söndag 30 maj 2010

I dag så har jag varit till våran sommaridyll och plockat mig en morsdagsbukett jag vet inte vad dom heter men visst är dom söta? Izabelle kom hem i eftermiddag och skulle förbereda sin veckomat då hon sedan skulle i väg till Luleå på praktik hon stannade även och åt middag med osst. I dag har vädret varit ömsom mulet, lite grann regn men även sol och i kväll är det gudomligt vackert.Det är en ynnest att få ha en trädgård att vandra omkring i det är rena lyxen.Jag har börjat så smått att plantera i krukor snart har jag klart allt och kan sätta mig ute på våran veranda och måla det var ganska länge sedan jag gjorde det. Ha det så gott alla.

torsdag 27 maj 2010

I veckan har det varit kyliga vindar som blåst men vad gör det vi får ju inte göra bort sommaren det är ju trots allt bara Maj månad ännu. Som Ni ser så har även vårat sommarställe fått en nyans av grönt.Hemma på våran tomt så har vi klippt gräsmattan för första gången i år och den har klarat vintern mycket bra. Vårat äppelträd håller på att slå ut och det är så härligt att bara vara denna underbara årstid det doftar så gott av grönt och av hägg. I kväll ska vi fara och plantera på våra gravar känner att inför mors dag så vill man göra fint vi har varit och köpt vita petunior och på en grav ska jag sätta perenna växter t.ex Fjällkåpa,Fetknopp.Tak lök och en annan växt som har silver i sig vi ska även lägga ett vitt grus tror att det kommer att bli riktigt fint. Ha nu en fin kväll alla som tittar in.

söndag 23 maj 2010

I våran trädgård blommar den vackra blodhäggen och den doftar så gott.Vi har satt på sommarvattnet hela vårat kvarter får sommarvatten från en sjö i närheten och i går kväll var jag ute och vattnade och jag tänkte att detta vatten är värt sin vikt i guld.Vi skulle inte kunna ha så många blombänkar som vi har om vi inte hade det. I går hade vi på besök några av våra vänner och vi bytte en del plantor det är ju så kul att byta med andra och få växter som man inte har. Vi har snart åtgärdat dom blombänkar som vi skulle fixa så nu är det bara finliret som fattas till exempel att ställa ut krukor och fyll dem med växter.I dag ska jag sätta en blofingerört i en kruka och vi ska även plantera en rönn samt byta plats på en brokbladig syren. Vi har tagit bort våra häggmisplar som varit här i ca 25 år dom har ju bär på hösten och fåglarna skräpar ner hos grannen när dom sitter på deras balkong och äter nu ska vi plantera bondsyrener i stället.Det blir säkert bra det med i en framtid när dom växt till sig och börjar blomma.

torsdag 20 maj 2010

Lägg till bild Min vårklocka har slagit ut mycket har hänt i trädgården under två veckor vi har ju haft högsommarvärme den senaste veckan åtminstone.Naturen har tagit på sig sin vackraste försommar dräkt, den ljusgröna färgen, allting är så vackert och man vill att tiden ska stanna upp ett tag. Den brokbladiga lungörten har även den slagit ut det är en favorit eftersom när den blommat ut är den även då vacker för bladen är så fina och den passar även i skugga. På jobbet har vi börjat med plantbyte jag fick med mig taklök av Camilla och hon fick vit prickklocka av mig ska ta med mig åkervinda till Linda och hon hade någon ros som doftade så den skulle jag få. Nej nu får jag önska en trevlig kväll.

söndag 16 maj 2010

Medge att den är söt min vitsippa som blommar så vackert och lyser upp den gråa husgrunden. I helgen har det varit högsommarvärme och det gör att naturen har formligen exploderat gräsmattorna börjar vara gröna och björkarna har slagit ut.Det är även trevligt att när man sitter på verandan och äter sin frukost så kommer grannen över med en kopp kaffe i handen som han intar tillsammans med oss.Alla har varit ute och arbetat i sina trädgårdar barnen har varit ute på sina cyklar det har kommit fram sommarleksaker både för vuxna och barn. Själva har vi varit ute och gjort en ny rabatt där våran björk har stått. Jag har planterat rosor och en massa annat så det kommer att bli så vackert med tiden får väl visa en bild på grannlåten längre fram. Ha det nu så bra.

