tisdag 30 oktober 2012

Den gran som vi hämtade i helgen har nu antagit en vit färg efter den snö som har fallit särskilt under natten.I dag så blir det att plocka fram snöskoveln och ta bort den snö som fallit det får bli mitt motionspass i dag.Nu utlovas regn vid kusten vilket jag inte välkomnar det innebär extra halkigt på våra vägar det får hellre bli minusgrader det innebär ju att snökristallerna blir något lättare.Nu när snön har fallit så är det så otroligt vackert utanför stugknuten och i går när jag var ut på promenad så lyste solen så fint så då gick jag en lite längre tur för att det var så härligt.Tänk att vi snart har passerat Oktober och är inom kort inne i November vi närmar oss med stormsteg min favorit högtid Julen men främst Advent som är så otroligt mysig.


I dag på morgonen så har jag roat mig med att pyssla med pinnar som jag hittat i skogen dem har jag klippt med sekatör i lagom stora bitar och sedan målat  och när färgen torkat så limmade jag med min lim pistol och då har jag fått en lykta.Jag har en glaslykta inuti som jag lagt grov salt i för att eliminera risken att det ska bli för varmt men nog tycker jag allt att den blev riktigt mysig av enkla medel.När vi var och helghandlade sist så hade dom i butiken plockat fram en hel del julsaker och då fick jag inspiration att börja måla julkort så nu sitter jag även med det på eftermiddagen och lyssnar på en bok.
Med detta får jag önska alla en bra dag




söndag 28 oktober 2012

Naturen börjar ta på sig sin vinterskrud och då blir den så vacker  med sin krispiga  yta, vi har varit till min barndoms skog och hämtat hem en gran som vi har satt upp utanför huset och om några veckor ska  vi sätta belysning i den.Under tiden vi letade den så promenerade vi omkring i skogen för att se hur mycket arbete som där finns att göra framöver och det var en hel del röjningsarbete som finns att ta tag i.Vi hörde även flera hundar som skällde på något villebråd under tiden vi vandrade omkring så det var  jakt på gång. Vi trodde att vi skulle hamna mitt upp i drevet då de kom närmare och närmare men vi klarade oss från det.I dag har vi åter tio minusgrader så det är vantar på som gäller och  vinterdressen den har redan åkt fram för drygt en vecka sedan.
  
I och med att vintern har gjort sig påmind så blir det mera inomhus pyssel och här har jag försökt mig på en liten korg med Taklök jag har plockat in dem från trädgården så vi får se hur länge de håller sig så här fina.
I dag så kanske jag ska bege mig ut en stund då  det vackra vädret lockar mig även om min hosta hela tiden gör sig påmind så det blir nog några koppar med honungsvatten men som min morfar en gång sa allt ska ha sin tid så är det även med förkylningar.
Ha en bra dag alla som tittar in



fredag 26 oktober 2012

Blommig Fredag - energi är temat i dag och då finns det mycket att plocka fram som ger mig energi .Det är bland annat vår trädgård där får jag energi under våren och ända fram tills dess att snön kommer.När sedan den mörka vintern anländer så får man ju sitta ner med trädgårdslektyr och drömma sig in i framtiden och nya projekt då får man energi på ett annat sätt.
En blå himmel vem får inte energi av den och då spelar det ingen roll vilken årstid det är frågan om.I dag har vi en  sol  som lyser på oss och på morgonen har vi haft 12 minusgrader men nu har ju solen sett till att vi har fått en gynnsammare temperatur.
Att få vandra i skogen som jag gör i stort sett varje dag det ger mig en så otrolig glädje.Där tankar jag mycket energi och sedan mår man så bra efter promenaden.Har man något problem som man funderar på så kan man oftast lösa det under sin promenad bland träden.Bra musik kan även det göra att man får extra kraft eller varför inte en bra bok.Bra relationer och goda vänner är även det en källa till bra energi.
Ha nu en fortsatt bra dag och tanka energi så mycket som Ni kan på Ert sätt.





torsdag 25 oktober 2012

 
I går kväll fick jag anledning att plocka fram våra söta blommiga muggar som vi fick i gåva till midsommar.De var så söta så jag gick och köpte några fler av dem så  nu har vi ett halvt dussin.Jag hade nämligen tjejträff med andra ord junta vi är sex stycken i vår grupp och vi har känt varandra rätt länge vid det här laget för vi har bott här i ca 25 år och jag blev med i juntan nästan på en gång.Det är trevligt med dessa träffar och vi har inte heller trissat upp några förväntningar när det gäller fika utan var och en bjuder på det den känner för och vi dricker te till.Under ett par år så var det ingen som handarbetade men det har vi så smått på nytt tagit upp även om inte alla gör det.

