söndag 28 februari 2016





Trädgårdsfärger
 Dagens färg är rött och vitt en färgkombination som jag inte har så värst många av vilket gjorde att jag fick minsann leta i min fotogömma för att hitta.
Jag hittade den här Amaryllisen som är i den färgkombinationen och som inte blev högre än så här ganska så lustigt kan man ju tycka men kul är det ändå.
Rosenbräcka har även lite av dessa färger och den får gärna vara med en dag som denna så söt som den är.
På den här sidan  http://maribelsgarden.blogspot.com/ så kanske Ni kan hitta flera andra varianter av dagens färgkombinationer.  Det här är ju sista söndagen i vintermånaden Februari nu går vi in i den första vårvintermånaden vilket känns riktigt bra.

Önskar alla en riktigt fin Söndag


torsdag 25 februari 2016









                                    Blommig Fredag
Dagens tema är Min favoritfärg
Då jag har flera favoritfärger i trädgården så får det bli den färg som jag har mest av och då blir det Rosa som gäller.Här har jag en Ros som jag gillar och som jag har presenterat tidigare nämligen William Buffin och då den växer tillsammans med andra skönheter bland annat en annan favorit vit Prickklocka så passar det bra att de får samsas på bilden.
Rosa Stjärnflocka tillsammans med mina underbara Liljor Lollipop passar även på temat för dagen och är så fina båda två.
Rosa Backnejlika den är så fin och blommar vackert under sommaren och blommar länge dessutom.
Rosenkrage som jag har drivit upp från frön är en favorit  även den. Förra sommaren så kom det upp bara ett fåtal och en del var väldigt ljusa i färgen så det är med spänning jag ser fram emot nästa sommar få se hur den ser ut då.
De rosa Doftpionerna måste jag ju ta med i det här sammanhanget jag har dem på flera ställen och de blommar snällt varje sommar.  Nu har det blivit flera blommor varje sommar som gör att jag kan frossa av dem och plocka in av dem och sätta i vas och njuta av dess goda doft. 
Rosa Astilbe som jag även tycker mycket om och jag har dem i olika färger här tillsammans med Rosen Bonica.
Jag avslutar med den här rabatten den får visa en del andra av mina favoritfärger.Om Ni vill titta på andras favoritfärger så gå in på den här sidan http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/  där får Ni  se ännu mera ögongodis.

Önskar Er en riktigt fin Vårvinterfredag









tisdag 23 februari 2016







Vårlängtan
Har jag och det yttrar sig i att jag har i dag varit ut och hämtat in några kvistar av den vita Syren som vi har i trädgården ,det skulle vara roligt om den kunde slå ut med gröna blad så småningom.
På sommaren när den blommar så är den så här vacker och det är en otroligt  ljuvlig tid när det är tiden mellan Hägg och Syren den tiden vill man formligen ta fast ett tag.
Den här Murgrönan som jag fick av min granne för ett antal år sedan den lever och jag har två plantor av den och kan i och med det sätta fler om man skulle vilja.Det är en fin växt att sätta skott av och kanske ha med sig när man ska på visit det brukar vara uppskattat.
Förra försommaren så var jag till min väninna och hjälpte henne i trädgården då fick jag med mig hem en del vårblommor. Jag har planterat dem lite varstans ska bli kul att se om de kommer upp det är en Scilla som jag inte hade förut och kanske det följde med även några andra som får bli i så fall en överraskning.
Fick Svärmorstunga av min svägerska hon hade satt om sina blommor och jag tackade och tog emot dem för de kan man ju sätta i krukor lite här och där bara de får ljus.Här har jag satt ner en av dem i en urna i trappen här får den ljus från fönstret så jag tro att den kommer att trivas här.När jag var ung var dessa blommor inte mina favoriter men i dag tycker jag att de är ganska så vackra med sina blad
Tänk att solen är uppe ända till på eftermiddagen det är verkligen en härlig tid vi går till mötes man blir så glad även om snön ligger vit utanför fönstret, men Ni som bor i södra delarna av vårt avlånga land  Ni  har ju fått Vår så bara det gör att man vet att den är på gång ändå. 

Jag önskar alla en riktigt bra fortsättning på den här Tisdagen

 
.
 