torsdag 13 maj 2010

Nu har en av mina pelargoner börjat blomma jag köpte ju två stycken och båda ska sättas ut längre fram.Dom kommer verkligen att pryda sin plats mot den röda väggen till vårat cykelskjul där dom ska få bo i sommar. Våran Tibast buske har även den slagit ut sin rosa blommor den är riktigt vacker, men giftig och den kommer att få en ny plats ska sätta den på vårat sommarställe. I dag har det varit årets varmaste dag vi har haft 15 plus i skuggan en helt underbar dag med andra ord men sedan kom det in en molnskärm som innehöll regn så vi har fått lite av den våta varan.Nu är det så att det är ganska bra med lite regn för då kommer det att bli snabbare grönt för det är ju det man går och väntar på. I morgon så jobbar jag men vi får ändå hoppas på att solen skiner för det är ganska många som har tagit ut lediga dagar och det är ju mycket roligare både att jobba och att vara ledig om det är vackert väder. Ha en fortsatt bra dag

söndag 9 maj 2010

Nu är det verkligen ljuvliga tider har städat i vårat sommarställe vi har även druckit kaffe i våran glasveranda vi brukar sitta där om det är regnskurar eller då det inte är så varmt ute. För att inte tala om när åskan mullrar då är det extra mysigt att sitta där inne jag brukar även sitta där och måla akvarell på sommaren. Vädret har varit härligt i helgen och det gör att man hinner få bort en hel del måsten och bara har kvar dom glädjeämnen som finns som till exempel rensa i rabatterna och börja med dom nya projekten. Sädesärlorna står i kö för att bada i fågelbadet det är så mysigt att se på dessa sommarfåglar. Ha nu en fortsatt bra eftermiddag.

fredag 7 maj 2010

I dag har vi gjort det, alltså tagit bort våran björk som är på bilden den mådde inte bra så nu är bara en stubbe kvar vi ska även göra en ram av trä runt bänken . Vi fick in ljuset i trädgården och även mera sol på våran altan så det blev väldigt bra med andra ord. Vädret har varit fint i dag sol hela dagen om än lite kyligt än är det långkalsong väder bara att konstatera men när man tar bort löven från blombänkarna så spirar det och man blir så glad. Efter middagen som blir kyckling i lergryta med ris till så bär det av ut i skogen på en promenad.I går kväll gjorde jag och min man något vi aldrig gjort förut vi hälsade på min bror som kör en traktor som lastar virke i skogen vi fick hoppa in i den åka åka på en tur när han jobbade en intressant upplevelse.. Ha nu en bra Fredag kväll alla.

onsdag 5 maj 2010

Så här långt har mina sådda fröer kommit.Snart ska jag plocka fram mitt miniväxthus köpt på lågprisvaruhus för ett antal år sedan som dom ska få bo i ett tag tills det blir flyttning till någon blombänk eller till någon kruka. I en låda har jag satt tagetes jag har även satt fröer av en linblomma som jag hade förra sommaren det är även vallmo, vit solros,rosenskära både vit och röd plus en del annat. Jag ligger i startgroparna men även min man han ska hjälpa mig att göra nya blombänkar.För närvarande så har vi räfsat nästan klart framför vårat hus däremot bakom huset är det ganska mycket kvar då det fortfarande ligger snö där. Nu väntar vi på värme och även lite regn då skulle hela naturen få på sig sin fina gröna dräkt det är bara att fånga dagen och njuta . Ha det så gott tills vidare

måndag 3 maj 2010

Jag har denna vår viva i rabatten och den blommar så sött dessutom så blommar den en längre tid med andra ord helt i min smak. Har varit ledig i fem dagar och har börjat torka våra fönster ett mindre kul jobb men jag vill få undan sådana bestyr,när det blir varmare i luften och trädgården börjar pocka på uppmärksamhet så vill jag bara vara ute och pyssla om den. Vi har en hel del att göra när det blir så dags det ska bli en och annan ny blombänk och vi ska ta ner en björk och en poppel bland annat . I går var en märklig dag en dotter till våra grannar for iväg till Norge för att jobba en son till några andra grannar kom hem därifrån och våran dotter for till Luleå på praktik en period. Ha nu en trevlig vårkväll