lördag 29 november 2014






Brandgult
är färgen som bloggen Charlottas trädgård   vill att vi ska ge bilder på i dag om Ni klickar på hennes adress så hittar Ni fler bidrag på temat. Jag har några stycken med den färgen men inte så många men här är mina bidrag.
Den här Liljan som jag inte vet namnet på den är en trogen vän i vår trädgård och blommar varje sommar. Det som är med Liljor så kan man ju plocka upp dess knölar och placera ut på olika ställen och de kommer även upp där och förgyller tillvaron som bara dessa blommor kan.
Här har en Lilja blandat sig med Blodoxalis och Mattram som växer nedanför den på backen men det blir en fin kontrast bland de andra kulörerna.



Tagetes här planterad på vårt torp vid stenen upp mot skogen här gör den sig bra med sina härliga färger.


Husarknappar är ju även de så otroligt fina att ha i en kruka på farstutrappan i sommar hade jag den här som blommade länge och var vacker inpå hösten.
Den här Solrosen är väl egentligen mera solgul än brandgul men den får ändå vara med på ett hörn och påminna oss om sommaren. Jag får därmed önska alla som tittar in en riktigt  trevlig helg.






fredag 28 november 2014


Inför Advent
Och Blommig Fredag den här gången är temat  Inför advent 
Vilket innebär att vi gläntar på dörren till en fin högtid som jag tycker så mycket om.Jag har här plockat in Enris som är så vackert och doftar så gott  det hör liksom till när det är advent.
Utanför så har snön tinat bort som vi fick för ett tag sedan och växterna har blivit vackert krispiga av frost som den här Mossfloxen den har gått in i sin vintervila det kan man tydligt se.
När man inte har så mycket att plocka in från trädgården så bjuder ju vår handel på så vackra blommor som  vackra Taklökar, här har jag satt den i en vacker julkruka och gjort ett litet arrangemang .
Ljusstakarna ska ju förstås tas fram och man hoppas varje år att de ska lysa.När de sedan står i fönstret så är det så vackert i alla fönster när de sedan står där och lyser.
Granen som vi hämtat från skogen och som står utanför vårt hus ska ju även den få ljus på sina grenar och det är så vackert när den sedan står där och lyser när skymningen och mörkret sedan infaller.
Det var mina inslag som handlar om ämnet  Inför Advent här kan Ni se fler bidrag på temat  Bland rosor och bladlöss 
 Jag får önska alla som tittar in på min sida en riktigt god och fin Advent










tisdag 25 november 2014




Med inslag av vitt
Vit st Paula den fick jag under helgen på min födelsedag av min brors son och hans sambo så glatt överraskad jag blev och någon vit St Paula hade jag inte så det passade riktigt bra.
Några kvistar av björk har jag plockat in och satt i den fina golvurnan med hjärta på.När man penslar på kvistarna med lite vit färg så ser det nästan ut som snö.De vita virkade snöstjärnorna har jag gjort för ett antal år sedan och de håller fortfarande  att ta fram och pynta med jag brukar även ha några i julgranen sedan när vi tar in den.Har man inte snö utanför så får man väl se till att den kommer inomhus i en annan form var min tanke kul är det ju även att pynta med det man själv har gjort.


Den vita ugglan är även den en present och den kommer jag att ta fram när julen är över för jag är en julälskare och vill gärna plocka fram mina tomtar som jag har i mina gömmor och då vill jag inte blanda dem med andra saker.När sedan den är över och våra julsaker åter ligger i kartong då är det åter roligt att plocka fram de saker som har en annan färg än den röda.
Jag får därmed önska alla som tittar in på min sida en riktigt fin eftermiddag.

