lördag 17 september 2016




 September Söndag
Den här årstiden så börjar naturen att byta skepnad från grönt till olika varma färger, här på vårt torp så har Rönnen blivit så här vacker.Luften har blivit mera krispig så nog känns det allt att vi går mot kallare tider men vi har ju passerat mitten på September och det ska ju så vara.
Inomhus så har jag gjort en höstdekoration med belysning.Ljuset som ser ut som en liten avhuggen gran hittade jag på Nolia i Piteå för ganska många år sedan ,det är ett doftljus men doften har försvunnit och det är så tacksamt att använda till olika dekorationer.Nu finns även så vackra löv som rasar till backen jag brukar samla in dem och lägga dem mellan bladen i en tidning, där får de torka sedan kan man med fördel använda dem i olika arrangemang för de behåller sin färg på så sätt.
Kärleksörten blommar så fint ute och de är så fina att ta in av dem för de är så tacksamma för de står så länge i vas.
Det har även blivit höstpyssel i form av en Ljung så här planterad i korg på väggen vid vår entré.
Har haft turen att få en Dillpion av min vän Ingrid det var ett stort exemplar så det blev att plantera den på två olika ställen i trädgården. En del av den får vara i solen och den andra har det något skuggigare vi får se var den trivs bäst.Den ska väl egentligen har sol men man kan aldrig veta säkert förrän man testat. Den är i varje fall riktigt vacker dess bladverk är även de dekorativa.

Önskar alla en riktigt fin Septembersöndag







2 kommentarer:

  1. Snygg dillpion! Hoppas den ska trivas. Fiffigt att torka bladen i tidning. Här är löven så torra i år att de snarare skulle behöva blötas upp för att kunna användas, men lägger ditt tips på minnet till en våtare höst.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
  2. Hej Margareta!
    Visst är det fint med alla vackra höstfärger. Dillpionen är så vacker.
    Ha en fin höstdag /Marika

    SvaraRadera