torsdag 25 augusti 2016





I dag har vi Lovisa dagen
Kall Lovisa var förr fruktad här uppe i norr just för att den kunde bära med sig frost och de så kallade "järnnätterna" .I Ungern firas denna dag med att invånarna blir bjudna på namnsdags kaffe..I går kväll så kunde man känna att vi har kyligare kvällar att vänta för då var luften lite grann krispig även om det var varmgrader.En del blommor som man är mera rädd om kan man ju börja plocka in vissa kvällar.I trädgården så blommar det ändå vidare precis som vanligt och jag njuter av dem alla.
 
Min Balsamin planta som jag drev upp från frön som jag fått av en bekant har blommat i sommar.En del har dem inomhus men jag satsade på att ha den ute och den förtjänas att tittas på för den är så fin tillsammans med vackra Tagetes.Jag ska absolut även sätta frön av dem nästa sommar.
Min Mosippa har åter börjat blomma vet inte om den ska göra det eller har jag bara tur som har fått den att blomma på nytt så här på sensommaren.
Plymastilbe har även den slagit ut det är en riktig sengångare för på våren så brukar jag tro att den har sagt tack och adjö för evigt och slängt den i komposten, då har maken planterat den någonstans vid vårt torp och på sensommaren där så har jag upptäckt att den visst inte har sagt adjö och den har då fått komma hem igen.
Nu har jag lärt mig att just den växten lönar det sig att ha tålamod med för den kommer sent på våren och blommar sent på sommaren och är så fin med sin rosa spira.
Purpurklätt har jag äntligen åter i vår trädgård och nu blommar den dessutom har fått den av en snäll granne vid namn Lena hos henne trivs de.Jag har märkt ut vart den sitter för nu tänker jag att jag vill ha många av dem och då är det bra att veta vart den var till nästa sommar.

Vill avsluta med att tacka för rara kommentarer i mitt förra inlägg och önska alla en fortsatt bra Lovisa dag.





1 kommentar:

  1. Visst märks det att sommaren börjar runda av. Även i Småland drog sig termometern mot nollan för nån vecka sen. Så tråkigt med enstaka frostnätter som förstör sommarblommorna när det sen kan vara frostfritt i ett par månader därefter.
    Balsaminen ser jättefin ut och så kul när man dragit upp själv.
    Purpurklätten vill ha det extremt väldränerat, men det vet du kanske redan. Här växer den i bara gruset på parkeringen.
    Ha det så gott
    /Anette

    SvaraRadera