I bland brukar vi på våren göra en utflykt och i år så gick resan till Gummark där det finns en kursgård och har en underbar trädgård.Tyvärr så hade vi otur med vädret men vi hade stövlar och paraply med oss och vi åt lunch inne i detta mysiga gamla hus som var helrenoverat och mycket fint.
Det fanns en hel del att se i trädgården  här är det en matta av röda Bellis bland annat och man kunde även ta en promenad ner till sjön som fanns nedanför husen.Jag kan rekommendera detta ställe man kontaktar bara Skellefteå Turistbyrå för bokning.
I dag har vi än så länge mulet väder men jag hoppas att solen ändå tittar fram till slut även om jag har en förkylning dragit på mig så ska jag nog bege mig ut i alla fall.
Ha en fortsatt bra dag





 

tisdag 23 oktober 2012

En något krispig Spetsmössa nu när den fått frost på sig så är den fortfarande fin fast på ett annorlunda sätt.Nu har vi kommit så pass långt in i Oktober att  de vackra löven har fallit till marken det är egentligen en ganska kort period som de är vackra för det behövs bara vara några minusgrader ett par nätter så är det vackra över.
En växt som gjorde mig förvånad var plantan av Ruccola sallad som jag sådde i våras den har kommit med en blomknopp så här på höstkanten det har jag aldrig varit med om förut man slutar aldrig förvånas.
I går så föll det några få snöflingor ett tag på eftermiddagen när jag var ut på min promenad men det höll inte på så länge men det var en mulen dag det har vi inte haft i dag då solen har lyst.Man börjar märka hur lågt solen tar sig upp över horisonten och inom kort så börjar det skymma redan vid klockan tre på eftermiddagen.I går efter min skogspromenad hade jag turen att bli bortbjuden på eftermiddags kaffe och det är inte så dumt att fika hos någon annan det är ju alltid så mycket godare.
Ha nu en fortsatt bra dag



söndag 21 oktober 2012


Härliga svampar och hösteld
I helgen har vi ett fantastiskt fint väder med sol och en hög himmel,visserligen så har vi fått kyla med åtta minusgrader på morgonen, men nog är det bra bättre än det våta som har kommit ner från himlen under en längre period.I går var vi till vårt torp och tog hand om det löv som nu kommit åter och det var åtskilliga kärror som blev bortförda vi eldade även en hel del ris men det blir nog en brasa även i dag då det är otroligt mycket  ris som ska eldas. I går kom även min trevliga torp granne Valda med en bunke med trattkantareller som jag fick dem har jag lagt på tork och ska använda till någon gryta eller så blir det att ge bort dem till dottern som är glad i dessa primörer.
Utanför vårt fönster så ligger marken vit då rimfrosten håller sitt grepp över den.Snön som vi fick tidigare under veckan den har tinat bort men blir det nederbörd nu så skulle det nog bli i form av snö.
Ha en fortsatt bra söndag


fredag 19 oktober 2012

Det franska Kungsljuset har verkligen inga krav var den ska växa som här där de har placerat sig mellan stenplattorna hos min väninna jag tycker de är så fina och jag har dem i flera av våra rabatter.De fröar ju glatt av sig och då kan man ju även dela med sig av dem de är ju även tvååriga och då blir de nästan som fleråriga.

I dag har jag varit på fika hos mitt före detta arbete och blivit bjuden på varm smörgåstårta med sallad, som vanligt så är den ju jättegod.Trevligt var det även att träffa alla arbetskamrater igen.Jag har även under veckan varit på städparty och jag köpte en tvål baserad på oliver som skulle vara bra.Dessutom så fick man veta att om man använder fiberdukar så behöver man bara använda vanligt vatten att städa med  alltså behövs inga kemikalier och det ska fungera bra.Jag kommer nog att använda min såpa i fortsättningen också  för det är lite svårt att ta till sig en ny ordning på en gång.
I veckan så har jag klätt om vår soffa och då behövde jag göra nya överdrag till kuddarna som brukar ligga i den och då blev det så här  av en vit tygbit och lite spets och jag blev nöjd med resultatet.
I dag efter lunch när jag promenerade hem från vårt torp så kom solen fram för en kort stund och så härligt det var nu börjar man behöva lite av den soliga varan för det har varit mulet och trist i flera veckor. 
                                               Jag får önska Er en härlig eftermiddag

