trevlig Valborg! Kram /Charlotte

    SvaraRadera
  8. Även om det känns tungt innan man satt igång brukar det gå bra och blir det sedan bättre är det bra och mödan värt.
    Ha en skön helg!

    SvaraRadera