 
 
 

lördag 20 februari 2016







Trädgårdsfärger
I dag är det den varma färgen Terrakotta som är dagens färg.
En färg som jag inte har så värst många av är blommor i kulören terrakotta kan jag erkänna tycker att det är en varm färg men lite svår.Här hos våra torp grannar hade de så här höga  Brandgula liljor förra sommaren.De brukar ju annars inte vara särskilt höga.(Tyvärr blev bilden lite suddig)
Nejlikrot den har funnits i vår trädgård så länge som vi har bott här och det är snart 30 år men den blommar så fint varje sommar med sina söta terakotta färgade blommor.
Den här vackra Fjärilen den har verkligen härligt varma färgkombinationer där orange eller terakotta är en av dem och den heter Vinbärsfux.
Den här söta Fibblan  som jag fick som frön av min arbetskamrat och som visade sig vara orange eller terakotta färgade och inte blå som hon hade sagt därför blev jag förstås väldigt överraskad när den hade en helt annan färg.Det är ju en rätt så gammaldags växt och jag har planterat den vid vårt gamla torp.

Den här vackra busken som blommar så fint på sommaren med rosa blommor och som blir så här vacker på hösten heter Rosenspirea den har här fullt med terrakottanyanser på sina blad.
Gå gärna in till Maribel på hennes blogg  http://maribelsgarden.blogspot.com/ där får Ni tips om flera vackra blommor i dagens färg.
Jag vill avsluta med att tacka för Era fina kommentarer i mitt förra inlägg det är som alltid lika trevligt .

Jag önskar alla som tittar in här en riktigt fin Söndag












fredag 19 februari 2016


Blommig Fredag
Veckans tema är mitt bästa trädgårdstips

Jag brukar göra en del egna buskstöd jag kom på det en sommar när jag hade för lite av de vanliga inköpta och som Ni vet så är nöden uppfinningarnas moder. Det gjorde att jag gick till skogen knipsade av några kvistar av Hägg och gjorde ett antal stöd som jag tyckte blev riktigt bra.Jag klipper kvistarna i den längd som jag vill ha och binder ihop dem med snöre jag tycker att de blir riktigt fina och smälter in fint i rabatten.
När man är på trädgårdsresor under sommaren så får man många fina tips och det här med att hänga upp korgar med blommor i träden fick jag när jag var på en sådan tripp och den gillade jag så nu har jag alltid hängande amplar i Pilarnas grenar.
Ett annat tips som jag även fick en gång på en trädgårdsvandring var att lägga natursten under träd något som jag naturligtvis tog till mig och gjorde för är det någonting som finns här omkring och även på vårt torp så finns det just natursten .Det blev riktigt snyggt och har hållit sig riktigt bra jag la tidningar och plast under och la sedan  sand på botten som stenarna fick ligga på.
Vi djup gräver i stort sett aldrig utan vi gräver ur lite grann när vi anlägger rabatter och sedan använder vi som här byggtimmer som kant det blir väldigt snyggt och prydligt.Vi bor på en sandhed och därför så går de alldeles utmärkt.



Vackra större stenar tycker jag är så fint i rabatterna  de fyller även en funktion genom att behålla värmen i jorden.
Snyggt är att använda natursten som kant här gör det sig riktigt bra i kontrast mot den skiffersten som ligger på gången framför.



Om man vill göra enkla arrangemang i trädgården så kan man bara använda en gammal stol och ett gammalt fönster så mycket mer behövs inte för att det ska bli ett bra resultat.
Det var några bidrag i dagens ämne gå gärna in på den här sidan  http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/
där finns garanterat en hel del fina trädgårdstips. 

Önskar Er alla en riktigt fin blommig Fredag




















tisdag 16 februari 2016






 Ännu dröjer det
I helgen så har vi fått mera snö ingenting som förvånar oss för Kung Bore han stannar gärna hos oss en stund till för vi är ju trots allt bara inne i Februari. Så här vackert blev det med ens utanför fönstret det ser ut som någon har varit ute och använt lite väl mycket florsocker och satt det på vår natur,
Efter en helg med snö så har vi åter fått sol och så här ser det ut inne i skogen där vi går och där det är plogat.Den här tiden är  ganska så vacker kan jag tycka när snön ligger kvar i skogen och solen skiner och man känner solens varma strålar som inger hopp.Man stannar gärna till en stund och låter solens varma strålar lysa mot ansiktet.
Ännu dröjer det innan det kommer upp några vårblommor här utanför vårt köksfönster. När solen skiner på temperaturmätaren så visar den 15 plusgrader och det droppar från taket så då med ens så känner man att vi är på gång mot Våren trots allt.Här brukar det gå ganska så snabbt att snön tinar bort när solen blir varmare och varmare för det är inte särskilt djupt snötäcke då snön är ganska så porös.
Läste någonstans att tålamod är konsten att vänta och det är ju det jag gör för fullt för jag väntar på Våren och att få sätta i gång med diverse vårsysslor.
Här har det töat ordentligt vilket istapparna visar.
Sist vi var och helghandlade så frestade butiken med vackra Krisantemum och jag är inte svår att övertala när det gäller blommor så jag köpte därför den här skapelsen i rosa.Nu behöver man någonting vackert att titta på när man är inomhus.
Jag önskar alla en riktigt fin Februari dag.