onsdag 17 oktober 2012

Jag har plockat in en bukett med Snöbär de är ju så dekorativa både i buske men nästan  ännu bättre i vas här gör dom sig riktigt fint.I går så var jag på utflykt till stan tillsammans med en väninna vi gick runt i affärer och ibland blev det även inköp.För min del blev det akvarellpapper och en skrivbok har tänkt att snart börja måla julkort som jag tänker ge bort, i boken ska jag samla vackra ord och verser som jag ibland hittar.Jag köpte även tyg så nu ska jag klä om mina köksstolar.
Vi var även till Arkens restaurang i Skellefteå och intog en god lunch jag bjöd henne för det var en födelsedagspresent som hon fick av mig för ett tag sedan.

I går hade vi ett riktigt dåligt väder för det blåste och regnade men vi skulle ju vara mest inomhus så det gjorde inte så mycket.När vi sedan återvände hemåt så mötte vi snön och så här såg det ut ute i trädgården
och den snön ligger fortfarande kvar ett plus är att det blir ljusare för annars så är det otroligt mörkt.
Ha nu en bra eftermiddag.


måndag 15 oktober 2012


Rischokladkakor och en god bok
I dag skriver vi ju redan 15 Oktober tiden rusar fram likt ett snabbtåg och det gäller att hinna med.Jag har ägnat tiden på förmiddagen åt att baka och det blev bland annat dessa kakor med 150 gram smält blockchoklad och 3 dl Vårgårda ris, de är goda att inta till eftermiddagskaffet eller efter en måltid.
Jag har efter lunch i vanlig ordning varit ut på en skogspromenad även om det just då duggregnade så var det ändå härligt.Nu sitter jag och lyssnar på boken på bilden har lånat den av min bror och har snart läst ut den.Det är en härlig avkoppling att lyssna på böcker och nu väntar på mig ytterligare böcker av Stig Larsson uppläsare är Reine Brynolfsson en mycket bra uppläsare vilket är viktigt i detta sammanhang.
Hoppas att Ni har en lika härlig Måndag som jag har det.

söndag 14 oktober 2012


Kärleksört 
I år så har den ännu inte blivit mera än lite grann rosa  jag tror inte den varit så här sen någonsin.Jag har planterat den i flera rabatter och som Ni ser så är den även fin att ta in och sätta i vas.Den är ju dessutom  väldigt lätt att föröka för den får ofta rötter när den står i vatten och då är det bara att plantera den.
Varför har den fått namnet Kärleksört? Jo det beror på att förr i tiden ansågs den kunna spå i kärleksfrågor hur man gjorde det förtäljer inte historien.
I går var det en ganska fin dag ända fram till klockan femton  då det började regna så då tog vi hand om lövhögarna  av Rönn som var i hop räfsat och det vill jag inte ha i rabatterna då de innehåller så mycket bär så det fick gå till komposten och sedan blev det en promenad i skogen.Nu har ju Sidensvansarna anlänt och i morse när jag var ut på brotrappan så var det ett fasligt liv i vår Tall på gården jag kan tänka mig att de blir lite pratglada då de intagit Rönnbären för det är ett härligt smörgåsbord som är uppdukat.
Ha en fin dag alla som tittar in på min sida

fredag 12 oktober 2012


Rosa /röda tongångar och blommig Fredag
Den härliga rosa Pionen är ett riktigt fint blickfång och med en härlig doft dessutom.När den blommar så är vi mitt i sommaren och vissa somrar så blommar den mera än någonsin i bland med 25 blommor nästan samtidigt.Nästa sommar kommer den att få mera ljus på sig när vi har tänkt att korta ner Pilen som står intill då får vi se hur den tycker om det, jag har nämligen sett att den trivs ganska bra i skuggiga lägen.
Den röda Backnejlikan tycker jag så mycket om när den börjar blomma så blommar den ett tag framåt och inte gör det någonting att den har så fin färg heller.Ja man kan säga att vår trädgård är för mig en otroligt rikedom och ger mig så otroligt mycket glädje man glömmer allt när man får vistas i den.
I dag har vi efter lunch varit till torpet och räfsat ihop en del löv där finns det att ta av, maken har kört ihop en hel del med gräsklipparen och jag har räfsat från kanterna.Före lunch så var vi till Byske för att handla och titta till gravarna och de har klarat sig mycket bra och har inte behövt stå under vatten vilket känns bra.
Jag får önska Er en härlig eftermiddag

