lördag 24 november 2012

Nu har jag teknikstrul så denna blogg kommer jag att lämna bakom mig. Jag kan inte längre lägga in några bilder vilket gör att det då blir mindre intressant att jobba i den, men hav förtröstan jag ska inom några veckor starta en ny blogg jag kommer att lägga in här vilken adress det blir när det blir klart.

tisdag 20 november 2012


 Novemberkaktus
Jag är så glad över min vita Kaktus som nu blommar för fullt och att den just är vit jag har inte sett att det finns så värst många med den kulörten utan de är mest i andra färger.Förra gången den blommade så var det bara tre blommor nu är det betydligt flera.Det är så kul att det finns växter som blommar i mörka November och sprider lite lycka, snart blir det att köpa någon vit hyacint då de har den minst starka doften.För man vill ju gärna ha den doften i huset även om man inte tål starka dofter så bra,då är ju den graciösa Amaryllisen  egentligen en bra blomma att ta till.Jag har flera stycken som jag har sparat men jag brukar inte ha någon tur med dem. det slutar ofta med att jag slänger dem på komposten.
Nu hoppas jag att det börjar snöa snart det får gärna komma några centimeter på en gång så man får lite knarr under skorna, men tyvärr så verkar vi få vänta på den vita varan.I vart fall så verkar det ljusna vid horisonten så vi kanske får sol i dag och då blir man ju  glad även över det, för den vill man ju gärna ska lysa över oss.
Ha en fin Tisdag


söndag 18 november 2012

Söndagsbilden
vi har nu satt en ljusslinga runt vår spegel  i hallen och därmed så har det blivit så mycket mera mysigt där .Man kan känna en viss julstämning passar bra då vi nu snart är där, jag ligger i startgropen redan.Jag har haft tanken i flera år att göra detta det gäller bara att ta tag i att göra det.Ljusslingor kan man använda på många ställen vi har lagt dem ovanför vår köksinredning (som Ni ser i bakgrunden) då köksskåparna inte går ända upp i taket och där blir det så fint med belysning.
I går hade vi en mycket grå och mulen dag dimman låg tämligen tät över vår by jag tycker nog ändå att det ser ljusare ut i dag och det känns ju bra.Vi har även denna Söndags morgon under frukosten  suttit och lyssnat på ett program som heter Da Capo på datorn där spelas musik från den tid när man var barn och det är Anders Eldeman som håller i programmet.Det kommer upp en massa härliga minnen när man lyssnar det är en bra början på Söndagen.
Ha en alldeles underbar Söndag


fredag 16 november 2012


Mossigt inslag
får det bli i dag då det åter är Fredag.Kudden av mossa har jag hittat förslag på i en tidning.Den var  dessutom lätt att göra bara använda hönsnät,mossa och snöre jag har satt den på vår dörr där ska den få sitta tills dess att jag sätter dit någonting annat närmare advent. Det finns ju så mycket ute i vår natur att ta vara på så det är bara fantasin som sätter gränser och man har då saker som kanske inte finns hos alla andra.Stenen med välkomsthälsningen har  vår dotter målat och den brukar jag ta in under vintern då den mest är i vägen när snön kommer och den mår också bättre av det.Jag har här  lagt den i fatet som jag gjutit av cement och piffat till arrangemanget med lite mossa.
Nu har vi haft ganska härligt väder ett par dagar i dag har faktiskt solen varit framme.I går när jag var ut på min sedvanliga promenad så blev jag ute rejält länge då jag hade turen att träffa på två trevliga herrar från byn som jag länge stod och pratade med vi hann gå igenom många  olika samtalsämnen.
Ha nu en fortsatt bra dag

onsdag 14 november 2012




Ny blomma och kruka
Visst är den vacker min nya krukväxt som jag inhandlade senast det är en Calathea  och heter Rhythm of nature och den kommer från syd Amerika nu kommer det an på mig att den ska trivas jag får väl göra så gott jag kan då hoppas jag att det ska räcka.
Den blommiga krukan har jag inhandlat under sommaren då det är blommor på den och i detta fall Rosor så faller jag direkt, i den har jag en Fläckbegonia som brukar blomma med rosa blommor och bladen de är så dekorativa med sina fläckar
.I dag har vi en mulen dag och det har kommit underkylt regn så det är rejält halt jag har slängt ut lite salt för att minska risken för fall då det sluttar en aning just vid infarten till vår groventre.Det skulle vara trist om någon skulle falla av sig något ben eller arm utanför vår dörr.Jag  var med om att falla  baklänges för ca femton år sedan vid vårt torp och det gick så otroligt fort när jag ramlade att jag ej hann ta för mig jag gjorde allt för att rädda mitt huvud.Ändå så slog jag mig så ordentligt att jag fick en hjärnskakning och hade huvudvärk i tre veckor efteråt Jag tänkte på min svärmor som ramlade baklänges  bakom bilen  som hon skulle åka med och slog sig så illa att hon dog dagen därpå nu blev hon troligen sjuk men det gick inte att kolla då hon var ordentligt skadad.Nej det är bara att försöka att hålla sig på benen.
Ha en trevlig eftermiddag alla som tittar in på min sida


