tisdag 26 maj 2015





En Maj dag
I går hade vi en ganska bra dag för att göra ute göromål då blev det att städa och olja in altanen så nu kan sommaren komma.Maken klippte även gräsmattan för första gången för i år och då får man ju bara av det en förkänning av att vi går mot sommar ändå.
Brunnävan den är så fin med sina brokiga blad det är mest därför som jag har den för när den blommar så är det med väldigt små blommor som är vinröda och inte särskilt synliga.
 Alpklematis som växer här på vårt vindskydd den har jag hittat i skogen där det är en gammal kompost för flera år sedan .Nu har den växt till sig och i sommar så hoppas jag att den ska komma med flera blommor.
Förra sommaren så blev det med en blomma enbart men jag blev glad ändå för då såg jag att den hade bestämt sig för att trivas här i vår rabatt.
För en tid sedan en solig dag då vi var till vårt torp så hade jag turen att föreviga den Sorgmantel som flög och satte sig på precis rätt ställe. Det är så trevligt med dessa Fjärilar som fladdrar för vinden de förgyller ens dag på sitt speciella sätt.
I dag så är det en mulen dag men vi vet att solen den skiner ovan molnen.I natt har det regnat kan vara bra då jag i går även var i rabatterna och där hittade en hel del plantor som kommit upp och som jag har flyttat till andra ställen i trädgården.
Ha en härlig Tisdag och ta hand om Er.





1 kommentar:

  1. Ha en härlig tisdag du med. Idag är det riktigt trädgårdsväder, med tjock jacka på sig.
    Sorgmanteln är så fin. Den fladdrar ofta vid vår stuga också. Men inte stannar den för att bli fotad inte. / Britt

    SvaraRadera