söndag 28 augusti 2016





 Några sensommarblommor
Nu börjar man känna av hösten på riktigt för när det börjar vara bara fem plusgrader på morgonen och luften är mera fuktig än vanligt så går det inte att förneka längre.Tur är väl att i trädgården så blommar det ändå än så länge. 
I år hälsar jag den blå Bolltisteln välkommen tillbaka för förra sommaren så behagade den att ta semester, men den hade lämnat några spår efter sig i form av små fröplantor som jag omsorgsfullt tog reda på-I år så står den här och blommar åter igen och ingen är gladare än jag för det för när jag hade ett stort omfång av dem så var de så vackra med sin färg.Den går även utmärkt att ta in och torka jag har den på det sättet i en kruka och dess färg håller även måttet som torkad.
Röd Solbrud inköpte jag förra våren och jag är så glad över att den har bestämt sig för att bli kvar ännu en sommar, om den finns kvar nästa sommar så ska den få en plats där den får mera sol  och i en rabatt där den kommer att göra sig bättre.
I våras så köpte jag frön av vit Luktärt och den har blommat både med vita och rosa blommor.Jag placerade krukan i en av våra Pilar och där har den fått göra som den velat.Till sommaren ska jag försöka igen men då ska den få en annan plats har jag tänkt.

Rosa Revsuga gillar jag mycket den blir så fin i rabatten och jag tycker att den är mycket finare än den som är enbart grön.Den verkar gilla läget för den har vuxit sig större i omfång så då är den placerad på rätt ställe.
Hos grannen så växer dessa vackra Solrosor han har slängt fågel fröna som blev över i deras kompost och nu står de där och lyser till allas glädje för de syns minsann lång väg.Nog blir man allt glad när man ser deras vackra solar.

Jag önskar alla en riktigt fin sista Söndag i Augusti
 

 
.
 

1 kommentar:

  1. Your Autumn approaching as our Spring gets ready to start in, here in Melbourne...
    Thank you for joining us at the Floral Friday Fotos meme, I look forward to your next contribution.

    SvaraRadera