måndag 12 november 2012




  
Ett härligt ljus
är det  för i dag så har vi haft sol och nu ligger den så lågt och det blir så fina bilder och man kan ju inte tro att vi snart är i mitten på November.Gräset är grönt och det porlar i bäckar och diken jag har även plockat mossa i dag när jag gick hem från torpet det är egentligen helt otroligt, jag som trodde att vintern var på gång men ur led är tiden.När vintern kommer så lär den komma med besked för nu för tiden så gör den ju det.
Ladan är fylld med ved och det finns mera i vedhuset och även staplat uppe vid skogen så vi kommer inte behöva frysa denna vinter heller för det ser maken till.
Ha nu en bra Måndag


söndag 11 november 2012

Stämning
i helgen så tänds åter en hel del ljus då det är Fars dag.Vi har som vanligt varit och tänt på våra fäders gravar  man tänker ju på dem inte bara denna helg utan väldigt ofta i vardagen och skrattar ofta åt roliga minnen som man har efter dem.
Dessa ljuslyktor har jag fått i födelsedags present av en väninna de är så vackra och ger ett stämningsfullt sken, hjärtat det har jag gjort av cement och sedan målat det vitt men det passar verkligen in i bilden av denna dag.
I går eftermiddag hade vi bjudit hit våra vänner på eftermiddagsfika och sedan blev det även en bit mat senare på dagen,det är som alltid kul att träffas och prata bort några timmar
Vädret är åter varmt och fuktigt inte alls det väder som jag har önskat men det kanske förhoppningsvis blir kallare och kommer lite vitt på marken och jag längtar åter efter solen.
ha en fortsatt bra dag

fredag 9 november 2012


Polstjärnan
i sommarskrud och nu i vinterdräkt den har jag haft på samma ställe i åtskilliga år och inte förrän de senaste somrarna så har den blommat flitigt.Den har väl ändå aldrig tidigare blommat så mycket som i somras kanske det beror på nässelvattnet som den har fått.Nu då den fortfarande har en del blad kvar så står den mest och skräpar ner  men det är ju bara att ta fram sopen så har man löst det problemet.I samma rabatt som den står så finns även vit Prickklocka och en gul Ros. till sommaren så kanske man skulle sätta dit något annat för rabatten ligger så skyddat så jag tror att man skulle klara någon växt som tillhör en helt annan zon än den vi egentligen har här.
Till sommaren, ja närmare bestämt i Augusti så ska vi få äran att ännu en gång få visa vår trädgård då förfrågan har kommit från trädgårdssällskapet.Det har ju hänt en del sedan förra gången vi hade visning för när man har trädgård så dyker det ju upp en hel del idéer hela tiden som man måste förverkliga.
I dag när jag skulle promenera från vårt torp så fick jag sällskap av en bybo och vi gick i rask takt ner till byn.Då kände man att det bet i kinderna och ändå så var det bara sex minusgrader men är man bara klädd så är det ju inga som helst problem.
Ha nu en riktigt fin eftermiddag

onsdag 7 november 2012


Trädgårdspynt
som jag har ute på sommaren och inne på vintern.Lyktan har jag fått av min svägerska och den passar så bra ihop med vår portal i smide och på den andra sidan har jag en annan typ av lykta men den använder jag som ampel.Den fann jag på en loppis för en billig peng och den har jag nu inomhus i vårt badrum med en ampelväxt i.Jag kände att jag måste ta fram lite sommarbilder även om det kan vara vackert med vinterbilder.
I dag har vi tio minusgrader och mulet så jag stoppar i vår panna med ved för att hålla värmen inomhus men egentligen så har jag sol i mitt hjärta i dag.I går kväll ringde vår dotter och var jätteglad och berättade att hon blivit erbjuden heltidsvikariat ett helt år i vår huvudstad på sin favoritresebyrå.Man blir så glad när våra ungdomar får ett jobb och kan stå på egna ben och planera för framtiden de är ju trots allt vår framtid.
Det är så kul att det händer något positivt för nu har vi haft mycket tråkiga nyheter ett tag som gör att det har känts extra tungt.
Ha en bra dag alla som tittar in.