 

lördag 22 november 2014





Cerise
är temat i Trädgårdsfärger på bloggen  Charlottas trädgård
i dag och det är ett bra tema för jag har ganska så många växter med temat som den här till exempel
Bergnejlika som jag tror att den heter den är verkligen en vacker växt med sina cerise röda blommor
Backnejlika som den här heter den har väl egentligen mera röda blommor men den får ändå hänga med på ett hörn den gör sig i rabatten som jag har under vårt äppelträd.Det här är en växt som villigt fröar av sig så därför så kan man ha den om man vill på flera ställen där den passar in.Den kan man  även dela med sig av det är ju även det en trevlig syssla som man har trädgårdsvänner emellan .
Den kanadensiska rosen William Buffin som är planterad vid vår infart och välkomnar besökare med sina fina blommor är även den vacker.
Nyponrosen som jag har planterat på baksidan av vårt hus på gränsen till vår granne  är även den vacker med sina enkla blommor och den ger även vackra nypon när blomningen är över.Den ger mig även en känsla av barndomsminnen då min farfar och farmor hade planterat den på den tomt där jag växte upp.
Det var mina bidrag på färgen Cerise ha en riktigt fin Lördag och Fånga Dagen.


 
 

fredag 21 november 2014





Det bästa med November
Är dagens tema i Blommig Fredag.Jag tycker att det var ett svårt tema då November inte är den roligaste av månader men jag gör ett försök i alla fall.
I den här mörka månaden då ljuset utanför avtar för varje vecka då kan man ju sitta inomhus och sticka just nu blir det sockar av restgarner.En ganska så mysig syssla för övrigt i November.
För att inte tala om alla ljus som vi tänder och på det sättet får både ljus och värme.

I bland så kan vi faktiskt ha det så här fint i November och då kan jag säga att då trivs jag för när jag växte upp så var det oftast snö i den här månaden.Förra året så såg det ut så här i skogen i år däremot så har vi barmark än så länge.
Det allra bästa med November är att  i slutet på månaden så kommer Advent när jag får plocka fram mina urgamla tomtar i trä.Om Ni vill se fler inslag av temat så kan Ni titta in på den här länken Bland rosor och bladlöss.
Ha nu en riktigt fin Novemberdag alla som tittar in på min sida och ta hand om Er på bästa sätt. 
.





onsdag 19 november 2014




En  Onsdagshälsning
Tänk att min Rosenkalla nu har blommat ett helt år och den kommer fortfarande med nya blommor.Kan inte säga att jag direkt sköter den enligt några regler utan den får en skvätt vatten två gånger i veckan och som tack för det så blommar den vidare.
Jag har satt upp den här vackra bollen den är inte direkt så jullik tycker jag utan den får hänga där bara för att den är så vacker och kan sitta uppe under hela vintern.Som Ni ser om Ni tittar ut  genom rutan så har snön smält och det ligger is fläckar som är förrädisk kvar  inget som jag önskade precis men man får inte alltid som man önskar.Just nu så vill jag att snön kommer och vi får ha minusgrader vi får se om min önskan slår in den här gången.
Så glad jag blev när min Julros hade fått en knopp den fick vi förra julen av min bror och hans familj då var den så vacker..
Då såg den ut så här och därför så hoppas jag nu på att den enda knopp som finns nu ska slå ut till en vacker blomma.
Jag har haft den planterad ute i trädgården under sommaren och tog in den och satte ner den i en kruka,sedan har den få stå lite svalt.Nu hoppas jag att den ska slå ut så småningom jag hoppas även att den kan överleva så den får komma sig ut igen när det blir den tiden.
I dag har vi en mulen himmel och när maken och jag var ut på en promenad i skogen så fick man se sig för då vägen hade blivit isig,nu kom vi oss välbehållna hem även denna gång.
Den här versen passar in på mig i dag då jag nu har en massa önskningar
"Börja alltid med att förvänta Dig att bra saker ska hända " 
Med dessa rader så önskar jag Er en bra eftermiddag.







