torsdag 31 december 2009

Nu på årets sista dag så snöar det för fullt och är 12 minusgrader det står nu ett nytt år på tröskeln och vi måste lämna det gamla.Nyårsafton tycker jag inte bara är glädje det finns även en vemodig känsla man vet ju inte vad det nya året innebär.Då det gamla året inte har varit så särskilt ljust med tanke på den lågkonjuktur vi har så kan man tro på att det säkert blir ljusare tider som stundar. Åtminstone så har vi börjat gå mot ljusare dagar så det kan man ju fira och snart får man börja planera och sätta fröer för att plantera i trädgården och det ser åtminstone jag fram emot med glädje. Jag får önska alla ett Gott Nytt År.

måndag 28 december 2009

Nu är Julen slut för denna gång inne blommar våran vita amaryllis och ute viner snön omkring.Det har varit en trevlig jul med julbön på julaftonen och sedan fest med nära och kära vi har även hunnit med träffa vänner och har även varit på middag hos min bror som nyss blivit 60 år. Snöslungan har i alla fall fått bekänna färg igår var det ett fruktansvärt väder med snöskottning och idag så är det stora snösvängen hela dagen lång vi har ju även vårat smultronställe att skotta på men med motorkraft så går det ju bra. I dag ska jag ut på en härlig promenad har jag tänkt för det är ju så vackert ute och att det snöar gör ju ingenting. Ha det bra alla .

onsdag 23 december 2009

I dag har vi haft en mulen dag med ca 8 grader kallt men oj så vackert det är ute man kan faktiskt säga att just nu bor vi i ett julkort. Vi får hoppas att det upphör att snöa inte så kul när många ska vara ute på vägarna med all snörök,det har ju redan hunnit vara flera olyckor. Nu får jag önska Er alla en riktigt God Jul

fredag 18 december 2009

I dag är det ca 15 grader kallt ute och det blåser dessutom men klär man sig ordentligt så är det riktigt skönt och uppfriskande.Nu har vi endast kvar att klä julgranen här hemma men det ska vi göra den fjärde advent.
Jag har även börjat få lite julkänsla spelar lite julskivor och har tänt lyktor både ute och inne.
Denna tovade tomte fick vi i julklapp för några år sedan jag blev så glad över den fina julklappen för den ser så levande ut .
Lutfisk har vi redan ätit en gång och det kommer vi att äta även i helgen den är en favoriträtt med vitsås och kryddpeppar.
I går var vi ut tillsammans på jobbet och åt en jultallrik det var riktigt gott och sedan var det med några arbetskamrater som blivit statsanställda och det var ju trevligt att även träffa dem.
Ha det nu så gott i vinterkylan

söndag 13 december 2009

Har i veckan haft blogguppehåll på grund av en förkylning och all tid har gått åt till att kurera sig men nu är jag på bättringsvägen,
I veckan så hade vi ett trevligt besök vid vårat fågelbord det var ett domherrepar som glatt överraskade oss.
Dom är så välkomna tillbaka dom lyser annars mest med sin frånvaro det är så många andra fåglar som tar för sig mest gråsparvar,talgoxar,blåmesar och även duvor alla är välkomna.
Det är bäst att hålla sig med porslisdomherrar för dom kan man plocka fram när helst man vill.
I går kväll var vi på julkonsert tillsammans med våra grannar i landskyrkan i Skellefteå det var så högtidligt och stämningsfullt i slutet sjöngs Adams julsång och den är ju så mäktig.
I dag har jag och en väninna varit till stan och uppvaktat en föredetta granne som fyllt år så nu har vi fikat gott och pratat bort en stund.
Hoppas Ni får en bra kväll alla som tittar in här hos mig.

fredag 4 december 2009

I dag började jag med att ringa min bror som fyller 60 år han ska fara bort och fira dagen med sin familj, vi hans syskon kommer att fira honom längre fram. Sedan har jag städat bort lite och har tagit fram lite mera julsaker har även hängt upp min mosskrans ute på ytterdörren där håller den sig fin hela julen. Jag gjorde den för ett par år sedan och behöver bara fixa till den med ny mossa varje år. Det är verkligen en rolig tid nu när man är ute så ser man hur många som har pyntat med ljus som lyser upp tillvaron det ser så mysigt ut. Vi har sju grader kallt här idag så det nöp lite i kinderna på promenaden men det var härligt. I dag har vi börjat tro att vi har läskunniga småfåglar,vi har två säckar med fågelfrö i vårat cykelförråd och av en händelse så var dörren uppe i en av säckarna så är det Hampfrö och i den andra solrosfrö. Hampfröna älskar våra fåglar och inte lika mycket solrosfröna gissa vilken säck som dom börjat äta ur? Just det! Hampfröna förstås så då kan man börja undra???? Ha det så bra alla

onsdag 2 december 2009

I dag har jag bakat dessa delikatesser dom kallas Milanokakor och är riktiga kondiskakor som jag brukar baka till Jul.
Man gör en vanlig mördeg som man kavlar ut tiil en avlång bit som är 8x40 cm.Sedan lägger man på Nougat och mandelmassa viker ihop längden låter allt vila i kylskåp i 30 minuter sedan penslas längden med ägg och man strör på hackad mandel.
Grädda längden i 30 minuter i 175 grader sedan är det bara att njuta, det blir ca 20 st av varje längd.
I eftermiddag har jag och min man varit ut och promenerat i skogen vi var ute ca en timma det var så otroligt vackert så vi stannade och bara njöt av allt det vackra.
Naturen var klädd i snö och det var solnedgång på ena sidan med en röd himmel och på den andra sidan var det fullmåne.
Jag tycker att månen har kommit mycket närmare jorden för den är så stor att man kan utan kikare se dom berg som finns däruppe.
Må så gott alla Ni som tittar in