måndag 5 november 2012

En helt vanlig Måndag
när solen skiner och det är minusgrader och alldeles underbart så här tycker jag att denna årstid helst ska vara då mår man som allra bäst.Här belyses vårt sommartorp av den gyllengula solen det blir så vackert nu när det dessutom är lite grann vitt på marken efter lite snöfall som kommit under natten. Sedan begav jag mig på promenad tillbaka hemåt genom skogen och där var det så här fint det enda som syntes i snön var någon jägare med hund som varit före mig men då troligen i går för spåren hade pudersnö på sig.
I går kväll var vi tillsammans och med våra vänner på konsert med David Lindgren,han uppträdde med Skellefteås kammarkör och  det var en mycket trevlig tillställning.Han fick i gång publiken och bjöd på diverse musikstycken allt från pop,musikal och även allvarsammare stycken.Sedan begav vi oss till en restaurang för att inta en god middag vi fick vänta på den men det var det värt visade det sig dom flesta av oss åt plankstek vilket var mycket gott.
Ha nu en bra fortsättning på denna dag
 

lördag 3 november 2012

Allhelgona
i dag tänder vi lyktor eller ljus och tänker på dem som lämnat oss.Vi tände på kyrkogården i går eftermiddag och det var så vackert där med alla ljus som brann.I vår by så har det under en kort period varit alldeles för många som lämnat oss och  dessutom alldeles för tidigt denna vers tycker jag stämmer bra  in.
I bland liksom hejdar sig tiden ett slag och något alldeles oväntat sker.
Världen förändrar sig varje dag men i bland blir den aldrig detsamma mer.
Ha en fortsatt  bra dag och ta hand om Er


fredag 2 november 2012

I dag så satte jag ut  i riset de fina tråd Domherrar som min mans faster en gång tillverkat.Nog kan man väl säga att det blir  fint med lite färg i det gröna riset, jag hoppas förstås att vi får besök av riktiga fåglar med tiden, men de brukar bara hälsa på ibland och då blir man ju desto gladare över besöket.
Vi har även satt ut fågelbur och den hängande struten som innehåller frön för jag har sett att under tiden som snön låg kvar så var de och pickade i sig det som de hittade i form av mat på den upptinade gräsmattan under träden.Om nu vintern slår till på allvar så känns det bra att de har mat dessa  små vänner för det ingen tvekan om att det är en kul hobby att se till dem och även sitta och titta på dem under vintern.
Jag har även köpt mig en vacker kula som prydnad i vårt fönster i dag när vi helghandlade den kunde jag absolut inte motstå,jag kände på en gång att den skulle passa så bra på den plats som jag ämnade hänga den på och det blev också bra.Nu väntar en kopp te och en smörgås så med detta får jag önska er en trevlig fortsättning på dagen.

torsdag 1 november 2012


Min Porslinsblomma
 eller Hoya som den också kallas är en helt otrolig krukväxt för den har inga stora krav men blommar  i stort sett hela tiden och den blir bara finare med åren.Jag fick  en stickling  för flera år sedan av en arbetskamrat och den har bara växt vidare och glatt mig.Det enda som är mindre bra med den är att det droppar ett klibbigt sekret från  själva blomman  så det gäller att se till så den står på rätt plats så man kan torka upp det.
I dag vänder vi blad i almanackan då det är den första November en månad som jag egentligen inte gillar då jag tycker att den är bra trist och i synnerhet just nu då det är dimmigt och blött ute.Då får man hitta på något kul inomhus vilket jag inte alls har svårt för.  På förmiddagen hade jag ett trevligt telefonsamtal från min före detta arbetsplats.Vi har varit ett gäng som tippat en vecka var och nu börjar vi vara utspridda så det börjar vara svårt att veta vems tur det är så därför så ska vinstkassan delas ut och den är inte stor då vi inte har haft särskilt flyt de senaste året.Tidigare ett år vann vi tiotusen kronor vilket naturligtvis var jättekul.Nu blir det till att spela på egen hand och hoppas att turen vänder för oss alla som spelar vidare.
Ha nu en fortsatt bra eftermiddag