måndag 17 november 2014




En liten strimma av ljus
Så otroligt vackert det helt plötsligt blev i helgen när det äntligen kom lite grann snö, det behövs inte så särskilt mycket för att vår mörka årstid ska bli lite grann ljusare.Den här vägen går jag oftast när jag varje dag ska ut på min skogspromenad och nu när det blivit vitare på marken så ser man vägen med ens mycket bättre.
Nu blir det ju  mörkare och mörkare för varje dag och man kan redan  vid 15-tiden på dagen sätta ut en ljuslykta.Den här lyktan har några år på nacken den har min svärfar en gång gjort och den hängs ut ofta på eftermiddagen.Maken har som hobby att gjuta egna ljus för lyktor som passar bra att tända.
När man väl kommit  in från eftermiddags promenaden så är det ganska så mysigt att tända ett blockljus som får lysa upp ens tillvaro.I dag har vi haft en mulen dag  men "Jag tror på solen även om jag inte kan se den ,men den bor ovan molnen" och det kan man ju alltid trösta sig med.
Som avslut får jag åter tacka för Era trevliga kommentarer i mitt förra inlägg.
Ha en bra eftermiddag och ta hand om Er där ute.




lördag 15 november 2014






Vitkantad
är ju temat hos  Charlottas trädgård
i dag och när jag tittar runt bland mina bilder på just vitkantad så hittar jag mest gröna blad på temat jag märker att några vackra blommor som har det äger jag inga.Randgräset på bilden är en favorit bland gräs den är ju så vacker med sina ränder och är även fin i buketter.Ett gräs som jag gärna har både här och där.
Den brokbladiga Kirskålen som jag blev så glad över när jag hittade den på en trädgårdsdag nu är den här framför vår altan.Kan inte säga att den är så otroligt farlig utan mest vacker.
Funcia den är även en favorit jag har flera olika varianter men här är en med vit kant som är så fin.
Gulplister enbart i en kruka på en gammal stol den är också vacker.
Eller Jordreva den vill jag ska finnas varje sommar i mina krukor någonstans helst brukar jag ha den här.
Det var mina bidrag och till sist så vill jag tacka för kommentarerna i mitt förra inlägg det är så roligt att veta att Ni tittar in här.Ha en riktigt fin eftermiddag.
 


 

fredag 14 november 2014







Trädgårdslycka
Är temat i dag i blommig Fredag inom det området så ryms det otroligt mycket härliga känslor att ha glädjen att ha en trädgård.
När Rosen vid stugans knut slår ut i full blom då är det härlig lycka för den doftar så underbart.Vi har en frukostbänk just intill och att få sitta där och inta dagens första måltid känna doften från den och dessutom se Fjärilar fladdra förbi och även höra fåglarnas kvitter det är ren trädgårdslycka.
När vår Doftschersmin blommar för den är så vacker jag brukar i bland ta in några kvistar och sätta i vas då är det härlig trädgårdslycka.Den har dessutom stått på samma ställe i över 30 år då blir man glad över att den överlevt så länge.
Något som jag även tycker är lycka det är att man delar på en del växter som man gillar särskilt mycket och kan sätta ner dem på olika ställen och de kommer då upp  och överlever det ger en sådan glädje.Här har jag satt ner liljan Lollipop den har jag haft i vår trädgård i många år och den har jag även delat med mig av.Den röda Temyntan har jag hämtat på någon trädgårdsdag och den verkar trivas rätt så bra vilket jag är glad över för den är ju så fin och doftar ju även.
Rosor är jag ju väldigt svag för och här är det en Kanadensisk Ros som heter William Buffin och den blommar väldigt villigt och trivs.Den blir fin tillsammans med bland annat vit Prickklocka Prickklocka och en del andra växter.
Om Ni vill se andra alternativ på Trädgårdslycka så kan Ni gå in på den här  Bland rosor och bladlöss 
Jag önskar alla som hittar till min sida en riktigt härlig Fredag