torsdag 11 oktober 2012

I dag blev det två timmars gympapass med räfsan.Jag fick i hop flera skottkärror med löv som jag sedan portionerade ut i våra blomrabatter till glädje för alla härliga maskar och andra småkryp som tycker om löv. Till våren när man ska plocka bort det som är kvar så brukar man hitta växter som har börjat komma igång lite tidigare och som har haft det bra under den härliga lövmassan.
Här är ett vackert löv från vårt Äppelträd som har lagt sig tillsammans med Taklök jag tyckte det blev en fin kontrast att föreviga nu finns det hur mycket som helst att fota då naturen har så underbara färger det är bara att välja ur motiven.
I dag har vi haft sol en stund och allt blir så mycket roligare när den kommer fram den gör att det man får bra mycket mera energi.
Ha en fortsatt bra eftermiddag.


onsdag 10 oktober 2012


Höstpall och jättesvampar
här har jag dekorerat en pall med mossa och ovanpå ställt en korg med granris den blev mysigt rufsig i sin utformning.Jag fick en ide när jag var på Nolia  i augusti där var det en som hade ett bord som hon hade satt vitmossa på och genast gick min kreativa hjärna i gång att detta kunde man göra på sitt eget sätt.Pallen den har jag hittat på vårt torp den har min svärfar gjort för länge sedan så den har blivit grå med tiden men det var ju det jag var ute efter att stommen skulle vara helst grå.Dekorationen har inte kostat mig mera än lite lim från limpistolen och lite energi men då har jag även haft roligt under tiden.
Dessa jättesvampar hittade jag i en kompost i skogen de var ca 20 centimeter i diameter troligen ingen matsvamp men jag blev fascinerad av dess storlek.
Nu har regnet upphört och himlen har fått en ljusare ton och allt börjar återgå till det vanliga.Det har ju varit fruktansvärt när till och med kyrkogården i Byske och E4;an översvämmats,vi ska på fredag åka i väg och  titta till våra gravar där nu när vattnet har börjat försvinna.
Jag önskar som vanligt alla en bra dag

måndag 8 oktober 2012


Söt  St Paula och vattensjukt landskap
Nu blommar den för fullt min enda blåa St Paula det är inte så dumt att ha en sådan på bordet som prydnad man måste ju ha något fint att titta på nu när vädret är så extremt trist.Nu har tack och lov  regnet upphört  för ett  tag men det är en mulen dag och  det hänger i luften.Jag har promenerat från vårt torp i dag efter lunch och det porlade från bäckar och det var överfulla diken precis som på våren.
Nu på morgonen så har vår dotter och hennes sambo åkt tillbaka till södra Sverige  igen och de hade en fullastad bil för det är mycket som man vill ha med sig när man ska flytta.
Ha en fortsatt bra dag

söndag 7 oktober 2012

Söndagsbilden
Dagens bild får bli denna vackra Lönn som verkligen gör allt för att synas och den pryder även marken under med sina vackra blad.Tillsammans med den röda busken i bakgrunden så blir det en harmoni av  höstens vackra färger.Det var utanför grinden som jag plockade upp bladen från marken och gjorde en bladboll som jag har visat tidigare,lönnen står på min brors tomt som jag även bor granne med.
Regnet det bara öser ner fortfarande och det värsta är att det ska fortsätta men i dag ska jag trotsa regnet och ta på mig regnställ och bege mig ut.Nu har det regnat så mycket att vattendragen har blivit överfulla det ser ut som på våren vid snösmältningen.
I dag kommer dottern och måg förbi de har varit i Arjeplog på marknad de ska stanna över natten för att i morgon bege sig hem till huvudstaden igen.I afton så blir det middag när de kommer och jag har gjort Tjälknöl på älg och det blir även potatisgratäng  och jag har i ugnen en Äppelkaka som ska serveras till efterrätt.
Ha en fortsatt bra Söndag

lördag 6 oktober 2012


Piedestal och sovande ängel
vad en burk med vit färg kan åstadkomma.För piedestalen har varit brun men jag kände att vitt skulle vara mycket snyggare och jag ville även förändra  i vår inredning lite grann för den vita korgen har jag haft på golvet så då blev resultatet detta och jag blev mycket nöjd.
Den söta sovande ängeln har fått flytta ner från en hylla och får nu sova vidare under piedestalen.Ängeln har jag någon gång för flera år sedan köpt på en marknad jag är ju lite svag för änglar och just denna kunde jag bara inte motstå.
Vi har verkligen fått en hel del regn mätaren ute har svämmat över och även om det börjar ljusna så är det en hög luftfuktighet.I går kväll var jag på fest tillsammans med mina före detta arbetskamrater och vi hade det mycket trevligt. Carin skulle avtackas och hon hade tagit på sig en rolig klädsel tillägnat kvällen så bara det gjorde att det blev en uppsluppen stämning.Harriet hade fyllt jämna år och även Gunvor har uppnått åldern då man kan sluta arbetet och göra något annat alla dessa blev uppvaktade med gåvor.
Ha nu en fortsatt bra dag alla som tittar in på min sida.