lördag 13 februari 2016







Trädgårdsfärger
Den här gången så är det randigt som gäller i Trädgårdsfärger .


Det första jag tänkte på är det Gräs som jag har och som jag tycker är ett av de vackraste av den sorten jag vet, det är just Randgräs tänk ändå att naturen har åter lyckats.Det här gräset blir högt och blommar med vita vippor och det är så fint att använda till olika buketter eller bara ha det solitärt i en vas eller plantera det så även i trädgården.Jag blandar det gärna tillsammans med andra växter i olika rabatter.
Silkes näva har även den ränder inuti blomman och Nävor av alla slag har jag gärna för de är ju så otroligt tacksamma
Irsis som ser ut som en Orkide` även den har lite grann randigt i sig.Den här som jag fick vänta på innan den ville blomma här hos mig men nu gör den det varje sommar i bland så kan det löna sig att vänta.
När man tittar lite närmare på den här fina Clematis blomman så är även den randig inuti.
Liten söt Viol med ränder måste även få vara med på ett hörn.
Alunrot  passar bra att ha med den här gången med tanke på att den här dagen är det Alla hjärtans dag och det finns ju många växter med hjärtformade blad så ock denna.Gå gärna in på den här sidan  http://maribelsgarden.blogspot.com/ här får Ni fler tips på randigt.Jag får önska alla en riktigt fin Alla hjärtan Söndag.













torsdag 11 februari 2016








 Kärlek
Vad kan väl passa bättre än just det temat nu när vi har vänliga veckan.
Kärleken till nära och kära behöver man nästan inte säga så mycket om för den finns alltid där men sedan finns det även andra ting som frambringar Kärlek och det är vår trädgård den som jag får så mycket glädje och energi av.
Där jag kan göra som jag vill och behöver inte ta hänsyn till så mycket annat utan bara planera och plantera och hoppas på att det ska bli som just jag vill att det ska bli.Under tiden jag gör det så kan jag tänka på allt möjligt och ladda mina batterier som gör att jag får energi och mår så gott av det.

Rosor hör till en av mina  växter som jag är väldigt förtjust i och det finns en del av dem i vår trädgård och alla är fina fast på olika sätt.Den här passar väl bra i dag när temat är kärlek med den röda färgen som Flammentanz har.
 Vårt växthus är även ett ställe som jag älskar att tillbringa tid i där är det så mysigt att vara på sommaren och pyssla med det man har planterat och sedan när man kan skörda Gurka och Tomater det är lycka det.Innan vi köpte vårt växthus så visste jag inte hur mycket glädje som just de skulle ge mig och jag har verkligen inte ångrat vårt köp kan jag säga.
Kärleken till skogen och naturen  ligger mig varmt om hjärtat där man får ströva omkring fritt lyssna på fåglarna plocka bär och svamp eller bara vara i den är en härlig känsla och ger mig så mycket bra energi.Där vandrar jag varje dag och det får mig att må bra till både kropp och själ. 



Till slut vårt kära 100 -år gamla torp som är ett släktens hus och som bara ligger ca två kilometer från vår by där vi bor.Hit åker vi gärna vi börjar under vårvintern med att sitta vid solskensväggen göra upp eld ute och koka vårt kaffe sedan när sommaren kommer så är vi här i stort sett varje dag och de flesta gångerna så är vi bara.
Här inne i vårt gamla kök kan man elda i den svarta kaminen om man vill och här bär man in och ut vatten och den gamla miljön gör att man vilar sin själ, inte undra på att man älskar det här stället.
Om Ni vill ta del av andras Kärlek så kan Ni gärna besöka den här sidan http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/ där finns det flera förslag på ordet Kärlek
Jag önskar alla en riktigt kärleksfull Blommig Fredag