onsdag 12 november 2014





En Onsdag med lite rimfrost
I dag har vi haft en helt underbar vinterdag då solen har lyst på oss och det har varit minusgrader under natten så marken är vit av rimfrost.Vi har tillbringat en del av dagen på vårt torp och städat undan vi behöver mer plats för dottern ska snart flytta till Göteborg och hon tar inte med sig sitt bohag och då är det bra att ordna plats för hennes tillhörigheter.Det är allt bra att vi har den här möjligheten  då behöver hon inte hyra något magasin för ändamålet.
Jag promenerade hem därifrån efter lunch när vi var klara och det var så vackert ute då Novembersolen just höll på att gå ner i horisonten.Nu har det även blivit is i det vattenfyllda diket och myren ligger alldeles krispig av rimfrost.
I går tog jag tag i vårt badrum och städade där ordentligt så nu är där rent och snyggt, där blir det ganska så snabbt dammigt men har man städat ordentligt en gång så är det lättare att hålla snyggt sedan.
När jag kom hem från vårt torp i dag  så satte jag upp en annan gardin där,jag brukar annars ha en vit gardin av spets under sommaren. Det blev den här blommiga vars tyg jag köpte på en loppis för 20 kronor det är nog en av dom billigaste gardinerna som vi har för det blev två längder av tyget.När nu skymningen har börjat lägga säg så är det mysigt att tända en lykta även i badrummet så jag har en lykta i plåt som hänger från taket då behöver jag inte ha ständig uppsikt över den.
Det var allt för i dag och kom i håg att "Dagens tacksamhet bekostar morgondagens glädje" en fin vers som man kan ta med sig.Ha det nu riktigt gott.


 
 
 

måndag 10 november 2014





Åter en ny vecka i November
Jag vill börja med att hälsa Dig välkommen till min blogg som följare  bloggen Maribel det är så roligt när Ni vill vara med och följa vad jag skriver om.
Nu har vi redan börjat på andra veckan i November tiden den rullar på som vanligt och om tre veckor så är det första advent en högtid som jag verkligen tycker om.Det är allt bra tur att den kommer i slutet på den här månaden för jag ska erkänna att det är inte min favoritmånad trots att jag fyller år i slutet på den.Utanför vårt köksfönster så ser det ut så här nu är all snö borta igen.
Förra året den här dagen så var det vitt på marken och den bleka Novembersolen på morgonen gör sina tappra försök att komma sig upp på himlen.När det är November så behöver den inte sträcka sig så värst högt upp då den snart ska gå ner i horisonten igen.Nu blir det ju mörkare och mörkare en period innan det börjar ljusna men vi får vänta tills den 21 December då det är vintersolståndet efter det så kan man börja hoppas igen.
Under tiden så kan man ju sticka sig ett par TV-sockar som jag har gjort här jag tycker om att ha någonting för händerna jag har flera projekt på gång.
Här får Ni mönstret på dessa sockar.Jag har fotat av det då jag har för åtskilliga år sedan klippt ut det ur en tidning och klistrat in det på ett papper därför så ser det ut så här.Jag hoppas att Ni ska kunna läsa det ändå. 
I dag har vi en mulen dag jag ska ta itu med en del husliga bestyr.Sedan ska jag väl som vanligt bege mig ut på en promenad innan jag sätter mig ner och fortsätter med stickningen eller med julkort som jag även håller på att måla det brukar bli några stycken innan Julen är här.
Ha en riktigt fin dag alla som tittar in här på min sida.













lördag 8 november 2014


Mossgrönt

Är dagens tema i Charlottas trädgård
och den här stenen har ju helt naturligt den gröna nyansen av just den färgen på sig.Mossa är ju så vackert i vår natur och dessutom väldigt skön att gå på om man skulle få för sig att ta av sig skorna och gå barfota. Man kan ju även använda den till att pynta i olika planteringar särskilt nu på hösten.
Den här Hasselörten den har ju även den en mossgrön färg något som man inte direkt tänker på.Jag köpte den för dess blanka och vackra blad och den trivs ju så bra i skuggiga partier dessutom
Töreln är ju även den mossgrön till att börja med tills dess att den börjar blomma då den får även gula inslag
Den här vackra Syrenen har ju även den en mossgrön nyans den här har dessutom brokiga blad.Ja det finns mycket i trädgården som har den gröna lugna färgen.Det här vara bara några av mina inslag här på min sida.Ha en fortsatt bra dag