fredag 5 oktober 2012


Rosa malva och Toppklocka
dessa får bli mina inslag i den blommiga Fredagen.Malva har jag på flera ställen i trädgården jag har hämtat dem på trädgårdsträffen på försommaren och de gör mig aldrig besviken för när de sätter i gång och blommar så blommar de till långt in på hösten och det gillar man ju.
Den vita Toppklockan har jag däremot köpt för jag tycker att den är lite ovanlig för den med blå färg är ju en gammal torparväxt  och den är mera vanlig även om jag inte ser den så ofta i andras trädgårdar.
Även i dag är det en mulen dag med dimma och just dimma är inte något som jag gillar på hösten för den lägger  sig så tung över bygden och jag tycker inte att den tillför särskilt mycket positiv energi.Nu hoppas jag att det blir bättre framåt dagen för hoppas det kan man ju alltid göra.
Ha en god fortsättning på dagen.

torsdag 4 oktober 2012



Fin höstplantering
dessa vackra arrangemang finns hos min väninna, fint att plantera tillsammans olika höstväxter och naturligtvis så måste man ha olika mossor för att det ska komma till sin rätt på bästa sätt särskilt vitmossan gör sig bra och är vacker.I går hade vi ett riktigt fint höstväder med tolv plusgrader och en sol som flödade.Jag befann mig hos min väninna och hjälpte henne med hennes fönster det känns bra att veta att de nu är rena och fina.I dag har vi en mulen morgon och jag ska baka glutenfritt bröd bland annat så dottern  kan ta med sig då hon kommer hem under helgen vi får se om det blir någonting annat också då jag håller på.Jag hoppas att solen kommer fram efter lunch för då ska jag bege mig ut på en skogspromenad.
Ha en fortsatt bra dag


tisdag 2 oktober 2012

Fint  i fönstret
Nu har jag torkat alla fönster och även bytt en del gardiner.Här har jag satt upp ny sydda gardiner det var av tyget som jag fyndade i somras på loppis och tillsammans med en spetsgardin så blev det riktigt fint.Jag tycker om att pyssla om vårt hem och att sy nya gardiner och annat som man kan sy av en bit tyg är rätt så kul.
I dag på förmiddagen så var vädret rätt så trist men efter lunch så lyste det upp och molnen lättade så då blev det en härlig dag i alla fall.Efter promenaden i solsken så blev jag bortbjuden på fika till grannen och det smakade förstås extra gott som det gör när man fikar hos någon annan.
Jag får tacka för trevliga kommentarer i mitt förra inlägg det är så kul och gör mig extra glad för då ser jag att mina inlägg är uppskattade.
Ha en fortsatt bra eftermiddag
 

måndag 1 oktober 2012


Lite höstpyssel
Jag har torkat blad av Lönn dessa blad fann jag på vägen utanför min brors grind, för själv har jag ingen Lönn på tomten och i stället för att låta dem ligga och bli förstörda så tyckte jag att det vore bättre att ta hand om dem, för de är ju så fina i färgen nu på hösten. Den vita vackra frukostkoppen som jag placerat en del av löven i har jag en gång i tiden fått av min väninna Ingrid.Jag gjorde även en bladboll att ha som dekoration på dörren,de bladen är däremot inte torkade och det blev rätt så fint om jag får säga det själv den lyser i alla fall upp mot den bruna dörren.
I dag har vi uppehåll och jag ska efter lunch bege mig ut i trädgården för att göra mera höstfint bland annat ska jag lägga mossa i min välkommenkorg vid entrén men då måste jag ha hjälp av min make jag ska även gå och hämta Tallris för att sätta dit.Denna dag som är den första Oktober kommer nog även den att fyllas med diverse göromål precis som alla andra dagar tiden står verkligen inte stilla utan går fortare än någonsin.
Jag hoppas att ni får en härlig dag